Картопля з білими грибами в духовці
Картопля з білими грибами в духовці виглядає неймовірно презентабельною. Шикарне блюдо гідно прикрасить важлива подія або урочистий захід. Частування виходить незвичайно смачним і ароматним. Страва готується просто, і не вимагає постійного контролю.
Час готування – 1 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 8
Інгредієнти:
- Білі гриби сухі – 100 гр.
- Картопля – 7-8 шт.
- Сметана – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вершки 33% – 200 мл
- Сир моцарелла – 150 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо необхідні продукти. Очищаємо картоплю з допомогою овочечистки. Гриби добре промиваємо і замочуємо в гарячій воді на 3-4 години. Можна використовувати свіжі або заморожені екземпляри.
Крок 2. З лука знімаємо піну, промиваємо та нарізаємо довільно. Закидаємо нарізку у сковороду з розпеченою олією.
Крок 3. Вимочені гриби варимо протягом години. Акуратно дістаємо і ріжемо на зручні шматочки. Після чого перекладаємо пасеровану цибулю.
Крок 4. Картоплю нарізаємо тонкими скибочками. Вогнетривку форму промасливаем. Прокладаємо картопляними слайсами, як показано на фото. Посипаємо сіллю і перцем.
Крок 5. До цибулі з грибами додаємо спеції за смаком.
Крок 6. Об’єднавши сметану з вершками, поливаємо сумішшю картоплю.
Крок 7. Далі розподіляємо грибну начинку. Закутавши фольгою, запікаємо 45 хвилин при 180 градусах.
Крок 8. Через деякий час акуратно дістаємо блюдо і присипаємо тертим сиром, попередньо змішаним з рубаною зеленню. Підрум’янюємо ще 15 хвилин.
Крок 9. Готову страву акуратно виймаємо, озброївшись прихватками, щоб не обпалити руки.
Крок 10. Вишукане блюдо ділимо на порції.
Крок 11. Презентуємо гостям. Приємного апетиту!