Борщ з квасолею дуже смачний і оригінальний варіант популярного супу. Дуже багато господинь люблять готувати борщ, завжди намагаючись привнести в нього щось особливе. Пропонуємо вам спробувати смачний, наваристий і поживний борщ з квасолею. У статті зібрані 8 найоригінальніших рецептів.
Дивовижно смачний борщ з м’ясом і консервованою квасолею
Червоний борщ з квасолею знаменитий своїм смаком і густою консистенцією. Їм легко вгамувати голод. І звичайно подавати на стіл його потрібно з часниковими пампушками та салом.
Інгредієнти на
5 порц.
- Буряк 1 шт.
- Капуста білоголова 1 шт.
- Картопля 5 шт.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Телятина 500 гр.
- Квасоля консервована 1 банка
- Морква 2 шт.
- Томатна паста 1 ст. л.
- Масло рослинне для смаження
- Оцет столовий 9% 2 ст. л.
- Цукор-пісок-1 ч. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Часник 2 зуб.
Процес приготування:
- Щоб приготувати смачний борщ з квасолею, заздалегідь зваріть бульйон з телятини. Потім м’ясо наріжте на порційні шматки, бульйон процідіть.
- Цибуля, морква і буряк помийте, очистіть. Цибулю наріжте півкільцями, моркву і буряк натріть на тертці. Поставте На вогонь каструлю з товстим дном, влийте рослинне масло, обсмажте цибулю до прозорості, потім додайте моркву і буряк. Тушкуйте овочі на повільному вогні 10-15 хвилин.
- Потім додайте в зажарку томатну пасту, оцет і цукор. також влийте 1-1,5 склянки бульйону і продовжуйте тушкувати овочі на повільному вогні 25 хвилин.
- Картопля очистіть, помийте і наріжте кубиками. Картоплю відваріть в бульйоні до готовності, туди ж покладіть шматочки телятини.
- Капусту нашаткуйте, додайте в каструлю і варіть 20 хвилин. Потім перекладіть в неї овочеву зажарку і консервовану квасолю. В останню чергу додайте сіль, спеції і подрібнений часник. Дайте борщу настоятися під кришкою 10 хвилин, потім подавайте його на стіл.
Приємного апетиту!
Пісний овочевий борщ з квасолею без м’яса
Борщ без м’яса може бути неймовірно смачною і наваристим. У піст це перше блюдо користується величезною популярністю. Завдяки особливому способу приготування ви навіть не помітите, що в бульйоні немає м’яса.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 4.
Склад:
- Квасоля консервована – 1 банку.
- овочевий Бульйон – 1,5 л
- Буряк варена – 400 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Кріп – 1 пучок.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сік лимонний – 2 ст. л.
- Цукор – 1 ст. л.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Варений буряк натріть на крупній тертці і збризніть лимонним соком.
2. Цибулю і моркву очистіть, помийте, дрібно наріжте. Каструлю з товстим дном, поставте на вогонь, влийте рослинне масло і обсмажте овочі до золотистого кольору.
3. Томатну пасту розведіть в трьох столових ложках води. Отриману суміш додайте до цибулі і моркви, перемішайте і тушкуйте 5 хвилин.
4. Овочевий бульйон доведіть до кипіння, покладіть в нього нарізану картоплю, варіть при слабкому кипінні 10 хвилин.
5. Часник, кріп, цукор і сіль змішайте в блендері.
6. У бульйон додайте консервовану квасоля, овочеву зажарку і буряк, приправте борщ за смаком, варіть 10 хвилин. Потім додати часникову заправку, перемішайте і вимкніть вогонь. дайте борщу настоятися під кришкою 15 хвилин.
7. Борщ прикрасьте свіжою зеленню і подавайте на обід.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний борщ з червоної консервованої квасолею?
Чудовий борщ для вегетаріанців. Він вариться на овочевому бульйоні і засмажки. Щоб заощадити час, квасоля візьміть сушену, а консервовану.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Буряк – 600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 200 гр.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Картопля – 600 гр.
- Квасоля червона консервована – 240 гр.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Розсіл огірковий – 4 ст. л.
- Часник – 20 гр.
- Цибуля зелена – 20 гр.
- Сіль – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Бульйон овочевий – 3,5 л.
Процес приготування:
1. Овочі очистіть і промийте. Овочевий бульйон влийте в каструлю і поставте його на вогонь.
2. Ріпчасту цибулю і буряк наріжте невеликими брусочками. Перекладіть овочі в сотейник, додайте рослинне масло і огірковий розсіл, перемішайте і тушкуйте на повільному вогні півгодини.
3. Картоплю наріжте невеликими кубиками і викладіть його в киплячий бульйон, варіть 20 хвилин на помірному вогні.
