Покроковий рецепт приготування баранячі ноги з медом
Для початку замаринуем ногу в спеціях і будемо готувати в духовці, поливаючи соусом з меду і м’яти. Чудовий смак баранини і запечена скоринка підкорить вас і ваших гостей приголомшливим ароматом і святковим виглядом
Склад:
- Бараняча нога – 1 шт.(близько 2 кг)
- Кмин – 5 р.
- Зубчики часнику – 3 шт.
- Коріандр – 5 р.
- Оливкова олія – 40 мл
- Квітковий рідкий мед – 50 г
- М’ятний соус – 50 г
- Апельсиновий сік – 50 мл
- Перець і сіль – за смаком
Процес приготування:
1. З’єднайте і потовчіть в ступці часник, кмин, коріандр, масло, поперчіть і посоліть за смаком.
2. Баранину промити і обсушити паперовим рушником, плівки, зайвий жир, жилки, змастіть сумішшю приправ і поставте на 4 години в холод під плівкою.
3. В окремій мисці з’єднати мед, м’ятний соус і апельсиновий сік. Перекладіть баранячу ногу на деко і поставте в духовку з температурою 220 градусів на 30 хвилин, потім поміняйте температуру на 180 і продовжуйте запікати 1 годину. Протягом усього часу приготування кожні 10 хвилин поливайте м’ясо приготовленою медово-м’ятним соусом.
4. Температуру приготування м’яса краще перевіряти кухонним термометром. Температура в 57-60 °С говорить про ступеня підсмажування Medium (середня), 60-66 °С – температура добре прожареного м’яса.
5. Коли баранина запечеться – деко витягніть з духовки і додайте в стороні полежати. Пам’ятайте, поки м’ясо відпочиває — воно продовжує готуватися.
6. Приємного апетиту!