Бризол – це страва французької кухні, яке дуже швидко набрала популярність і в наших широтах, що зовсім не дивно, адже це не тільки дуже смачно і ароматно, але ще й красиво, а значить, підходить для подачі на святковий стіл. Сам по собі, бризол в класичному варіанті представляє тонкий млинець з м’ясною начинкою, як правило, з фаршу, однак, бувають і винятки.
Класичний брізоль із фаршу на сковороді
Коли набридли традиційні сніданки, за типом омлету, каші і бутербродів – готуємо апетитний бризол з начинкою з м’ясного фаршу і солоних огірочків. Приготування займе мінімум вашого часу, а результат напевно вразить!
Інгредієнти на
1 порц.
- Фарш 70 гр.
- Молоко коров’яче 1 ст. л.
- Огірки солоні 1 шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Яйце куряче 1 шт.
- Майонез столовий молочний 1 ст. л.
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Класичний брізоль із фаршу на сковороді приготувати дуже просто. Підготуємо м’ясну начинку. Фарш приправляємо сіллю і чорним меленим перцем. Гарненько перемішуємо і викладаємо між двома шарами поліетиленового пакета або харчової плівки і розгортаємо в досить тонкий млинець діаметром трохи менше, вашої сковорідки.
- У глибокій піалі з’єднуємо яйце, молоко і трохи солі – злегка збиваємо.
- У сковороді розігріваємо дві столові ложки рослинної олії і виливаємо яєчну масу, даємо трохи часу, щоб яйце схопилося.
- Поверх яєчного млинця викладаємо м’ясну начинку готуємо з двох боків до утворення золотистої скоринки.
- В цей час солоний огірок нарізаємо тонкими кільцями.
- Рум’яний бризол знімаємо з вогню, промазуємо майонезом і з одного боку викладаємо нарізаний огірок, закриваємо другою половиною.
- Готовий брізоль подаємо до столу в теплому вигляді. Приємного апетиту!
Як смачно запекти брізоль із фаршу в духовці?
Бризол – дуже просте, але в той же час оригінальне блюдо, яке можна подавати як на святковий стіл, так і урізноманітнити сімейне меню. Ніжне куряче філе в яєчному млинці і запечене в духовці – це саме те страва, яка сподобається всім без винятку.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Філе куряче – 200 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Молоко – 4 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Кукурудза консервована – 3 ст. л.
- Кабачок (маринований) – 50 гр.
- Сир «Моцарелла» — 40 гр.
- Сир твердий – 40 гр.
- Часник – 1 зуб.
- Сметана – 2 ст. л.
- Майонез – 2 ст. л.
- Гірчиця (французька) – 1 ст. л.
- Цибуля зелена – 5 гр.
- Кінза – 2 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Підготуємо фарш з курки для начинки: в чашу блендера відправляємо філе, нарізане невеликими шматочками, кінзу, зелену цибулю (тільки білу частину), зубчик часнику, сіль і чорний мелений перець – перебиваємо до однорідності.
2. У глибокій піалі готуємо соус. Змішуємо сметану, майонез і зернову гірчицю.
3. Займемося яєчними млинцями. В окремій ємності змішуємо яйця, молоко, сіль і перець – добре збиваємо вінчиком або міксером.
4. Розігріваємо сковорідку, промазуємо рослинним маслом і смажимо 4 рум’яних млинця.
5. Даємо млинців трохи охолонути і після промазуємо попередньо приготованим соусом.
6. Далі розподіляємо тонким шаром фарш.
7. На м’ясо – кукурудза, кабачки і зелений лук – розкладаємо в довільному порядку.
8. Посипаємо начинку натертим сиром «Моцарелла» і звертаємо в рулет.
9. 4 яєчних рулетика перекладаємо у форму для запікання, щедро посипаємо подрібненою твердим сиром і відправляємо в духовку. Готуємо близько 30 хвилин при температурі 190 градусів.
10. До столу подаємо – прикрасивши гілочками свіжої зелені. Приємного апетиту!
Брізоль із курячого філе на сковороді
Готуємо просте і досить швидке блюдо, яке чудово підходить, як для повноцінного сніданку, так і для легкої вечері – бризол з курячим філе. Така страва відмінно поєднується з будь-якими гарнірами і свіжими овочами.
Час приготування – 20 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2.
Інгредієнти:
- Філе куряче – 2 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Борошно – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 20 гр.
Процес приготування:
1. Готуємо м’ясо: філе розрізаємо уздовж, але не до кінця, солимо і перчимо з двох сторін і акуратно відбиваємо.
