Буріто – 6 класичних рецептів в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування буріто з квасолею

Відмінний вегетаріанський варіант буріто і смачна мексиканська закуска з квасолею і овочами. Блюдо виходить нітрохи не гірше, ніж класичний варіант з м’ясом, воно також володіє високою живильною цінністю.

Час готування: 40 хв.

Час приготування: 40 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Тортилії – 6 шт.
  • Квасоля консервована – 1 банку.
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець болгарський – 1 шт.
  • Перець чилі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 1 головка.
  • Сметана 15 % – 3 ст. л.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Кінза – 0,5 пучка.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сир – 100 гр.

Процес приготування:

1. Цибулю і чесок дрібно наріжте. На розігріту сковороду влийте рослинне масло, обсмажте цибулю і часник до золотистого кольору.

2. Консервовану квасолю відкиньте на сито, щоб стекла рідина. Додайте квасолю на сковороду до цибулі і часнику, перемішайте і продовжуйте смажити 2 хвилини.

3. Помідори і солодкий перець наріжте дрібними кубиками.

4. Гострий перець чилі дрібно наріжте. Можна використовувати свіжий або маринований перець.

5. Всі нарізані інгредієнти додайте на сковороду, посоліть, приправте і перемішайте.

6. Зелень вимити і дрібно порубаєте ножем. Змішайте зелень зі сметаною.

7. Сир натріть на дрібній тертці. ¼ Частина сиру відкладіть, решту додайте на сковороду до начинки, перемішайте і продовжуйте тушкувати, поки сир не розплавиться.

8. Тепер можна переходити до збору буріто. Змастіть корж сумішшю з сметани і зелені.

9. Потім викладіть кілька столових ложок начинки.

10. Спочатку загорніть одну сторону коржа, посипте її невеликою кількістю сиру, потім другу сторону коржі покладіть внапуск.

11. Можна відразу подавати буріто на стіл або підігріти його в мікрохвильовці, щоб сир розплавився.

Приємного апетиту!