Борщ з куркою – 6 покрокових рецептів приготування борщу з буряками, капустою

Як зварити смачний борщ з куркою і квашеною капустою?

Любителям дієтичної їжі рекомендуємо спробувати рецепт борщу з куркою і квашеною капустою. Він виходить більш легким, але не менш смачним.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 8.

Склад:

  • Курка – 650-700 гр.
  • Вода – 2 л
  • Картопля – 500 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1-2 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Капуста білокачанна квашена – 250 гр.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Почнемо приготування борщу з курки. Промиваємо м’ясо і просушуємо паперовими рушниками. Ріжемо його на шматки середнього розміру. Викладаємо в каструлю. Наливаємо пару літрів холодної води і ставимо на плиту. Варимо 20-30 хвилин.

2. Поки м’ясо вариться, займемося овочами. Нарізаємо цибулю дрібними кубиками, на тертку крупно подрібнюємо буряк і моркву. У розігріту сковороду з олією спочатку додаємо цибулю і обсмажуємо до золотистого кольору, потім моркву і буряк. Не забуваємо постійно перемішувати. Вливаємо оцет за рецептом.

3. Очищаємо картоплю й нарізаємо його соломкою або кубиками середнього розміру. Засипаємо в каструлю з бульйоном.

4. У суміш овочів на сковороді, додаємо трохи води і томатної пасти. Перемішуємо і тушкуємо пару хвилин.

5. Висипаємо в миску квашену капусту. Дрібно нарізаємо зелень і додаємо до капусти.

6. Через 5 хвилин після додавання картоплі висипаємо в каструлю засмажку. Коли картопля буде готовий, додаємо в борщ зелень і капусту. Солимо борщ, доводимо до кипіння. Через хвилину вимикаємо.

7. Коли борщ настоїться і трохи охолоне, подаємо до столу з парою ложок сметани.

Приємного апетиту!