Бефстроганов з свинини в сметанному соусі – 5 класичних рецептів з фото покроково

Бефстроганов можна приготувати абсолютно з будь-якого свіжого м’яса, в тому числі і з свинини. Така соковита і ніжна обсмажена вирізка в класичному сметанному соусі чудово доповнить ваш улюблений гарнір, зробивши обід максимально ситним і повноцінним.

Класичний бефстроганов з свинини в сметанному соусі на сковороді

Хоч рецепт бефстроганов часто піддається все можливим змінам, саме класичний варіант відображає всю суть цього нескладного страви. М’ясо, просочене сметанним соусом, виходить дуже ніжним і при цьому залишається достатньо незалежним від смакових якостей сметани, що особливо створює гармонійне поєднання з картопляним пюре .

Інгредієнти на
6 порц.

  • Свинина 600 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Бульйон 150 мл
  • Сметана 280 гр.
  • Борошно пшеничне 2 ст. л.
  • Масло оливкове для смаження
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Петрушка 1 пучок
  • Томатна паста 1.5 ст. л.
  • Масло вершкове 60 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати бефстроганов з свинини в сметанному соусі? Перш ніж нарізати свинину, добре вимиваємо і просушуємо м’ясо. Потім нарізані шматочки м’яса солимо, перчимо і перекладаємо в глибоку ємність, в якій залишаємо маринуватися свинину протягом 20 хвилин.
  2. Поки очищаємо цибулю та нарізаємо на тонкі півкільця.
  3. за 20 хвилин відправляємо порційно обсмажуватися приправлені шматочки свинини на розігріту з оливковою олією сковороду. Обсмажуємо до появи приємною золотистої скоринки. Після чого перекладаємо м’ясо назад в тарілку.
  4. Очищаємо сковороду від оливкової олії і розтоплюємо шматочок вершкового, на якому підсмажимо подрібнену цибулю до прозорості. Потім додаємо трохи томатної пасти, борошна і продовжуємо обсмажувати протягом пари хвилин.
  5. Слідом заливаємо яловичий бульйон кімнатної температури і тушкуємо протягом 10-15 хвилин, поки цибуля повністю не розм’якне. На цьому етапі повертаємо в сковороду обсмажене м’ясо, і все добре перемішуємо вміст, поступово додаючи сметану.
  6. Подаємо бефстроганов зі сметаною підливою разом з вашим улюбленим гарніром, прикрашаючи свіжою петрушкою.

Бажаємо вам приємного апетиту!