Бутерброди зі шпротами – 10 рецептів з покроковими фото

Простий і швидкий рецепт бутербродами зі шпротами і помідорами

Існує багато варіантів приготування цієї страви. Для основи використовують нарізаний батон або хліб у свіжому вигляді, обсмажені на сковороді або запечений у духовці до рум’яної скоринки. Овочі для заготовок потрібно вибирати тільки найсвіжіші.

Час приготування – 45 хв.

Час приготування – 35 хв.

Кількість порцій – 10.

Склад:

  • Батон – 10 скибочок.
  • Майонез – за смаком.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Шпроти в маслі – 1 банку.
  • Масло рослинне – за смаком.
  • Часник – 4 зуб.
  • Петрушка – 1 пучок.

Процес приготування:

1. Нарізаємо батон скибочками. Для приготування бутербродів нам знадобиться 10 шматочків середньої товщини. У сковороду необхідно вилити трохи рослинного масла, а потім поставити ємність на плиту для того, щоб розігріти. Через хвилину починаємо обсмажувати скибочки батона з обох боків до утворення золотистого кольору.

2. В невелику глибоку тарілку викладаємо майонез. Тепер в соус потрібно додати подрібнений часник, який попередньо очищаємо від лушпиння і видавлюємо з допомогою землянки Перемішуємо інгредієнти.

3. Вимиваємо свіжі овочі – помідори і огірки. Обтираем їх насухо рушником і нарізаємо тонкими скибочками. Шкірку з овочів не зрізаємо.

4. Готові обсмажені скибочки намазуємо соусом. Укладаємо наступний шар – з пари огіркових слайсів. Поверх огірків викладаємо помідори.

5. Залишилося викласти на бутерброди шпроти. Відкриваємо банку і виливаємо масло. Наколюємо шпроти на вилку і укладаємо на шар помідорів. Промиваємо пучок зелені і струшуємо його, позбавляючись від зайвої рідини. Прикрашаємо петрушкою бутерброди.

Приємного апетиту!