Білий квас – 6 рецептів в домашніх умовах з фото покроково

Білий квас без дріжджів в домашніх умовах

В цьому рецепті білий квас готується за допомогою закваски, без використання дріжджів. Зробити його легко, а інгредієнти для його приготування запросто знайдуться в будь-якому будинку. Виходить прекрасний літній напій і відмінна основа для окрошки.

Час готування: 4 доби.

Час приготування: 20 хв.

Порцій – 3.

Інгредієнти:

  • Борошно житнє – 8 ст. л.
  • Вода – 3,5 л.
  • Родзинки – 30 шт.
  • Цукор-пісок – 3 ст. л.

Процес приготування:

1. Насипаємо борошно у великий таз, вливаємо в нього 2 склянки води і гарненько все перемішуємо до сметаноподібного стану. Засипаємо цукор і знову перемішуємо суміш.

2. Додаємо в тісто немитий ізюм, щоб прискорити процес бродіння.

3. Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці. Про готовність закваски буде свідчити кислий запах.

4. Дістаємо з закваски родзинки і переливаємо її в чисту банку.

5. Заливаємо закваску водою, прикриваємо банку і залишаємо настоюватися протягом 3 днів.

6. Готовий білий квас проціджують і відправляємо в холодильник.

7. Охолоджений квас подаємо до столу. Приємного апетиту!