Чахохбілі з курки у каструлі
Чахохбілі з курки в каструлі – це неймовірно смачна та апетитна страва для вашого домашнього чи святкового столу. Частування грузинської кухні відрізняється додаванням великої кількості ароматних спецій. Обов’язково спробуйте приготувати своїми руками!
Час готування – 1 година 30 хвилин
Час приготування – 20 хвилин
Порції – 4
Інгредієнти:
- Курка – 1,2 кг.
- Олія – 1 ст.л.
- Цибуля ріпчаста червона – 4 шт.
- Помідори – 0,8 кг.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Часник – 3 зубчики.
- Кінза – 4 гілки.
- Петрушка – 3 гілки.
- Уцхо-сунелі – 0,5 ч.л.
- Перець червоний мелений гострий – 0,5 ч.л.
- Лист лавровий – 4 шт.
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – 1/3 ч. л.
- Бульйон курячий – 300 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Курку кладемо у велику каструлю. Заливаємо водою, доводимо до кипіння та варимо близько 40 хвилин.
Крок 2. Готову курку дістаємо з каструлю, остуджуємо та розбираємо на частини. Бульйон проціджуємо.
Крок 3. У каструлю вливаємо олію. Викладаємо сюди курку і смажимо до рум’яної скоринки.
Крок 4. Викладаємо сюди дрібно порубану червону цибулю. Перемішуємо та готуємо близько 8-10 хвилин.
Крок 5. Очищаємо від насіння болгарський перець, ріжемо тонкою соломкою. Відправляємо до курки. Готуємо ще 5 хвилин.
Крок 6. Вливаємо 300 мл курячого бульйону і гасимо близько 30 хвилин.
Крок 7. Надрізаємо помідори та ошпарюємо їх. Далі помідори очищаємо від шкірки та подрібнюємо.
Крок 8. Отриману масу викладаємо у каструлю. Гасимо всі разом 10 хвилин.
Крок 9. Додаємо суміш із солі, часнику та кінзи. Доповнюємо заготовку подрібненою петрушкою, лавровим листям та іншими спеціями. Готуємо 10 хвилин, закриваємо кришкою і томимо ще 15 хвилин.
Крок 10. Чахохбілі з курки у каструлі готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!