Покроковий рецепт приготування біляшів на кефірі без дріжджів
Ніжне і повітряне тісто для біляшів виходить на кефірі. Приготуйте продукт з ситної м’ясною начинкою і подавайте до столу в якості гарячої закуски. Страву можна доповнити сметаною або іншим соусом до смаку.
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 20
Склад:
- Борошно – 350 гр.
- Кефір – 200 мл
- Сода – 0,5 ч. л.
- Цукор – 0,5 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження.
Для начинки:
- Фарш м’ясний – 0,5 кг
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Вливаємо кефір в глибоку миску. Сюди ж просіваємо борошно, соду, цукор і сіль. Вимішуємо тісто руками до щільного і гладкого стану, потім даємо йому відпочити.
2. В окремому посуді змішуємо фарш з сіллю, чорним меленим перцем і подрібненою цибулею. Тісто розділяємо на невеликі шматочки.
3. З кожного шматочка тіста розкачуємо невеликий щільний гурток, в центр якого викладаємо м’ясний фарш зі спеціями. Загортаємо краю продукту.
4. Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. Викладаємо біляші і обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки.
5. Рум’яні біляші з м’ясною начинкою готові. Викладайте на блюдо кілька шарів паперового рушника, щоб видалити зайвий жир. Після можна подавати до столу!