Баурсаки – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Дуже смачний і простий рецепт баурсаков на молоці без дріжджів

Якщо ви не любите возитися з дріжджовим тістом пропоную приготувати баурсаки на молоці без дріжджів. Рецепт досить простий і не займе у вас багато часу. А в результаті ви отримаєте неймовірно смачну і пишну домашню випічку.

Час приготування: 45 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 6

Інгредієнти:

  • Молоко – 300 мл
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Яйця курячі – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Борошно пшеничне – 480 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Сіль – щіпка
  • Кефір – 100 мл
  • цукрова Пудра для прикраси

Процес приготування:

1. У глибокій ємності змішайте необхідну кількість молока і кефіру. Додайте в суміш сіль і харчову соду. Ретельно перемішайте масу до утворення характерною пінливої реакції. Потім в тісто розбийте куряче яйце і додайте цукровий пісок, а також олію і попередньо розтоплене вершкове масло.

2. Скориставшись дрібним ситом, просійте до рідких інгредієнтів необхідну кількість пшеничного борошна. Скориставшись дерев’яною ложкою, замісіть тісто.

3. Потім тісто викладіть на чисту робочу поверхню і добре вимісіть його руками, скачайте велику кулю, накрийте чистим кухонним рушником або харчовою плівкою і залиште приблизно на 10-15 хвилин відпочити.

4. Відпочиле тісто розкачайте в пласт товщиною приблизно 1,5 сантиметра. Тісто розрізати на однакові квадратні частини.

5. Також можна скористатися склянкою вирізати з тіста однакові кружечки.

6. У глибоку каструлю або сковороду з товстим дном налийте необхідну кількість рослинної олії, а потім викладіть баурсаки. Обсмажте їх до апетитної рум’яної золотистої скоринки з 2 сторін.

7. А потім викладіть їх на блюдо або поверхню, попередньо застелену паперовими рушниками, щоб вбралося зайве масло.

8. Готові баурсаки розкладіть на блюді для подачі прикрасьте за бажанням цукровою пудрою і подавайте до ароматного чаю.

Приємного апетиту!