Білий квас без дріжджів в домашніх умовах
В цьому рецепті білий квас готується за допомогою закваски, без використання дріжджів. Зробити його легко, а інгредієнти для його приготування запросто знайдуться в будь-якому будинку. Виходить прекрасний літній напій і відмінна основа для окрошки.
Час готування: 4 доби.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 3.
Інгредієнти:
- Борошно житнє – 8 ст. л.
- Вода – 3,5 л.
- Родзинки – 30 шт.
- Цукор-пісок – 3 ст. л.
Процес приготування:
1. Насипаємо борошно у великий таз, вливаємо в нього 2 склянки води і гарненько все перемішуємо до сметаноподібного стану. Засипаємо цукор і знову перемішуємо суміш.
2. Додаємо в тісто немитий ізюм, щоб прискорити процес бродіння.
3. Накриваємо тісто рушником і залишаємо в теплому місці. Про готовність закваски буде свідчити кислий запах.
4. Дістаємо з закваски родзинки і переливаємо її в чисту банку.
5. Заливаємо закваску водою, прикриваємо банку і залишаємо настоюватися протягом 3 днів.
6. Готовий білий квас проціджують і відправляємо в холодильник.
7. Охолоджений квас подаємо до столу. Приємного апетиту!