4. Капусту дрібно наріжте ножем. Через 20 хвилин додайте її в бульйон до варенному картоплі.
5. Через півгодини додайте до бурякової засмажки консервовану квасоля, перемішайте, накрийте кришкою і вимкніть вогонь.
6. Зелену цибулю вимити і дрібно наріжте. Додайте подрібнений часник.
7. Бурякову засмажку викладіть в бульйон до картоплі і капусті, перемішайте.
8. Далі покладіть в борщ зелений лук, часник і томатну пасту.
9. Борщ посоліть за смаком. Накрийте каструлю кришкою, доведіть його до кипіння і зніміть з вогню.
10. Борщу дайте настоятися під кришкою 15-20 хвилин і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Ароматний і наваристий борщ з квасолею і грибами
Борщ – улюблене багатьма перше блюдо. Він готується з буряка – це незмінний інгредієнт, він і визначає красивий колір борщу. Великим любителям борщу пропонуємо трохи поекспериментувати і додати рецепт квасоля і гриби.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Квасоля – 80 гр.
- Цибуля-50 гр.
- Морква – 100 гр.
- Кріп – 5 гр.
- Петрушка – 5 гр.
- Картопля – 80 гр.
- Буряк – 80 гр.
- Масло соняшникове – 70 мл
- Гриби – 80 гр.
- Паста томатна – 10 мл
- томатне Пюре – 50 гр.
- Капуста білокачанна – 120 гр.
Процес приготування:
1. Квасолю заздалегідь замочіть на кілька годин, потім відваріть до готовності.
2. Для смачного борщу необхідно зварити овочевий бульйон. У каструлю влийте воду, покладіть кріп, петрушку, половину цибулі-порею і моркви.
3. Частину цибулі-порею наріжте і обсмажте на соняшниковій олії.
4. Гриби дрібно наріжте і додайте на сковороду до цибулі, продовжуйте смажити.
5. Далі наріжте соломкою моркву і також додайте її на сковороду.
6. Буряк наріжте кубиками і викладіть на сковороду.
7. В овочеву засмажку додайте томатну пасту і пюре.
8. Картоплю наріжте кубиками і викладіть його в овочевий бульйон, варіть до готовності.
9. Білокачанну капусту дрібно нашаткуйте. Покладіть капусту в каструлю і доведіть суп до кипіння.
10. Потім додайте в каструлю квасоля, доведіть до кипіння бульйон і варіть борщ до готовності капусти.
11. Викладіть в каструлю овочеву зажарку, перемішайте, доведіть борщ до кипіння, томіть на меленном вогні 5-7 хвилин і вимикайте вогонь. Дайте борщу настоятися під кришкою 15-20 хвилин і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування борщу з квасолею в томатному соусі
Перевірений роками і господинями рецепт смачного борщу з квасолею. Особливістю цього рецепту буде використання консервованої квасолі в томатному соусі, це додає борщу легку кислинку.
Час готування: 80 хв
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Картопля – 4-5 шт.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Буряк – 1 шт.
- Морква – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 1 шт.
- Масло рослинне – 4-5 ст. л.
- Квасоля з томатному соусі – 1 склянка
- Вода – 3 л
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
Процес приготування:
1. Картоплю очистіть, помийте і наріжте кубиками. Викладіть її в каструлю, посоліть і залийте водою. Поставте каструлю на вогонь.
2. Капусту наріжте тонкими смужками. Коли вода в каструлі закипить, додайте капусту.
3. Буряк і моркву очистіть, помийте і натріть на крупній тертці. Перець наріжте соломкою. Викладіть на сковороду овочі і смажте їх на рослинному маслі протягом 7 хвилин. Після цього додайте на сковороду нарізану ріпчасту цибулю, продовжуйте смажити овочі до готовності.
4. Коли картопля буде готовий, викладіть в каструлю квасоля в томатному соусі, варіть 5-7 хвилин. Потім додайте овочеву зажарку, сіль і спеції за смаком. Дайте борщу покипіти 5 хвилин.
5. Потім зніміть каструлю з вогню, накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин. Подавайте борщ зі сметаною або майонезом.
Приємного апетиту!
Густий і ароматний український борщ з квасолею, приготований в домашніх умовах
Про український борщ ходять легенди. Він густий, наваристий, пряний і ароматний. Приготувати цей досконалий шедевр кулінарного мистецтва можна по нашому докладному рецептом.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Інгредієнти:
- Ребра свинячі – 1,5 кг
- Буряк – 1 шт.
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Капуста білокачанна – 0,5 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Перець болгарський – 0,5 шт.
- Масло рослинне – за смаком.
- Часник – 5 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Петрушка – 1 пучок.
- Квасоля консервована – 200 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Сметана – за смаком.