2. Приправлене м’ясо обвалюють у кількох ложках борошна.
3. В окремій ємності збиваємо яйця та в отриману суміш занурюємо курку.
4. Швидкими рухами руки відправляємо запанированное філе на розігріту сковорідку з невеликою кількістю масла. Смажимо 5 хвилин на помірному вогні.
5. Перевертаємо і обсмажуємо з другої сторони ще близько 4 хвилин до утворення рум’яної скоринки.
6. Готовий брізоль викладаємо відразу на паперові рушники, щоб скло зайве масло.
7. Перекладаємо в миску, розрізаємо і насолоджуємося ніжним курячим м’ясом в апетитною паніровці. Приємного апетиту!
Як приготувати брізоль із курки в духовці?
Бризол – це швидше спосіб приготування, а не назву певної страви. Так як під цією назвою може розумітися абсолютно різне м’ясо і панірування. Але сьогодні ми поговоримо про курячому бризоле, а точніше, про філе, запеченому в яєчному млинці.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
Для млинців:
- Яйця – 6 шт.
- Молоко – 6 ст. л.
- Шпинат – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Для начинки:
- Фарш курячий – 500 гр.
- Майонез – 6 ст. л.
- Сир – 100 гр.
- Петрушка – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Спеції для курки – за смаком.
Процес приготування:
1. Готуємо млинці. Так як ми буде готувати два види млинців, то нам потрібно дві глибокі ємності. В першу піалу розбиваємо яйця (3 штуки), додаємо молоко (3 столових ложки), сіль і чорний мелений перець за смаком. Зі шпинатним «тестом» повторюємо те ж саме, що і з звичайними млинцями, тільки ще додаємо подрібнений шпинат – все ретельно перемішуємо.
2. Сковороду добре розігріваємо і виливаємо трохи яєчної маси, смажимо з двох боків до рум’яності. У нас повинно вийти 3 млинця.
3. Точно так само готуємо шпинатні млинці.
4. Приступимо до начинки. До курячого фаршу кімнатної температури додаємо 1-2 столових ложок води, сіль, перець і спеції за власним смаком – заважаємо.
5. Петрушку промиваємо під струменем води, обсушуємо, дрібно шаткуємо і змішуємо з майонезом – соус готовий.
6. Займемося складанням бризолей. На яєчний млинець тонким шаром намазуємо курячий фарш.
7. М’ясну начинку щедро промазуємо ароматним соусом з зеленню.
8. Начинену корж звертаємо в рулет.
9. Яєчні рулетики перекладаємо у форму для запікання або деко (рекомендується попередньо застелити пергаментним папером для запікання) і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів. За 5 хвилин до готовності посипаємо сиром, натертим на тертці. Приємного апетиту!
Дуже смачний брізоль із фаршу з сиром в духовці
Готуємо просте і швидке, але в той же час оригінальна і дуже смачне блюдо, яке можна з легкістю подавати на святковий стіл – бризол, запечений у духовій шафі, з начинкою з м’ясного фаршу.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 4.
Склад:
- Фарш – 300 гр.
- Яйця – 4 шт.
- Гриби – 50-70 гр.
- Майонез – 4 ст. л.
- Сир твердий – 100 гр.
- Цибуля ріпчаста (невеликий) – 2 шт.
- Молоко – 4 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. В піалі змішуємо яйця і молоко – гарненько перемішуємо і смажимо на розжареній сковороді 4 рум’яних млинчика. В цей час приправляємо фарш сіллю і чорним меленим перцем – розмішуємо.
2. Для начинки подрібнену цибулю обсмажуємо до прозорості і до нього ж додаємо будь-які гриби, які у вас є. Обсмажуємо разом протягом 5-7 хвилин.
3. На злегка остиглі млинці тонким шаром намазуємо фарш.
4. На фарш, гриби з цибулею.
5. Звертаємо коржі в рулети.
6. Заготовки переміщаємо в форму для запікання, яку попередньо потрібно застелити фольгою або пергаментним папером. Посипаємо натертим сиром і випікаємо при температурі 180 градусів близько 20 хвилин.
7. До столу подаємо з відвареною молодою картоплею і овочевим салатом. Приємного апетиту!
Брізоль із курки з сиром і помідорами
Коли потрібно не тільки швидко, але ще і дуже смачно готуємо апетитний бризол, який являє собою, яєчний млинець, начинений м’ясним фаршем з помідорами і сиром. Така страва чудово підходить, як для сніданку на швидку руку, так і для вечері, тому що процес приготування не займе у вас більше, ніж півгодини.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Фарш курячий – 250-300 гр.
