Класичний охолодник по-білоруськи
Класичний охолодник по-білоруськи – це яскраве кулінарне рішення для вашого домашнього обіду, яке нікого не залишить байдужим. Приготувати такий апетитний і яскравий суп не складе особливих труднощів. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.
Час готування – 1 година
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Буряк з бадиллям – 600 гр.
- Кефір – 500 мл.
- Оцет 6% – 1 ст.
- Огірок – 3 шт.
- Цибуля зелена – за смаком.
- Кріп – за смаком.
- Яйце – 3 шт.
- Ковбаса варена – 200 гр.
- Вода – 2 л.
- Сіль за смаком.
- Сметана – до смаку.
Процес приготування:
Крок 1. Добре промиваємо під водою буряки разом з бадиллям.
Крок 2. Буряк очищаємо та ріжемо невеликим кубиком.
Крок 3. Кип’ятимо воду і опускаємо буряк. Відразу ж вливаємо оцет і варимо кілька хвилин. Оцет дозволить зберегти насичений колір овочів.
Крок 4. Ріжемо ножем промите бурякове бадилля.
Крок 5. Викладаємо бадилля в каструлю з буряком і варимо ще 5-7 хвилин. Солимо за смаком.
Крок 6. Забираємо заготівлю з вогню і встановлюємо її в ємність з льодом або крижаною водою. Залишаємо до повного охолодження.
Крок 7. Промиваємо цибулю та кріп. Також промиваємо огірки та знімаємо з них шкірку. Відварюємо курячі яйця.
Крок 8. Цибулю та кріп дрібно нарізаємо, посипаємо сіллю і добре розтираємо.
Крок 9. Невеликим кубиком обробляють ковбасу та свіжі очищені огірки.
Крок 10. У глибокому посуді з’єднуємо зелень, ковбасу, огірки та яйця.
Крок 11. Заливаємо все це холодним кефіром.
Крок 12. Сюди ж вливаємо холодні буряки зі шматочками бадилля.
Крок 13. Добре перемішуємо вміст.
Крок 14. Класичний охолодник по-білоруськи готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу, доповнивши сметаною!