Ніжна буженина з яловичини, запечена в рукаві
Соковите, ніжне і неймовірно смачне – всі ці прикметники можна з легкістю віднести до одного з найбільш апетитних страв, які можна приготувати з такого непростого м’яса, як яловичина. Завдяки запіканню в кулінарному рукаві, головний інгредієнт максимально просочується власним соком, олією та спеціями.
Час готування – 4 ч. 30 хв.
Час приготування – 30 хв.
Порції – 10.
Склад:
- Яловичина – 1,5 кг
- Часник – 5 зуб.
- соєвий Соус – 6 ст. л.
- Масло оливкове – 6 ст. л.
- Сіль – 1 ч. л.
- Перець чорний мелений – ¼ ч. л.
- Трави прованські – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. Готування починаємо з приготування маринаду: очищений часник перетираємо в ступці товкачиком або пропускаємо через прес.
Крок 2. Перекладаємо в глибоку піалу.
Крок 3. Вливаємо соєвий соус.
Крок 4. Підсипаємо трохи солі.
Крок 5. Також додаємо оливкову олію і чорний перець.
Крок 6. Всипаємо ароматні трави.
Крок 7. Гарненько перемішуємо всі компоненти маринаду.
Крок 8. М’якоть яловичини ретельно промиваємо водою і насухо витираємо, при необхідності зачищаємо від білих плівок.
Крок 9. Заливаємо м’ясо заправкою.
Крок 10. Руками розподіляємо суміш трав і масла по всьому шматку і прибираємо в холодильник для просочення на 2-4 години.
Крок 11. Після закінчення часу, перекладаємо замариноване м’ясо в рукав, зав’язуємо його з двох країв, робимо кілька проколів для вільного виходу пари і відправляємо в духовку на 2 години при температурі 200 градусів.
Крок 12. Готова буженина виходить неймовірно рум’яної і соковитою. Приємного апетиту!