- Яйця – 3 шт.
- Молоко – 50 мл
- Помідори – 1-2 шт.
- Сир – 30 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Кріп – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Для начинки нам потрібен фарш, тому якщо у вас куряча грудка – перебиваємо її в блендері змішуємо з подрібненою цибулею, дрібно подрібненим кропом і пропущеним через прес часником.
2. Приправляємо начинку сіллю і чорним меленим перцем і гарненько відбиваємо, перемішуючи компоненти.
3. Для приготування млинців, в глибокій ємності змішуємо яйця, молоко і сіль – збиваємо за допомогою віночка або виделки.
4. Томати промиваємо під струменем води, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками. Сир натираємо на дрібній або середній тертці.
5. Вологими руками розподіляємо фарш по харчовій плівці і формуємо рівну тонку корж, яку після, прикриваємо так само плівкою. Із зазначеного кількість фаршу, робимо дві однакові коржі.
6. У сковороді розігріваємо масло і виливаємо невелику частину яєчної маси (щоб вистачило покрити весь діаметр посуду), смажимо млинець на помірному вогні.
7. В момент, коли яйце почне схоплюватися, викладаємо поверх нього м’ясну корж.
8. Зверху наливаємо ще трохи яйця.
9. Смажимо з двох боків до утворення рум’яної кірочки і після перекладаємо на плоске блюдо. По центру бризоля викладаємо нарізані томати та сир.
10. Звертаємо рулетиком і подаємо до столу. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування бризоля з кабачків з фаршем
У розпал сезону кабачків, обов’язково варто приготувати оригінальне блюдо – брізоль із кабачкового млинчиків з тонким прошарком з м’ясного фаршу і сиру, які випікаються в духовці. Страва виходить дуже апетитним і ситним.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 6.
Склад:
Для млинців:
- Кабачки – 1 кг
- Яйця – 3 шт.
- Часник – 3 зуб.
- Сіль – 1 ч. л.
- Борошно – 8-10 ст. л.
- Петрушка – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Для начинки:
- Фарш курячий – 500-600 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Вершки – 100 мл
- Сметана – 100 мл
- Сир твердий – 200 гр.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Кабачок ретельно промиваємо під струменем води, обсушуємо за допомогою паперових рушників і очищаємо від шкірки і насіннєвий частини. М’якоть натираємо на крупній тертці і залишаємо в глибокій тарі на пару хвилин, щоб овоч пустив сік.
2. Через 2-3 хвилини злегка віджимаємо, зливаємо надлишки рідини і додаємо яйця, подрібнену зелень, сіль і часник, пропущений через прес – перемішуємо.
3. Поступово вводимо борошно і замішуємо в’язке тісто.
4. Сковороду змащуємо невеликою кількістю масла, викладаємо 5 столових ложок тесту, розподіляємо на млинець і смажимо по одній хвилині з кожної сторони. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить приблизно 7-8 млинців.
5. Даємо коржам охолонути, а самі займемося начинкою. В тарі з’єднуємо фарш подрібнений ріпчаста цибуля і приправляємо сіллю і чорним меленим перцем за смаком. Туди ж вливаємо 200 мілілітрів вершків і гарненько перемішуємо.
6. Приступаємо до збірки. На кабачковий млинець викладаємо рівним шаром фарш.
7. Зверху посипаємо сиром, подрібненим на тертці.
8. Звертаємо коржі в щільні рулети і перекладаємо на деко, попередньо змащений маслом. Обмазуємо сметаною і відправляємо в духовку на 20 хвилин при температурі 200 градусів.
9. Гарячі бризол розрізаємо і розкладаємо на плоскому блюді. Приємного апетиту!
Ледачий бризол – швидкий і простий рецепт
Якщо красиво і оригінально подати навіть самі звичні продукти, то можна запросто здивувати всю сім’ю. А поєднання ніжного курячого м’яса, пекучість часнику і солоний смак огірка – це безпрограшний варіант, щоб приготувати ліниві бризол на швидку руку.
Час приготування – 30 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 3.
Склад:
- Філе куряче – 2 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Сир (натертий) – 2-3 ст. л.
- Гриби (будь-які) – 100-150 гр.
- Огірок солоний – 1-2 шт.
- Йогурт натуральний – 1-2 ст. л
- Часник – 1-2 зуб.
- Цибуля зелена – 2 пера.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Зелень – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. В чаші блендера з’єднуємо курку, нарізану невеликими шматочками, зелень, яйця і сіль – перебиваємо до однорідної консистенції.
