Безе класичне – 10 рецептів в домашніх умовах в духовці з покроковими фото

Класичне безе в духовці – десерт, який полюбився багатьом. Він має простий склад і чудовий смак. За нашими 10 нескладними рецептами ви зможете приготувати безе в домашніх умовах.

Класичний рецепт безе в домашніх умовах

Смачне і тане в роті безе. Існує кілька правил для того, щоб десерт вийшов. По-перше, необхідно дуже акуратно відокремити білки від жовтків. По-друге, збивати білки слід в чистому і сухому посуді.

Інгредієнти на
5 порц.

  • Білки-5 шт.
  • Цукор-пісок 250 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати безе в домашніх умовах за класичним рецептом? Білки відокремте від жовтків, перекладіть їх у суху ємність і збийте до утворення об’ємної піни.
  2. Не припиняючи збивати, введіть цукор.
  3. Продовжуйте збивати до тих пір, поки маса не стане густою і буде щільно триматися на віночку.
  4. Деко застеліть пергаментом. За допомогою кондитерського мішка викладіть безе на деко у формі невеликих «трояндочок».
  5. Готуйте безе в духовці при 100 градусах протягом 1,5-2 годин. Воно має добре підсохнути, але не підгоріти. Безе подавайте після того, як він повністю охолоне.

Приємного апетиту!

Як приготувати домашнє безе з білка і цукру?

Безе готується лише з двох інгредієнтів: яєчних білків і цукру. Основна складність, з якою ви можете зіткнутися, – це одержання густої і пишною білкової піни. Потрібно витратити чимало часу, щоб маса вийшла щільною і повітряної.

Час готування: 150 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Білки – 3 шт.
  • Цукор – 150 гр.

Процес приготування:

1. Акуратно відокремте білки від жовтків. Ні грама жовтка не повинно потрапити в білкову масу, інакше білки не взобьются.

2. Білки перекладіть в повністю суху і чисту ємність. Збийте їх міксером.

3. Поступово білки побіліють і збільшаться в об’ємі.

4. Не припиняючи збивати, всипте частинами цукор і продовжуйте збивати 6-7 хвилин.

5. Білкова маса буде готова до подальшої роботи, коли на її поверхні буде залишатися слід від віночка.

6. Деко застелити пекарської папером, за допомогою кондитерського шприца викладіть білкову масу.

7. Готуйте безе при 90 градусах 2 години. Смачне і хрустке готове безе, остудіть його і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Безе на паличці для прикраси торта

Крім того, що безе на паличці є дуже смачним десертом, воно може стати відмінним прикрасою святкового торта. Дайте волю своїй фантазії і зробіть з торта твір мистецтва.

Час готування: 150 хв.

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 10.

Склад:

  • Білки – 150 гр.
  • Цукор – 300 гр.
  • Барвник харчовий – за смаком.

Процес приготування:

1. У суху ємність викладіть білки і цукор.

2. У каструлю влийте гарячу воду, зверху встановіть чашу з білками.

3. Поставте конструкцію на повільний вогонь, воду нагрівайте і віночком перемішуйте білки і цукор. Цукор повинен повністю розчинитися.

4. Після цього зніміть миску з парової лазні і продовжуйте збивати білкову масу хвилин 10.

5. Готова білкова маса повинна добре триматися на віночку.

6. Масу розділіть на 2 частини. В одну додайте синій барвник, в іншу – жовтий.

7. Перекладіть меренгу в кондитерські мішки.

8. Потім обидва мішка помістіть в ще один кондитерський мішок і прикріпіть наконечник-трояндочку.

9. Деко застеліть пергаментом. За допомогою кондитерського мішка зробіть круглі заготовки.

10. Після цього акуратно вставте дерев’яні палички.

11. Випікайте безе в духовці при 80-90 градусах 1,5-2 години. Слідкуйте за десертом, час приготування безпосередньо залежить від потужності вашої духовки.

12. Безе на паличці використовуйте прикрашання торта.

Приємного апетиту!

