Чак-чак в домашніх умовах – 10 рецептів приготування з покроковими фото

Як приготувати домашній чак-чак без додавання горілки?

По цьому рецепту ви зможете приготувати один з варіантів східного десерту чак-чака. З медом і без горілки цей торт просто тане у роті. У східній традиції такий десерт готували на весілля.

Час готування: 90 хв

Час приготування: 60 хв.

Порцій: 6.

Склад:

  • Цукор – 70 гр.
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 300 гр.
  • Масло рослинне – 600 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Мед – 140 мл
  • Масло вершкове – 50 гр.

Процес приготування:

1. Розтопіть вершкове масло і остудіть його до кімнатної температури. У миску розбийте яйця і збийте їх віночком. Додайте сіль і половину цукру, знову перемішайте. Далі влийте розтоплене вершкове масло і додайте просіяне борошно. Замісіть м’яке і не липке тісто.

2. Тісто розкачайте дуже тонко і наріжте соломкою.

3. У каструлю влийте рослинне масло, доведіть його до кипіння і опустіть в нього заготовки з тіста. Смажте смужки до золотистого кольору.

4. Готові смужки з тіста промокніть на паперових рушниках і перекладіть в глибоку миску. У каструлю викласти мед і цукор, що залишився, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння і зніміть з вогню. Сиропом залийте смужки з тіста і добре перемішайте.

5. Чак-чак викладіть на плоске блюдо і надайте форму гірки. Коли сироп повністю охолоне, можна знімати пробу з десерту.

Приємного апетиту!