Білий квас – 6 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Як приготувати смачний білий квас для окрошки?

Справжня окрошка готується саме на білому квасі, але знайти його в магазинах практично неможливо. Тому пропонуємо простий рецепт домашнього білого квасу, який зробить вашу окрошку смачною і ароматною, а крім того, послужить чудовим прохолодним напоєм.

Час готування: 2 діб.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 6.

Склад:

  • Борошно житнє – 300 гр.
  • Вода – 6 л.
  • Закваска хлібна – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Доводимо до кипіння 3 літри води.

2. Засипаємо житнє борошно в воду.

3. Перемішуємо і залишаємо остигати на ніч.

4. Вводимо в остиглу приблизно до 37 градусів суміш закваску і залишаємо на добу.

5. Через добу додаємо в суміш решту води і залишаємо на 12 годин.

6. Повинен вийти щільний і кислий квас для окрошки. Приємного апетиту!

Простий і смачний рецепт білого квасу на дріжджах

Даний рецепт замість борошна використовують дріжджі і сухарі з хліба. Такий білий квас виходить більш рідким і точно не буде мати борошняного присмаку. Готувати його досить легко, а на смак він виходить дуже ніжний і приємний.

Час готування: 4 доби.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 3.

Склад:

  • Хліб білий – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.
  • Ізюм – 15 шт.
  • Вода артезіанська – 3 л.
  • Дріжджі сухі – 5 гр.

Процес приготування:

1. Нарізаємо білий хліб на кубики приблизно по 2 см кожен.

2. Обсмажуємо їх на сковороді без масла до золотистого кольору.

3. Перекладаємо сухарі в банку, додаємо цукор і родзинки, і додаємо дріжджі. Заливаємо їх водою кімнатної температури. Накриваємо банку марлею, складеною шарами.

4. Залишаємо квас настоюватися протягом 3 днів.

5. Готовий квас проціджують і охолоджуємо в холодильнику. Приємного апетиту!