Простий і швидкий рецепт бутербродами зі шпротами і помідорами
Існує багато варіантів приготування цієї страви. Для основи використовують нарізаний батон або хліб у свіжому вигляді, обсмажені на сковороді або запечений у духовці до рум’яної скоринки. Овочі для заготовок потрібно вибирати тільки найсвіжіші.
Час приготування – 45 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 10.
Склад:
- Батон – 10 скибочок.
- Майонез – за смаком.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Шпроти в маслі – 1 банку.
- Масло рослинне – за смаком.
- Часник – 4 зуб.
- Петрушка – 1 пучок.
Процес приготування:
1. Нарізаємо батон скибочками. Для приготування бутербродів нам знадобиться 10 шматочків середньої товщини. У сковороду необхідно вилити трохи рослинного масла, а потім поставити ємність на плиту для того, щоб розігріти. Через хвилину починаємо обсмажувати скибочки батона з обох боків до утворення золотистого кольору.
2. В невелику глибоку тарілку викладаємо майонез. Тепер в соус потрібно додати подрібнений часник, який попередньо очищаємо від лушпиння і видавлюємо з допомогою землянки Перемішуємо інгредієнти.
3. Вимиваємо свіжі овочі – помідори і огірки. Обтираем їх насухо рушником і нарізаємо тонкими скибочками. Шкірку з овочів не зрізаємо.
4. Готові обсмажені скибочки намазуємо соусом. Укладаємо наступний шар – з пари огіркових слайсів. Поверх огірків викладаємо помідори.
5. Залишилося викласти на бутерброди шпроти. Відкриваємо банку і виливаємо масло. Наколюємо шпроти на вилку і укладаємо на шар помідорів. Промиваємо пучок зелені і струшуємо його, позбавляючись від зайвої рідини. Прикрашаємо петрушкою бутерброди.
Приємного апетиту!