Борщ з куркою – 6 покрокових рецептів приготування борщу з буряками, капустою

Простий і смачний рецепт борщу з куркою і засмажкою

Це особлива страва прикрасить навіть святковий стіл. Та й борщ готується з курки набагато швидше, ніж з іншого м’яса.

Час готування – 1 ч. 20 хв.

Час приготування – 1 ч.

Кількість порцій: 6-8.

Склад:

  • Курка – 300-400 гр.
  • Буряк – 1 шт.
  • Моркву – ½ шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка.
  • Капуста білокачанна – 100-150 гр.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Картопля – 1-2 шт.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець – за смаком.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 1-2 ч. л.
  • Кріп – 4-5 гілок.
  • Масло рослинне – 2-3 ст. л.
  • Вода – 2-2,5 л

Процес приготування:

1. Для приготування борщу можна використовувати будь-які частини курки (філе, стегенця, крила). Беремо каструлю і заливаємо воду. Слідом відправляємо курку (попередньо промиваємо її і розрізаємо на шматки). Після того, як бульйон закипить, залишаємо його і курку на варіння ще на 30 хвилин. За цей час ми встигнемо підготувати овочі. Моркву очищаємо, промиваємо і подрібнюємо за допомогою терки. Шаткуємо капусту.

2. Ножем видаляємо шкірку з картоплі, промиваємо теплою водою і ріжемо на кубики. Видаляємо цибулинних лушпиння і дрібно нарізаємо цибулю. Сирий буряк позбавляємо від шкірки і подрібнюємо на крупній тертці.

3. Коли бульйон закипить, висипаємо кубики картоплі в каструлю.

4. Слідом відправляємо капусту. Чекаємо, коли бульйон знову закипить, а овочі розм’якшаться. Це займе 15-20 хвилин.

5. Ми тим часом займемося засмажкою для борщу. Ставимо сковороду з маслом на конфорку і включаємо плиту. Після того, як вона розігріється, викладаємо цибулю і починаємо пасерувати. Слідом висипаємо моркву і також пасеруємо ще пару хвилин.

6. Додаємо буряк і томатну пасту. Для більш насиченого смаку вливаємо трохи оцту, посипаємо щіпкою цукру. Злегка перемішуємо. Наливаємо в ополоник курячий бульйон і додаємо його в зажарку. Накриваємо кришкою сковороду і тушкуємо ще хвилин 15-20, щоб довести буряк до готовності.

7. Через покладений час відправляємо овочевий мікс в каструлю з бульйоном. Довариваем борщ на малому вогні 10 хвилин. За пару хвилин до закінчення приготування солимо і перчимо борщ, засипаємо нарізані часник і зелень.

8. Борщ майже готовий. Через 10-15 хвилин він охолоне й стане насиченим. Подаємо до столу. Порції заправляємо парою ложок сметани.

Приємного апетиту!