- Оцет столовий – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Свинячі ребра повністю розморозьте і помийте. Перекладіть свинину в каструлю, залийте водою і поставте варитися. Овочі очистіть.
2. Коли вода закипить, злити її, м’ясо промийте і відкиньте на друшляк. Знову залийте м’ясо водою і поставте на вогонь. Коли бульйон закипить, зніміть піну і додайте моркву, нарізану соломкою, половинки цибулі, лавровий лист і сіль.
3. Буряк натріть на крупну тертку. Викладіть її на розігріту сковороду, додайте оцет і сіль, тушкуйте до готовності. Окремо обсмажте на сковороді і подрібнені помідори.
4. Зварений цибулю, моркву і свинячі ребра дістаньте з бульйону. Картоплю і болгарський перець наріжте соломкою, капусту нашаткуйте тонкими смужками.
5. Перекладіть овочі в бульйон і варіть півгодини.
6. Після цього в каструлю покладіть свинячі ребра, овочеву зажарку, консервовану квасолю і подрібнену петрушку. Перемішайте борщ, доведіть його до кипіння і зніміть з плити. Накрийте каструлю кришкою і дайте борщу настоятися 10-15 хвилин.
7. Подавайте український борщ зі сметаною і хлібом.
Приємного апетиту!
Дуже смачний борщ з куркою, квасолею і томатною пастою
насправді скільки господинь – стільки і рецептів смачного домашнього борщу. Комусь подобається пожирніше, кому-то гостріше. Борщ з квасолею і куркою на обід – справжня насолода, він ситний і зігріваючий, але не жирний.
Час готування: 5 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Вода – 2,5 л
- Окорочок курячий – 400 гр.
- Квасоля – 0,5-1 склянка
- Морквина – 1 шт.
- Буряк – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 3 шт.
- Паста томатна – 1 ст.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- Олія соняшникова 50 мл
- Перець горошком – 5-6 шт.
- Лист лавровий – 2 шт.
- Часник – 1-2 зуб.
Процес приготування:
1. Квасоля залийте водою і залиште на кілька годин.
2. Овочі очистіть і промийте. Цибулю і моркву наріжте соломкою. Буряк натріть на крупній тертці.
3. Квасоля промийте, покладіть в каструлю, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Курячий окорочок помийте і перекладіть в каструлю, варити 1 годину.
4. Розігрійте сковороду, влийте на неї рослинне масло, спочатку обсмажте пару хвилин цибулю і моркву, потім додати буряк, томатну пасту, перець горошком і лавровий лист. Тушкуйте засмажку 15 хвилин.
5. Капусту дрібно нашаткуйте, картоплю наріжте кубиками. Якщо курка легко протикається виделкою, то можна додавати в бульйон капусту і картоплю. Продовжуйте варити до готовності картоплі.
6. Після цього додайте в каструлю овочеву зажарку, подрібнений часник, сіль і цукор за смаком. Доведіть борщ до кипіння, вимкніть вогонь, накрийте його кришкою і дайте настоятися півгодини.
7. Потім борщ можна розливати по тарілках і подавати на стіл.
Приємного апетиту!
Як приготувати смачний і наваристий борщ з квасолею в мультиварці?
Завдяки квасолі борщ виходить дуже ситним і поживним. Вам необхідно підготувати і відміряти всі основні інгредієнти для страви, а мультиварка зробить основну роботу і у вас на столі буде наваристий і ароматний борщ.
Час готування: 120 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 4-6.
Інгредієнти:
- Буряк – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морквина – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Квасоля – 70 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Часник – 2-3 зуб.
- Сіль – за смаком.
- Цукор – за смаком.
- лавровий Лист – за смаком.
- Лимон – 0,5 шт.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Бульйон м’ясний – 2,5 л.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Щоб квасоля швидше зварилася, замочіть її на всю ніч.
2. Моркву і буряк натріть на тертці, цибулю дрібно наріжте. У чашу мультиварки влийте рослинне масло і викладіть овочі. Готуйте їх у режимі «Смаження» до м’якості, в кінці додайте лимонний сік.
3. Після цього покладіть томатну пасту, цукор і спеції, перемішайте і готуйте ще 2-3 хвилини.
4. Потім додайте нарізаний кубиками картоплю і замочену квасолю.
5. Капут наріжте тонкими смужками і додати в чашу.
6. Далі влийте м’ясний бульйон, додайте лавровий лист і сіль за смаком. Увімкніть режим «Суп» і готуйте борщ до звукового сигналу.
7. За 10 хвилин до готовності додайте подрібнений часник і зелень. Після звукового сигналу не відкривайте мультиварку ще 15-20 хвилин.
8. Подавайте на стіл борщ зі свіжим хлібом і сметаною.
Приємного апетиту!