Буузи – 4 рецепти приготування з покроковими фото

Буузи в мультиварці

Буузи в мультиварці – це традиційна страва бурятської кухні, яка підкорила весь світ своїми чудовими смаковими характеристиками та незвичайною формою, за рахунок якої начинка зберігає всі соки. Буузи є невеликими круглі пиріжки з м’ясом усередині.

Час приготування – 1 год. 20 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порцій – 8.

Інгредієнти:

  • Мука – 600 гр.
  • М’якуш яловичини – 800 гр.
  • М’якуш свинини – 250 гр.
  • Цибулини – 2 шт.
  • Сало – 250 гр.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вода – 130 мл. + 1 ст.
  • Сіль – 2,5 ч.л. + ½ ч.л.
  • Перець чорний мелений – 1/2 ч.л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Олія – ​​4-5 ст.л.

Процес приготування:

Крок 1. Готуємо тісто: у робочу миску просіюємо борошно, додаємо воду (одну склянку), сіль та яйця – починаємо перемішувати в одному напрямку за допомогою вилки. Коли тісто загусне, викладаємо масу на робочу поверхню і замішуємо доти, доки маса не перестане прилипати до долонь. Потім кладемо в пакет і залишаємо відпочити на півгодини.

Крок 2. Паралельно займаємося начинкою: промите м’ясо та цибулю з часником прокручуємо через м’ясорубку та змішуємо з водою, меленим перцем та сіллю.

Крок 3. М’яке тісто розгортаємо в пласт, товщиною близько 3-4 міліметрів і шийкою склянки вирізаємо кухлі.

Крок 4. Поміщаємо заготовку в ліву руку, правою накладаємо начинку та робимо складки по колу, обов’язково залишаючи отвір у центрі.

Крок 5. Змащуємо буузи олією і поміщаємо на решітку, готуємо в режимі «Пар» близько 20-25 хвилин.

Крок 6. Готуйте та отримуйте задоволення!