Булочки з корицею без дріжджів в домашніх умовах
Це бездріжджовий варіант булочок з корицею. Досить простий варіант випічки для всієї родини. Не потрібно чекати, коли тісто підросте, і тим більше турбуватися, якщо цього не відбулося.
Час готування: 60 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 5.
Склад:
- Для тіста:
- Кефір – 100 мл
- Яйце куряче – 1 шт.
- Цукор – 1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
- Борошно – 200-250 гр.
- Сіль – 1 щіпка.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Для начинки:
- Кориця – 1 ст. л.
- Цукор – 3 ст. л.
- Масло вершкове – 10 гр.
Процес приготування:
1. У миску розбийте яйце, всипте сіль і цукор, збийте віночком до однорідності. Потім додайте кефір, рослинне масло, перемішайте.
2. Далі частинами додайте борошно і розпушувач для тіста.
3. Вимішуйте тісто руками до однорідності.
4. Потім тісто розкачати в тонкий прямокутник. Змастіть його розм’якшеним вершковим маслом, посипте цукром і корицею.
5. Тісто скрутіть в рулет, потім наріжте на частини по 2,5-3 сантиметри завширшки.
6. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього заготовки.
7. Випікайте булочки в духовці при 190 градусах 20-30 хвилин. Красиві рум’яні булочки подавайте на стіл після того, як вони охолонуть.
Приємного апетиту!