Буженина – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з покроковими фото

Ніжна буженина з яловичини, запечена в рукаві

Соковите, ніжне і неймовірно смачне – всі ці прикметники можна з легкістю віднести до одного з найбільш апетитних страв, які можна приготувати з такого непростого м’яса, як яловичина. Завдяки запіканню в кулінарному рукаві, головний інгредієнт максимально просочується власним соком, олією та спеціями.

Час готування – 4 ч. 30 хв.

Час приготування – 30 хв.

Порції – 10.

Склад:

  • Яловичина – 1,5 кг
  • Часник – 5 зуб.
  • соєвий Соус – 6 ст. л.
  • Масло оливкове – 6 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
  • Трави прованські – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. Готування починаємо з приготування маринаду: очищений часник перетираємо в ступці товкачиком або пропускаємо через прес.

Крок 2. Перекладаємо в глибоку піалу.

Крок 3. Вливаємо соєвий соус.

Крок 4. Підсипаємо трохи солі.

Крок 5. Також додаємо оливкову олію і чорний перець.

Крок 6. Всипаємо ароматні трави.

Крок 7. Гарненько перемішуємо всі компоненти маринаду.

Крок 8. М’якоть яловичини ретельно промиваємо водою і насухо витираємо, при необхідності зачищаємо від білих плівок.

Крок 9. Заливаємо м’ясо заправкою.

Крок 10. Руками розподіляємо суміш трав і масла по всьому шматку і прибираємо в холодильник для просочення на 2-4 години.

Крок 11. Після закінчення часу, перекладаємо замариноване м’ясо в рукав, зав’язуємо його з двох країв, робимо кілька проколів для вільного виходу пари і відправляємо в духовку на 2 години при температурі 200 градусів.Крок 12. Готова буженина виходить неймовірно рум’яної і соковитою. Приємного апетиту!