Бешбармак – яскраве поживна страва, після якого ніхто не залишиться голодним. Традиційно його готують з соковитого м’яса, відварених шматочків тіста і наваристого бульйону. Щоб частування вийшло максимально ніжним і м’яким, є кілька кулінарних секретів. Їх ви знайдете в готової кулінарної добірці з покроковими рецептами.
Класичний рецепт приготування бешбармака в домашніх умовах
Апетитний бешбармак за класичним рецептом підходить для великих сімейних обідів і святкових вечерь. Приготувати оригінальне гаряче страви не складе праці. Оцініть кулінарну ідею!
Інгредієнти на
4 порц.
- Яловичина 500 гр.
- Цибуля ріпчаста 6 шт.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Кінза за смаком
- Лавровий лист 2 шт.
- Вода 4 л.
- Борошно пшеничне 4 склянки
- Яйце куряче 3 шт.
- Молоко коров’яче 200 мл
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати бешбармак за класичним рецептом? Шматочки сирої яловичини викладаємо у велику каструлю і заливаємо водою. Ставимо на плиту до кипіння.
- Коли м’ясний бульйон закипить, додаємо до нього сіль, мелений перець, лаврове листя і одну очищену головку цибулі. Продовжуємо варити на слабкому вогні до готовності яловичини.
- Під час приготування бульйону можна зайнятися тестом для локшини. Просіваємо борошно і додаємо в неї яйця і сіль, вливаємо тонким струменем тепле молоко.
- Замішуємо тісто, поки не вийде щільний ком. Даємо йому відпочити 20-30 хвилин.
- Далі готове тісто тонко розкочуємо. Пласти залишаємо на столі, щоб вони трохи подсушились.
- В цей час підготуємо цибулю. Очищаємо його від лушпиння і подрібнюємо ножем.
- Цибулю викладаємо в окрему каструлю і заливаємо його процідженим бульйоном. Кип’ятимо на плиті.
- Підсушені пласти тіста поділяємо на невеликі квадратики. Відварюємо їх в бульйоні, з цибулею до готовності.
- На порційні тарілки викладаємо шматочки м’яса, доповнюємо їх домашньою локшиною та кінзою за смаком. Бульйон подаємо окремо. Приємного апетиту!
