Буженина з свинини у фользі в духовці – 7 смачних рецептів з покроковими фото

Буженина з свинячої шиї у фользі

Для страви необхідно підготувати свинячу шию і айву. Айва з успіхом замінює яблука у багатьох м’ясних стравах, її смак добре поєднується зі смаком свинини. Маринад з додаванням ароматних трав добре просочує м’ясо, надаючи йому додаткову соковитість.

Час готування: 4,5 години.

Порцій: 8.

Склад:

  • Шия свиняча – 1 кг;
  • Айва – 1-2 шт.;
  • виноградний Сік – 80 мл;
  • Оцет винний червоний – 15 мл;
  • Сік лимона – 2 ст. л.;
  • Масло рослинне – 1 ч. л.;
  • Базилік сушений – 1 ч. л.;
  • Перець чорний мелений – 0,25 ч. л.;
  • Чебрець сушений – 1 ч. л.;
  • Сіль – 1,5 ч. л.

Процес приготування:

1. М’ясо сполоснути, обсушити паперовими рушниками і зробити надрізи через 1,5 см, не дорізуючи до низу, щоб вийшла гармошка. Для більш рівною нарізки можна попередньо витримати свинину в морозильній камері близько півтора годин. Сіль змішати з перцем, травами. Натерти шматок м’яса з усіх боків і всередині надрізів приправами з сіллю, залишити маринуватися на 3 години.

2. Після закінчення зазначеного часу підготувати айву. Добре помити, шкірку не знімати. Розділити на половинки, прибрати тверду серцевину, насіння. Айву нарізати шматочками близько 5 мм завтовшки.

3. У кожен надріз покласти по 2 шматочки айви.

4. Підготовлену свинячу шию викласти на фольгу, сформувати високі бортики. Покласти на деко або у форму для випічки і поставити в нагріту до 200 градусів духовку на 10 хв.

5. Виноградний сік змішати з оцтом, соком лимона. Дістати форму з м’ясом з духовки, полити рідкою сумішшю. Це дозволить досягти м’якою і соковитою свинини.

6. В цей раз щільно загорнути свинину у фольгу, прибрати далі запікатися в духовку на один або півтора години в залежності від розміру шматка.

7. Приблизно через годину дістати м’ясо, обережно розгорнути фольгу і перевірити кінчиком ножа: якщо м’ясо ще не м’яке, продовжити готувати. Якщо свинина до цього часу стала м’якою, фольгу зверху зняти, поставити форму з шиєю в духовку на 10 хв, щоб верх золотистою скоринкою покрився. Полити м’ясо зверху бульйоном, який зібрався під шматком.

8. Залишити свинячу шию, загорнуту у фольгу, в духовці до моменту подачі на стіл, щоб вона настоялася. Нарізати шинку скибочками, можна прикрасити зеленню.

Приємного апетиту!