Як зварити смачний борщ з куркою і квашеною капустою?
Любителям дієтичної їжі рекомендуємо спробувати рецепт борщу з куркою і квашеною капустою. Він виходить більш легким, але не менш смачним.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 1 ч.
Кількість порцій: 8.
Склад:
- Курка – 650-700 гр.
- Вода – 2 л
- Картопля – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1-2 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Масло рослинне – для смаження.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Капуста білокачанна квашена – 250 гр.
- Оцет 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Почнемо приготування борщу з курки. Промиваємо м’ясо і просушуємо паперовими рушниками. Ріжемо його на шматки середнього розміру. Викладаємо в каструлю. Наливаємо пару літрів холодної води і ставимо на плиту. Варимо 20-30 хвилин.
2. Поки м’ясо вариться, займемося овочами. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками, на тертку крупно подрібнюємо буряк і моркву. У розігріту сковороду з олією спочатку додаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору, потім моркву і буряк. Не забуваємо постійно перемішувати. Вливаємо оцет за рецептом.
3. Очищаємо картоплю й нарізаємо його соломкою або кубиками середнього розміру. Засипаємо в каструлю з бульйоном.
4. У суміш овочів на сковороді, додаємо трохи води і томатної пасти. Перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.
5. Висипаємо в миску квашену капусту. Дрібно нарізаємо зелень і додаємо до капусти.
6. Через 5 хвилин після додавання картоплі висипаємо в каструлю засмажку. Коли картопля буде готовий, додаємо в борщ зелень і капусту. Солимо борщ, доводимо до кипіння. Через хвилину вимикаємо.
7. Коли борщ настоїться і трохи охолоне, подаємо до столу з парою ложок сметани.
Приємного апетиту!