Наваристий і дуже смачний борщ з куркою в мультиварці
В мультиварці борщ виходить не менш наваристим і смачним. Ви тільки перемикаєте режими, а техніка все робить сама.
Час готування – 2 ч. 30 хв.
Час приготування – 30-40 хв.
Кількість порцій: 6-8.
Склад:
- Гомілки курячі – 2-3 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Капуста – 100-150 гр.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Паста томатна – 1 ст. л.
- Оцет – 2 ст. л.
- Часник – 2 зуб.
- Перець горошком – 5 шт.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
Процес приготування:
1. Курячі частини промиваємо в теплій воді й обсушуємо. Потім кладемо в чашу мультиварки. Слідом додаємо перець і сіль. Нам необхідний режим «Суп», час – 1 година. Засікаємо 50 хвилин. Через це час додаємо лавровий лист в бульйон.
2. Через годину дістаємо курку з чаші, а бульйон пропускаємо через сито в ємність.
3. Займемося нарізкою овочів. Почнемо з лука. Очищаємо його і нарізаємо дрібними кубиками.
4. У чашу мультиварки наливаємо масло, висипаємо цибулю і обсмажуємо (в режимі «Смаження», час – 5-7 хвилин).
5. Очищаємо моркву і буряк від шкірки і промиваємо. Подрібнюємо на крупній тертці в окрему ємність.
6. Цибуля став прозорим, тому додаємо до нього терті моркву і буряк, томатну пасту, оцет і ополоник готового бульйону. Ставимо режим «Смаження» і пасеруємо вміст 10 хвилин.
7. Очищаємо картоплю, промиваємо його і нарізаємо кубиками.
8. Знімаємо куряче м’ясо з кістки.
9. На обробній дошці дрібно шаткуємо капусту.
10. Овочі готові. Відкриваємо каструлю, додаємо в чашу картоплю. Слідом виливаємо бульйон. Виставляємо режим «Суп» на 1 годину.
11. Через 40 хвилин додаємо в борщ капусту і куряче м’ясо. Слідом додаємо видавлений часник і зелень (порізати заздалегідь). Після години виставляємо режим «Підігрів» і тушкуємо суп ще 30 хвилин. Блюдо готове.
Приємного апетиту!