Покроковий рецепт приготування бутербродів зі шпротами на смаженому хлібі
Блюдо виходить дуже смачним, тому не дивуйтеся, якщо тарілка швидко спорожніє. Закуска виходить досить калорійною і ситної. Свіжу нотку бутербродів, надають скибочки огірків, які входять до складу інгредієнтів.
Час готування – 35 хв.
Час приготування – 25 хв.
Кількість порцій – 6.
Склад:
- Хліб чорний – 3 скибочки.
- Шпроти в маслі – 6 шт.
- Майонез – 1 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Огірок свіжий – ½ шт.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
1. Відрізаємо від буханця чорного хліба необхідну кількість скибочок (нам знадобиться 3 штуки). Потім кожен скибочку слід розрізати навпіл, щоб заготовки вийшли такими, як на фото. Тепер скибочки слід обсмажити на сковороді з маслом з двох сторін: попередньо ємність потрібно розігріти.
2. Натираємо зубчиком часнику всі обсмажені скибочки. Перед тим, як це зробити, часник потрібно очистити від лушпиння. Потім розподіляємо по одній із сторін кожного скибочки майонез.
3. Тепер черга огірка. Його слід спочатку ретельно вимити проточною водою, а потім насухо витерти. Огірок нарізаємо скибочками довгастої форми і укладаємо на майонез.
4. Відкриваємо банку з одним з головних інгредієнтів страви – шпротами. Зливаємо масло. Щоб було зручніше викладати шпроти на бутерброди, наколюємо їх на виделку, акуратно переносимо і кладемо поверх огірків.
5. Промиваємо необхідну кількість зелені. Після того, як вона підсохне, прикрашаємо невеликими її гілочками бутерброди.
Приємного апетиту!