Як приготувати бісквітний рулет з повидлом в духовці
Не дивлячись на бісквітне тісто рулет готується дуже швидко. В якості начинки підійде будь-яке домашнє варення, джем або повидло. Особливу родзинку десерту додасть фруктова просочення для коржа-основи.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Яйця курячі – 6 шт.
- Борошно пшеничне – 6 ст. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Масло – для змазування пергаменту.
Для начинки:
- Повидло – 1 склянка
- Сік апельсиновий – 1 склянка
Процес приготування:
1. Білки відокремте від жовтків, розкладіть їх по різних чистим і сухим мисках.
2. Білки збийте міксером до стійких піків. Потім по одному введіть жовтки, не припиняючи збивати, але вже на невеликих обертах і всипте цукор.
3. Борошно просійте і частинами додайте до збитим яйцях, замісіть однорідне тісто.
4. Застеліть деко пергаментним папером, змастіть її вершковим маслом і викладіть тісто. Шар повинен бути тонким, не більше 1 сантиметра. При бажанні тісто можна розділити на два невеликих дека.
5. Запікайте бісквітні коржі при 225 градусах 10-12 хвилин. Важливо не перетримати бісквіт в духовці, інакше він буде ламким.
6. Викладіть корж на вологий рушник і просочіть його апельсиновим соком.
7. Далі промажте бісквіт повидлом і поверніть його в рулет.
8. Готовий рулет можна прикрасити подрібненим горіхом.
Приємного апетиту!