Безе в електричній духовці в домашніх умовах

По-іншому безе називають меренгою. Це білосніжні, повітряні тістечка, які тануть у роті. Готується десерт просто, однак довго запікається в духовці при невисокій температурі.

Час готування: 2,5 години.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Білки – 4 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • цукрова Пудра – 100 гр.
  • Ванілін – 1 гр.
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Яйця заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб вони прогрілися до кімнатної температури. Потім відокремте білки від жовтків. Перекладіть білки в повністю суху ємність, це важливо.

2. Додайте щіпку солі і почніть збивати білки міксером.

3. Коли з білків утворюється біла піна, додайте ванілін і продовжуйте збивати ще 2 хвилини.

4. Не припиняючи збивати порціями, введіть цукор і пудру.

5. Меренга буде готова, коли стануть утворюватися стійкі піки.

6. Деко застелити пекарської папером. За допомогою кондитерського мішка викладіть білкову масу на деко.

7. Випікайте безе при 80 градусах 2 години. В процесі сушіння не відкривайте духовку. Десерт спочатку повністю остудіть, потім подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт безе з горіхами

Дуже цікавий і смачний варіант безе. В цей французький рецепт можна додати будь-які горіхи по своєму смаку. З кавою або какао, ніжне безе з хрусткими шматочками горіхів, йде на ура.

Час готування: 140 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 4.

Інгредієнти:

  • Білки яєчні – 3 шт.
  • Цукор – 1 склянка
  • Горіхи – 1 склянка

Процес приготування:

1. Горіхи порубаєте ножем.

2. Ємність для збивання білків повинна бути чистою і сухою. Спочатку збивайте тільки білки до утворення білої піни. Потім частинами всипайте цукор і продовжуйте збивати до його повного розчинення.

3. У результаті повинна вийти гладка і досить щільна маса.

4. Додайте в збиті білки горіхи і повільними рухами перемішайте. Деко застелити пекарської папером, викладіть на нього білкову масу.

5. Випікайте безе в духовці при 80-90 градусах протягом 2 годин. Безе з горіхами виходить легким і повітряним.

Приємного апетиту!

Дуже швидке безе в мікрохвильовці 5 хвилин

Тане в роті ласощі до чаю, яке можна приготувати за лічені хвилини. Безе в мікрохвильовці готується швидше, ніж у звичайній духовці, хоча в іншому процес приготування нічим не відрізняється від класичного.

Час готування: 5 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Білки яєчні – 4 шт.
  • Цукор – 100 гр.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.
  • Сіль – 1 щіпка.
  • Масло вершкове – 1 ч. л.

Процес приготування:

1. Курячі яйця дуже добре промийте, відокремте білки від жовтків.

2. До білків додайте сіль на кінчику ножа і збийте їх міксером.

3. Далі, не припиняючи збивати, додайте лимонну кислоту і цукор. Цукор повинен повністю розчинитися, а білкова маса повинна вийти білою і щільною.

4. Форму для мікрохвильової печі змастіть невеликою кількістю вершкового масла, за допомогою кондитерського мішка сформуйте безе.

5. Запікайте безе в мікрохвильовці протягом півтора хвилин при потужності 800 Ватт. Після звукового сигналу, дайте тістечком постояти і дійти ще близько хвилини в мікрохвильовці. Порада: при розташуванні тістечок на пергаменті пам’ятайте, що в центрі ємності безе буде пропікається швидше ніж по краю. Готове безе остудіть, викладіть на блюдо і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Як приготувати заварне безе на паровій бані?

Безе, заварені на паровій бані відрізняється особливою легкістю і ніжністю. Його можна подавати до чаю як окремий десерт або прикрашати їм домашні торти і тістечка.

Час готування: 20 хв.

Час приготування: 20 хв.

Порцій: 3-4.

Склад:

  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Цукор – 120 гр.
  • Цукор ванільний – 10 гр.
  • Кислота лимонна – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Яйця дуже добре промийте і акуратно відокремте білки від жовтків.

2. До білків додайте лимонну кислоту, звичайний і ванільний цукор.

3. Збивайте інгредієнти міксером протягом 2-3 хвилин.