2. Розігріваємо сковорідку і змащуємо невеликою кількістю рослинної олії, рівним шаром розподіляємо курино-яєчну суміш і смажимо до рум’яності і готовності м’яса.
3. Для начинки подрібнюємо гриби і солоні огірки, змішуємо з натертим сиром і натуральним йогуртом – гарненько перемішуємо і заправляємо чорним меленим перцем за смаком.
4. Золотисту корж перевертаємо і підрум’янюємо з другої сторони, після, на одну сторону викладаємо начинку, і закрити другою половиною.
5. Накриваємо кришкою, вимикаємо полум’я і даємо постояти ще 3-5 хвилин для того, щоб сир розплавився. Перед подачею посипаємо дрібно нашаткованою зеленою цибулею і насолоджуємося. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування бризоля з грибами
Смачний і простий спосіб приготувати ароматний і соковитий бризол – запекти в духовці і через півгодини на вашому столі вже будуть апетитні яєчні млинці з м’ясною начинкою доповненням у вигляді грибів. Прекрасно поєднується з будь-якими гарнірами і овочами.
Час готування – 50 хв.
Час приготування – 20 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Грудка куряча – 1 шт.
- Печериці – 100 гр.
- Яйця – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Сир – 60 гр.
- Майонез – 1 ст. л.
- Молоко – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний – за смаком.
Процес приготування:
1. М’ясо промиваємо, зачищаємо від білих плівок і вкраплень жиру і даємо пару хвилин обсохнути, а в цей час в глибоку ємність розбиваємо яйця.
2. Туди ж додаємо пару ложок молока.
3. Ретельно перемішуємо масу виделкою або міксером до однорідності.
4. У сковороді розігріваємо масло і ополоником викладаємо частину тіста, обсмажуємо млинець на помірному вогні до рум’яності.
5. Через 1-2 хвилини перевертаємо і смажимо з другої сторони.
6. Курку пропускаємо через м’ясорубку або дрібно нарізаємо ножем.
7. Половинку ріпчастої цибулі очищаємо, ріжемо півкільцями і обсмажуємо на рослинній олії до прозорості.
8. До напівготового цибулі додаємо гриби, нарізані тонкими пластинами. За пару хвилин до готовності приправляємо сіллю і чорним меленим перцем.
9. Начинку перекладаємо в тарілку і охолодити при кімнатній температурі.
10. На край яєчного млинця викладаємо частину м’яса, за бажанням можна трохи посолити.
11. Поряд з куркою кладемо смажені гриби з цибулею.
12. Начинені млинці загортаємо в рулети.
13. За допомогою кулінарної пензлика, промазуємо верхню частину бризолей майонезом (можна замінити сметаною або натуральним йогуртом).
14. На майонез – натертий сир. Рулети слід розташувати поруч один з одним.
15. Запікаємо в духовій шафі протягом 25-30 хвилин, температура 180 градусів.
16. Перед подачею розрізаємо порційними шматочками і ароматні бризол з грибами готові. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт бризоля з свинини
Не зовсім класичний, але не менш смачний варіант приготування бризоля і на цей раз вашій увазі представляється рецепт з свинини. М’ясо його панірують у яєчному клярі і обсмажується на олії, завдяки чому, всередині свинина виходить дуже ніжною, а зовні – хрустка скоринка.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 15 хв.
Порції – 2.
Склад:
- Вирізка свиняча – 250 гр.
- Борошно – 4 ст. л.
- Яйце – 1 шт.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Свинячу вирізку ретельно обполіскуємо водою, даємо трохи часу обсохнути і зачищаємо від жиру і плівок. Після, філе нарізаємо порційними шматками.
2. Кожен шматочок гарненько відбиваємо з двох сторін молоточком або зворотною стороною ножа.
3. Для кляру, в піалі з’єднуємо яйця, сіль і чорний мелений перець – розмішуємо до однорідної консистенції. Так само можна доповнити яєчну суміш улюбленими спеціями.
4. В окрему тару просіваємо трохи пшеничного борошна.
5. Свинину обвалюємо відразу в борошні.
6. А потім в яєчної маси.
7. У сковороді розігріваємо масло і викладаємо м’ясо.
8. Закрити посуд кришкою і смажимо до готовності свинини і утворення золотистої скоринки з двох сторін.
9. До столу подаємо з вареною гречкою і свіжим овочевим салатом. Готуйте і насолоджуйтеся, приємного апетиту!