Бараняча нога, запечена в духовці – 10 смачних, соковитих рецептів з фото покроково

Покроковий рецепт приготування баранячі ноги з медом

Для початку замаринуем ногу в спеціях і будемо готувати в духовці, поливаючи соусом з меду і м’яти. Чудовий смак баранини і запечена скоринка підкорить вас і ваших гостей приголомшливим ароматом і святковим виглядом

Склад:

  • Бараняча нога – 1 шт.(близько 2 кг)
  • Кмин – 5 р.
  • Зубчики часнику – 3 шт.
  • Коріандр – 5 р.
  • Оливкова олія – 40 мл
  • Квітковий рідкий мед – 50 г
  • М’ятний соус – 50 г
  • Апельсиновий сік – 50 мл
  • Перець і сіль – за смаком

Процес приготування:

1. З’єднайте і потовчіть в ступці часник, кмин, коріандр, масло, поперчіть і посоліть за смаком.

2. Баранину промити і обсушити паперовим рушником, плівки, зайвий жир, жилки, змастіть сумішшю приправ і поставте на 4 години в холод під плівкою.

3. В окремій мисці з’єднати мед, м’ятний соус і апельсиновий сік. Перекладіть баранячу ногу на деко і поставте в духовку з температурою 220 градусів на 30 хвилин, потім поміняйте температуру на 180 і продовжуйте запікати 1 годину. Протягом усього часу приготування кожні 10 хвилин поливайте м’ясо приготовленою медово-м’ятним соусом.

4. Температуру приготування м’яса краще перевіряти кухонним термометром. Температура в 57-60 °С говорить про ступеня підсмажування Medium (середня), 60-66 °С – температура добре прожареного м’яса.

5. Коли баранина запечеться – деко витягніть з духовки і додайте в стороні полежати. Пам’ятайте, поки м’ясо відпочиває — воно продовжує готуватися.

6. Приємного апетиту!