Домашня буженина з гірчицею
Домашня буженина з гірчицею відрізняється насиченим смаком та помірною пікантністю. Таке частування нікого не залишить байдужим і ідеально підійде для вечері або вашого свята. Для приготування в домашніх умовах беріть на замітку перевірений покроковий рецепт.
Час готування – 2 години 30 хвилин
Час приготування – 30 хвилин
Порції – 8
Інгредієнти:
- Свинина – 1,5 кг.
- Часник – 6 зубчиків.
- Гірчиця їдальня – 3 ст.
- Олія – 30 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
Для розсолу:
- Вода – 2 л.
- Перець запашний горошок – 8 шт.
- Перець чорний горошок – 14 шт.
- Сіль – 100 гр.
- Прованські трави – 1 ст.
- Лист лавровий – 4 шт.
Процес приготування:
Крок 1. Спочатку приготуємо розсіл. У воду відправляємо два види перцю, сіль, сушені трави та лавровий лист.

Крок 2. Доводимо розсіл до кипіння та варимо протягом 2-3 хвилин. Потім остудити до кімнатної температури.

Крок 3. Промиваємо та обсушуємо м’ясо, викладаємо у глибоку форму.

Крок 4. Заливаємо розсолом м’ясо, накриваємо кришкою і прибираємо в холодильник на дві-три доби.

Крок 5. Продавлюємо часник через прес і викладаємо у глибоку миску.

Крок 6. Додаємо часник у гірчицю.

Крок 7. Сюди ж виливаємо олію.

Крок 8. Додаємо сіль та чорний мелений перець.

Крок 9. Ретельно перемішуємо заготовку.

Крок 10. Дістаємо м’ясо з розсолу та обтираємо його паперовим рушником. Потім добре натираємо сумішшю зі спецій.

Крок 11. Перекладаємо заготовку на фольгу.

Крок 12. Щільно обертаємо підготовлене м’ясо фольгою.

Крок 13. Перекладаємо продукт у форму для запікання та відправляємо у розігріту до 180° духовку на півтори години. Потім м’ясо дістаємо із фольги і даємо йому відпочити близько 30 хвилин.

Крок 14. Домашня буженина з гірчицею готова. Нарізайте тонкими скибочками та пригощайтеся!













