Як приготувати смачний білий квас для окрошки?
Справжня окрошка готується саме на білому квасі, але знайти його в магазинах практично неможливо. Тому пропонуємо простий рецепт домашнього білого квасу, який зробить вашу окрошку смачною і ароматною, а крім того, послужить чудовим прохолодним напоєм.
Час готування: 2 діб.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Борошно житнє – 300 гр.
- Вода – 6 л.
- Закваска хлібна – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Доводимо до кипіння 3 літри води.
2. Засипаємо житнє борошно в воду.
3. Перемішуємо і залишаємо остигати на ніч.
4. Вводимо в остиглу приблизно до 37 градусів суміш закваску і залишаємо на добу.
5. Через добу додаємо в суміш решту води і залишаємо на 12 годин.
6. Повинен вийти щільний і кислий квас для окрошки. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт білого квасу на дріжджах
Даний рецепт замість борошна використовують дріжджі і сухарі з хліба. Такий білий квас виходить більш рідким і точно не буде мати борошняного присмаку. Готувати його досить легко, а на смак він виходить дуже ніжний і приємний.
Час готування: 4 доби.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 3.
Склад:
- Хліб білий – 200 гр.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
- Ізюм – 15 шт.
- Вода артезіанська – 3 л.
- Дріжджі сухі – 5 гр.
Процес приготування:
1. Нарізаємо білий хліб на кубики приблизно по 2 см кожен.
2. Обсмажуємо їх на сковороді без масла до золотистого кольору.
3. Перекладаємо сухарі в банку, додаємо цукор і родзинки, і додаємо дріжджі. Заливаємо їх водою кімнатної температури. Накриваємо банку марлею, складеною шарами.
4. Залишаємо квас настоюватися протягом 3 днів.
5. Готовий квас проціджують і охолоджуємо в холодильнику. Приємного апетиту!












