Як приготувати домашній чак-чак без додавання горілки?
По цьому рецепту ви зможете приготувати один з варіантів східного десерту чак-чака. З медом і без горілки цей торт просто тане у роті. У східній традиції такий десерт готували на весілля.
Час готування: 90 хв
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 6.
Склад:
- Цукор – 70 гр.
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Масло рослинне – 600 мл
- Сіль – за смаком.
- Мед – 140 мл
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготування:
1. Розтопіть вершкове масло і остудіть його до кімнатної температури. У миску розбийте яйця і збийте їх віночком. Додайте сіль і половину цукру, знову перемішайте. Далі влийте розтоплене вершкове масло і додайте просіяне борошно. Замісіть м’яке і не липке тісто.
2. Тісто розкачайте дуже тонко і наріжте соломкою.
3. У каструлю влийте рослинне масло, доведіть його до кипіння і опустіть в нього заготовки з тіста. Смажте смужки до золотистого кольору.
4. Готові смужки з тіста промокніть на паперових рушниках і перекладіть в глибоку миску. У каструлю викласти мед і цукор, що залишився, постійно помішуючи, доведіть суміш до кипіння і зніміть з вогню. Сиропом залийте смужки з тіста і добре перемішайте.
5. Чак-чак викладіть на плоске блюдо і надайте форму гірки. Коли сироп повністю охолоне, можна знімати пробу з десерту.
Приємного апетиту!