Борщ з куркою – 6 покрокових рецептів приготування борщу з буряками, капустою

Наваристий і дуже смачний борщ з куркою в мультиварці

В мультиварці борщ виходить не менш наваристим і смачним. Ви тільки перемикаєте режими, а техніка все робить сама.

Час готування – 2 ч. 30 хв.

Час приготування – 30-40 хв.

Кількість порцій: 6-8.

Склад:

  • Гомілки курячі – 2-3 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Капуста – 100-150 гр.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Буряк – 1 шт.
  • Паста томатна – 1 ст. л.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець горошком – 5 шт.
  • Лист лавровий – 1 шт.
  • Зелень – за смаком.
  • Сіль – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.

Процес приготування:

1. Курячі частини промиваємо в теплій воді й обсушуємо. Потім кладемо в чашу мультиварки. Слідом додаємо перець і сіль. Нам необхідний режим «Суп», час – 1 година. Засікаємо 50 хвилин. Через це час додаємо лавровий лист в бульйон.

2. Через годину дістаємо курку з чаші, а бульйон пропускаємо через сито в ємність.

3. Займемося нарізкою овочів. Почнемо з лука. Очищаємо його і нарізаємо дрібними кубиками.

4. У чашу мультиварки наливаємо масло, висипаємо цибулю і обсмажуємо (в режимі «Смаження», час – 5-7 хвилин).

5. Очищаємо моркву і буряк від шкірки і промиваємо. Подрібнюємо на крупній тертці в окрему ємність.

6. Цибуля став прозорим, тому додаємо до нього терті моркву і буряк, томатну пасту, оцет і ополоник готового бульйону. Ставимо режим «Смаження» і пасеруємо вміст 10 хвилин.

7. Очищаємо картоплю, промиваємо його і нарізаємо кубиками.

8. Знімаємо куряче м’ясо з кістки.

9. На обробній дошці дрібно шаткуємо капусту.

10. Овочі готові. Відкриваємо каструлю, додаємо в чашу картоплю. Слідом виливаємо бульйон. Виставляємо режим «Суп» на 1 годину.

11. Через 40 хвилин додаємо в борщ капусту і куряче м’ясо. Слідом додаємо видавлений часник і зелень (порізати заздалегідь). Після години виставляємо режим «Підігрів» і тушкуємо суп ще 30 хвилин. Блюдо готове.

Приємного апетиту!