Дуже смачний і простий рецепт баурсаков на молоці без дріжджів
Якщо ви не любите возитися з дріжджовим тістом пропоную приготувати баурсаки на молоці без дріжджів. Рецепт досить простий і не займе у вас багато часу. А в результаті ви отримаєте неймовірно смачну і пишну домашню випічку.
Час приготування: 45 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 6
Інгредієнти:
- Молоко – 300 мл
- Масло вершкове – 30 гр.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Цукор-пісок – 50 гр.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Борошно пшеничне – 480 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Сіль – щіпка
- Кефір – 100 мл
- цукрова Пудра для прикраси
Процес приготування:
1. У глибокій ємності змішайте необхідну кількість молока і кефіру. Додайте в суміш сіль і харчову соду. Ретельно перемішайте масу до утворення характерною пінливої реакції. Потім в тісто розбийте куряче яйце і додайте цукровий пісок, а також олію і попередньо розтоплене вершкове масло.
2. Скориставшись дрібним ситом, просійте до рідких інгредієнтів необхідну кількість пшеничного борошна. Скориставшись дерев’яною ложкою, замісіть тісто.
3. Потім тісто викладіть на чисту робочу поверхню і добре вимісіть його руками, скачайте велику кулю, накрийте чистим кухонним рушником або харчовою плівкою і залиште приблизно на 10-15 хвилин відпочити.
4. Відпочиле тісто розкачайте в пласт товщиною приблизно 1,5 сантиметра. Тісто розрізати на однакові квадратні частини.
5. Також можна скористатися склянкою вирізати з тіста однакові кружечки.
6. У глибоку каструлю або сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть баурсаки. Обсмажте їх до апетитної рум’яної золотистої скоринки з 2 сторін.
7. А потім викладіть їх на блюдо або поверхню, попередньо застелену паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло.
8. Готові баурсаки розкладіть на блюді для подачі прикрасьте за бажанням цукровою пудрою і подавайте до ароматного чаю.
Приємного апетиту!