Бастурма – 10 рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування бастурми в дегидраторе

Перевірений спосіб приготувати смачну домашню бастурму – в дегригаторе. Такий варіант виконання дозволить заощадити ваш час і сили. Подавайте яскраву холодну закуску зі свіжою зеленню.

Час готування: 7 діб

Час приготування: 2 діб

Порцій – 1 кг

Інгредієнти:

  • Яловичина – 1 кг
  • Сіль – 60 гр.
  • Цукор – 30 гр.
  • Перець чорний мелений – 2 ч. л.
  • Перець червоний мелений – 1 ст. л.
  • Паприка – 1,5 ст. л.
  • Часник – 1 шт.
  • Вода – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Спершу відміряємо потрібну кількість потрібних інгредієнтів для бастурми.

2. Для засолювання з’єднуємо сіль, цукор і половинку чорного меленого перцю.

3. Шматок яловичини промиваємо в холодній воді. Видаляємо з нього прожилки, жир і даємо повністю обсохнути. Після натираємо сухою сумішшю.

4. Пряне сире м’ясо розміщуємо на решітці, встановленої над тарілкою. У такому вигляді кладемо його в холодильник на три доби.

5. Періодично поглядаємо на м’ясо і зливаємо з тарілки зайву рідину. Можна перевертати.

6. Далі з’єднуємо залишилися спеції з кип’яченою водою. Гарненько вимішуємо масу.

7. Очищаємо часник і подрібнюємо його. Зручно для цього використовувати спеціальний прес. Викладаємо продукт в масу з маринадом. Розмішуємо.

8. Обмазуємо готовим маринадом з прянощів шматок яловичини. Продукт повинен бути покритий сумішшю з усіх боків.

9. У такому вигляді тримаємо м’ясо в холодильнику ще дві доби. Після розрізаємо навпіл і кладемо в лоток дегридатора. Готуємо 48 годин при температурі 35 градусів.

10. Пряна бастурма в дегридаторе готова. Ділите її на скибочки і подавайте до столу.