Буряник – 10 смачних рецептів приготування з покроковими фото

Класичний охолодник по-білоруськи

Класичний охолодник по-білоруськи – це яскраве кулінарне рішення для вашого домашнього обіду, яке нікого не залишить байдужим. Приготувати такий апетитний і яскравий суп не складе особливих труднощів. Для цього використовуйте перевірений покроковий рецепт нашої добірки.

Час готування – 1 година

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Буряк з бадиллям – 600 гр.
  • Кефір – 500 мл.
  • Оцет 6% – 1 ст.
  • Огірок – 3 шт.
  • Цибуля зелена – за смаком.
  • Кріп – за смаком.
  • Яйце – 3 шт.
  • Ковбаса варена – 200 гр.
  • Вода – 2 л.
  • Сіль за смаком.
  • Сметана – до смаку.

Процес приготування:

Крок 1. Добре промиваємо під водою буряки разом з бадиллям.

Крок 2. Буряк очищаємо та ріжемо невеликим кубиком.

Крок 3. Кип’ятимо воду і опускаємо буряк. Відразу ж вливаємо оцет і варимо кілька хвилин. Оцет дозволить зберегти насичений колір овочів.

Крок 4. Ріжемо ножем промите бурякове бадилля.

Крок 5. Викладаємо бадилля в каструлю з буряком і варимо ще 5-7 хвилин. Солимо за смаком.

Крок 6. Забираємо заготівлю з вогню і встановлюємо її в ємність з льодом або крижаною водою. Залишаємо до повного охолодження.

Крок 7. Промиваємо цибулю та кріп. Також промиваємо огірки та знімаємо з них шкірку. Відварюємо курячі яйця.

Крок 8. Цибулю та кріп дрібно нарізаємо, посипаємо сіллю і добре розтираємо.

Крок 9. Невеликим кубиком обробляють ковбасу та свіжі очищені огірки.

Крок 10. У глибокому посуді з’єднуємо зелень, ковбасу, огірки та яйця.

Крок 11. Заливаємо все це холодним кефіром.

Крок 12. Сюди ж вливаємо холодні буряки зі шматочками бадилля.

Крок 13. Добре перемішуємо вміст.

Крок 14. Класичний охолодник по-білоруськи готовий. Розливайте по тарілках та подавайте до столу, доповнивши сметаною!