Покроковий рецепт приготування бастурми в дегидраторе
Перевірений спосіб приготувати смачну домашню бастурму – в дегригаторе. Такий варіант виконання дозволить заощадити ваш час і сили. Подавайте яскраву холодну закуску зі свіжою зеленню.
Час готування: 7 діб
Час приготування: 2 діб
Порцій – 1 кг
Інгредієнти:
- Яловичина – 1 кг
- Сіль – 60 гр.
- Цукор – 30 гр.
- Перець чорний мелений – 2 ч. л.
- Перець червоний мелений – 1 ст. л.
- Паприка – 1,5 ст. л.
- Часник – 1 шт.
- Вода – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Спершу відміряємо потрібну кількість потрібних інгредієнтів для бастурми.
2. Для засолювання з’єднуємо сіль, цукор і половинку чорного меленого перцю.
3. Шматок яловичини промиваємо в холодній воді. Видаляємо з нього прожилки, жир і даємо повністю обсохнути. Після натираємо сухою сумішшю.
4. Пряне сире м’ясо розміщуємо на решітці, встановленої над тарілкою. У такому вигляді кладемо його в холодильник на три доби.
5. Періодично поглядаємо на м’ясо і зливаємо з тарілки зайву рідину. Можна перевертати.
6. Далі з’єднуємо залишилися спеції з кип’яченою водою. Гарненько вимішуємо масу.
7. Очищаємо часник і подрібнюємо його. Зручно для цього використовувати спеціальний прес. Викладаємо продукт в масу з маринадом. Розмішуємо.
8. Обмазуємо готовим маринадом з прянощів шматок яловичини. Продукт повинен бути покритий сумішшю з усіх боків.
9. У такому вигляді тримаємо м’ясо в холодильнику ще дві доби. Після розрізаємо навпіл і кладемо в лоток дегридатора. Готуємо 48 годин при температурі 35 градусів.
10. Пряна бастурма в дегридаторе готова. Ділите її на скибочки і подавайте до столу.