Борщ з куркою – 6 покрокових рецептів приготування борщу з буряками, капустою

Покроковий рецепт приготування борщу з куркою без капусти

Рецепт борщу без капусти є традиційним для білоруської кухні. Однак це не робить його менш смачним і привабливим.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 45 хв.

Кількість порцій: 12.

Склад:

  • Курка – 500 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Буряк велика – 1 шт.
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Аджика – 3 ст. л.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Оцет – 1 ст. л.
  • Перець чорний горошком – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Петрушка – 2 гілки.
  • Вода – 2 л

Процес приготування:

1. Куряче м’ясо промиваємо й обсушуємо паперовим рушником. Кладемо в каструлю з водою. Ставимо на конфорку і включаємо плиту. Бульйон доводимо до кипіння, постійно знімаємо піну. Курка повинна розваритися і відстати від кістки. Курку виймаємо з каструлі. Бульйон залишаємо і продовжуємо варити з картоплею, який підготуємо заздалегідь.

2. Поки курка стоїть на плиті, готуємо картоплю. Очищаємо, промиваємо та нарізаємо соломкою. Висипаємо в бульйон.

3. Очищаємо цибулю та моркву, трохи промиваємо. Цибулину намагаємося нарізати якомога дрібніше, моркву натираємо на тертку. На конфорку ставимо сковороду наливаємо масло. Включаємо плиту і розігріваємо. Додаємо цибулю і помішуємо пару хвилин до розм’якшення. Слідом засипаємо моркву. Продовжуємо помішувати.

4. У процесі смаження займемося буряком. Очищаємо її і натираємо на крупній тертці.

5. Викладаємо натерту буряк в сковороду. Накриваємо кришкою і чекаємо, поки буряк розм’якшиться. Потім додаємо аджику і оцет. Перемішуємо до однорідності і знімаємо з плити.

6. Відокремлюємо м’ясо від кісток, нарізаємо його на шматки середнього розміру.

7. Переконуємося, що картопля повністю зварився, і додаємо в бульйон зажарку і курку. Даємо борщу поваритися ще 10-15 хвилин, потім вимикаємо. За 2 хвилини до зняття з плити солимо і перчимо страву, висипаємо нарізану зелень. Подаємо борщ зі сметаною на стіл.

Приємного апетиту!