4. Миску зі збитими білками поставте на парову баню. Збивайте білки 10-12 хвилин, поки вони не збільшаться в об’ємі і не загуснуть.

5. Коли на білковій масі будуть залишатися чіткі сліди від міксера, можна вимкнути вогонь і припиняти збивати. Після цього збивайте масу ще 4-5 хвилин, крем стане густим і в’язким, схожим на зефір.

6. Безе добре тримає форму і без запікання. За допомогою кондитерського мішка зробіть тістечка у формі трояндочок на основі з печива і подавайте до чаю.

Приємного апетиту!

Лимонне безе в домашніх умовах

Пропонуємо вам самостійно за цим нескладним рецептом приготувати приголомшливий десерт до чаю. Повітряне, з приємною кислинкою у смаку лимонне безе, дуже ефектно виглядає на столі. В якості натурального барвника можна використовувати куркуму.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 2-3.

Склад:

  • Білок яєчний – 1 шт.
  • Цедра лимона – 1 гр.
  • Куркума – 1 щіпка.
  • Пудра цукрова – 55 гр.
  • Сік лимонний – 0,5 ч. л.

Процес приготування:

1. Білок збийте міксером до утворення пишної маси.

2. Поступово додавайте в білкову масу пудру і продовжуйте збивати до отримання стійких піків.

3. В кінці додайте лимонний сік, куркуму і цедру лимона.

4. Деко застеліть пергаментом, отсадите білкову масу, у формі невеликих печеньок.

5. Випікайте безе в розігрітій до 100 градусів духовці 1,5 години. Потім безе остудіть, викладіть на блюдо і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Покроковий рецепт приготування безе в мультиварці

Безе – дуже смачний десерт, яким багато ласували в дитинстві. Але коли не було сучасної кухонної техніки, на приготування безе йшло чимало часу і не всі спроби збити білки були вдалими. Зараз же з міксером і мультиварка безе – це один з найбільш простих десертів.

Час готування: 3,5 години.

Час приготування: 25 хв.

Порцій: 4.

Склад:

  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Цукор – 0,3 склянки
  • Сіль – 1 щіпка.

Процес приготування:

1. Яйце ретельно вимийте гарячою водою, акуратно відокремте білок від жовтка і перекладіть його в суху ємність. Збийте білок з дрібкою солі на низькій швидкості міксера.

2. Потім збільште швидкість і продовжуйте збивати ще 3-4 хвилини.

3. Далі порціями всипайте цукор, маса на очах буде ставати щільніше і біліше. Збивайте ще 5-7 хвилин до утворення стійких піків.

4. Правильна білкова маса не повинна витікати з ємності при нахилі.

5. Дно мультиварки застеліть фольгою. На неї викладіть білкову масу, сформуйте невеликі печиво у формі трояндочок.

6. Готуйте безе в режимі «Випічка» протягом 3 годин, кожні 15-20 хвилин відкривайте кришку мультиварки, щоб випустити пар. Безе акуратно вийміть з мультиварки, остудіть і подавайте десерт до чаю.

Приємного апетиту!

Смачне домашнє безе без додавання цукру

Безе готується досить просто з невеликого набору інгредієнтів. Щоб отримати повітряний десерт досить збити яєчні білки і підсушити їх в духовці. Головне дотримати дуже важливі дрібниці: яйця повинні бути свіжими, а посуд ідеально сухою і чистою.

Час готування: 120 хв

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Білки яєчні – 4-5 шт.
  • Цукрозамінник – за смаком.

Процес приготування:

1. Обережно відокремте білки від жовтків. Цілісність жовтка не повинна бути порушена.

2. Збивайте білки міксером до тих пір, поки вони не перетворюються в щільну білу піну.

3. Після цього додайте цукрозамінник і продовжуйте збивати. Білкова маса повинна добре тримати форму.

4. Деко застелити пекарської папером, викладіть на нього білкову масу ложкою або за допомогою кондитерського мішка. Форма у безе може бути будь-яка на ваш розсуд.

5. Випікайте безе в духовці при 100 градусах 1,5-2 години. Готове безе потім остудіть і подавайте десерт на стіл.

Приємного апетиту!