Покроковий рецепт приготування борщу з куркою без капусти
Рецепт борщу без капусти є традиційним для білоруської кухні. Однак це не робить його менш смачним і привабливим.
Час готування – 1 ч. 20 хв.
Час приготування – 45 хв.
Кількість порцій: 12.
Склад:
- Курка – 500 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Буряк велика – 1 шт.
- Олія соняшникова – 2 ст. л.
- Аджика – 3 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Оцет – 1 ст. л.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – 2 гілки.
- Вода – 2 л
Процес приготування:
1. Куряче м’ясо промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Кладемо в каструлю з водою. Ставимо на конфорку і включаємо плиту. Бульйон доводимо до кипіння, постійно знімаємо піну. Курка повинна розваритися і відстати від кістки. Курку виймаємо з каструлі. Бульйон залишаємо і продовжуємо варити з картоплею, який підготуємо заздалегідь.
2. Поки курка стоїть на плиті, готуємо картоплю. Очищаємо, промиваємо та нарізаємо соломкою. Висипаємо в бульйон.
3. Очищаємо цибулю та моркву, трохи промиваємо. Цибулину намагаємося нарізати якомога дрібніше, моркву натираємо на тертку. На конфорку ставимо сковороду наливаємо масло. Включаємо плиту і розігріваємо. Додаємо цибулю і помішуємо пару хвилин до розм’якшення. Слідом засипаємо моркву. Продовжуємо помішувати.
4. У процесі смаження займемося буряком. Очищаємо її і натираємо на крупній тертці.
5. Викладаємо натерту буряк в сковороду. Накриваємо кришкою і чекаємо, поки буряк розм’якшиться. Потім додаємо аджику і оцет. Перемішуємо до однорідності і знімаємо з плити.
6. Відокремлюємо м’ясо від кісток, нарізаємо його на шматки середнього розміру.
7. Переконуємося, що картопля повністю зварився, і додаємо в бульйон зажарку і курку. Даємо борщу поваритися ще 10-15 хвилин, потім вимикаємо. За 2 хвилини до зняття з плити солимо і перчимо страву, висипаємо нарізану зелень. Подаємо борщ зі сметаною на стіл.
Приємного апетиту!