Бутерброди зі шпротами – 10 рецептів з покроковими фото

Бутерброди зі шпротами на святковий стіл

Для святкового столу бутерброди зі шпротами можна приготувати неабияким способом. Наприклад, сформувати прикраси з самих інгредієнтів. У такому разі бутерброди будуть виглядати незвично і красиво.

Час готування – 50 хв.

Час приготування – 50 хв.

Кількість порцій – 15-20.

Склад:

  • Хліб чорний – 1 шт.
  • Шпроти в маслі – 1 банку.
  • Яйця – 2 шт.
  • Майонез – 200 гр.
  • Огірок – 1 шт.
  • Часник – 5 зуб.
  • Кріп – 1-2 гілки.

Процес приготування:

1. Для приготування бутербродів можна використовувати вже заздалегідь нарізаний хліб. Якщо ціла хлібина, нарізаємо її скибочками. Потім кожен шматочок потрібно знову розрізати впоперек.

2. Щоб з’явилася хрустка скоринка, скибочки необхідно обсмажити. Наливаємо рослинне масло в сковороду і підігріваємо на плиті близько двох хвилин. Потім викладаємо на дно ємності скибочки хліба і обсмажуємо з обох сторін близько трьох хвилин.

3. Обидва яйця викладаємо в каструлю і заливаємо водою. Засікаємо від моменту початку закипання рідини 7 хвилин і проварюємо яйця протягом цього часу. Потім окріп потрібно злити і залити яйця холодною водою. Після охолодження знімаємо з шкаралупу яєць і натираємо їх на дрібній тертці.

4. Очищаємо зубчики часнику від лушпиння. Тепер їх потрібно подрібнити – нарізати ножем або видавити через землянку. Додаємо подрібнений часник в терті яйця і перемішуємо інгредієнти. Поливаємо масу майонезом і знову перемішуємо.

5. Промиваємо свіжий огірок. Відрізаємо місце кріплення плодоніжки і формуємо тонкі скибочки з допомогою ножа.

6. Розподіляємо намазки по всій поверхні скибочок хліба. Укладаємо шпроти поверх суміші з соусу і тертих яєць. Огіркові слайсы скручуємо і кладемо поруч зі шпротами або поверх них. Прикрашаємо бутерброди вимитої зеленню.

Приємного апетиту!