Чахохбілі – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Чахохбілі з курки у каструлі

Чахохбілі з курки в каструлі – це неймовірно смачна та апетитна страва для вашого домашнього чи святкового столу. Частування грузинської кухні відрізняється додаванням великої кількості ароматних спецій. Обов’язково спробуйте приготувати своїми руками!

Час готування – 1 година 30 хвилин

Час приготування – 20 хвилин

Порції – 4

Інгредієнти:

  • Курка – 1,2 кг.
  • Олія – ​​1 ст.л.
  • Цибуля ріпчаста червона – 4 шт.
  • Помідори – 0,8 кг.
  • Перець болгарський – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Кінза – 4 гілки.
  • Петрушка – 3 гілки.
  • Уцхо-сунелі – 0,5 ч.л.
  • Перець червоний мелений гострий – 0,5 ч.л.
  • Лист лавровий – 4 шт.
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Сіль – 1/3 ч. л.
  • Бульйон курячий – 300 мл.

Процес приготування:

Крок 1. Курку кладемо у велику каструлю. Заливаємо водою, доводимо до кипіння та варимо близько 40 хвилин.

Крок 2. Готову курку дістаємо з каструлю, остуджуємо та розбираємо на частини. Бульйон проціджуємо.

Крок 3. У каструлю вливаємо олію. Викладаємо сюди курку і смажимо до рум’яної скоринки.

Крок 4. Викладаємо сюди дрібно порубану червону цибулю. Перемішуємо та готуємо близько 8-10 хвилин.

Крок 5. Очищаємо від насіння болгарський перець, ріжемо тонкою соломкою. Відправляємо до курки. Готуємо ще 5 хвилин.

Крок 6. Вливаємо 300 мл курячого бульйону і гасимо близько 30 хвилин.

Крок 7. Надрізаємо помідори та ошпарюємо їх. Далі помідори очищаємо від шкірки та подрібнюємо.

Крок 8. Отриману масу викладаємо у каструлю. Гасимо всі разом 10 хвилин.

Крок 9. Додаємо суміш із солі, часнику та кінзи. Доповнюємо заготовку подрібненою петрушкою, лавровим листям та іншими спеціями. Готуємо 10 хвилин, закриваємо кришкою і томимо ще 15 хвилин.

Крок 10. Чахохбілі з курки у каструлі готові. Подавайте до столу та пригощайтеся!