Біляші – 10 дуже смачних домашніх рецептів біляшів з мясом на сковороді з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування біляшів на кефірі без дріжджів

Ніжне і повітряне тісто для біляшів виходить на кефірі. Приготуйте продукт з ситної м’ясною начинкою і подавайте до столу в якості гарячої закуски. Страву можна доповнити сметаною або іншим соусом до смаку.

Час приготування: 40 хвилин

Час приготування: 20 хвилин

Порцій – 20

Склад:

  • Борошно – 350 гр.
  • Кефір – 200 мл
  • Сода – 0,5 ч. л.
  • Цукор – 0,5 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – для смаження.

Для начинки:

  • Фарш м’ясний – 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

1. Вливаємо кефір в глибоку миску. Сюди ж просіваємо борошно, соду, цукор і сіль. Вимішуємо тісто руками до щільного і гладкого стану, потім даємо йому відпочити.

2. В окремому посуді змішуємо фарш з сіллю, чорним меленим перцем і подрібненою цибулею. Тісто розділяємо на невеликі шматочки.

3. З кожного шматочка тіста розкачуємо невеликий щільний гурток, в центр якого викладаємо м’ясний фарш зі спеціями. Загортаємо краю продукту.

4. Розігріваємо сковороду і вливаємо в неї рослинне масло. Викладаємо біляші і обсмажуємо з усіх боків до золотистої скоринки.

5. Рум’яні біляші з м’ясною начинкою готові. Викладайте на блюдо кілька шарів паперового рушника, щоб видалити зайвий жир. Після можна подавати до столу!