Італійська паста черепашки, або конильони, традиційно готується запеченої з фаршем всередині. Готувати її таким чином досить просто, а результат виходить дуже апетитним, тому сьогодні ми приготували 8 різних рецептів такої страви на будь-який смак.
Великі фаршировані черепашки, запечені в духовці
Цікавий рецепт черепашок, фаршировані куркою і печерицями, з вершково-сирним соусом. Блюдо виходить дуже ситним і апетитним, а готувати його дуже легко, можна навіть залучити до приготування дітей.
Інгредієнти на
8 порц.
- Черепашки 30 шт.
- Стегна курячі 4 шт.
- Печериці свіжі 400 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Сир 200 гр. тертого
- Яйце куряче 1 шт.
- Вершки-1.5 склянки
- Часник 3 зуб.
- Масло рослинне 1 ст. л.
- Масло вершкове 1 ст. л
- Кріп 1 пучок
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати фаршировані макарони черепашки з фаршем? Готуємо всі необхідні продукти. Промиваємо курку і нарізаємо її на дрібні шматочки, очищаємо і нарізаємо цибулю та печериці.
- Обсмажуємо на рослинному маслі цибулю до фарбування, періодично помішуючи.
- До готового цибулі додаємо печериці.
- Обсмажуємо все до випаровування грибний рідини.
- Потім додаємо на сковороду курку.
- Смажимо всі інгредієнти протягом 15 хвилин, час від часу помішуючи, а потім приправляємо перцем і сіллю.
- Після цього смажимо все ще 2 хвилини і знімаємо сковороду з вогню.
- У киплячу воду додаємо сіль і засипаємо черепашки, а потім варимо їх до стану аль-денте. Готові черепашки промиваємо і залишаємо охолоджуватися.
- Приступаємо до соусу. Для цього в розігріту на слабкому вогні каструлю кладемо вершкове масло і дрібно нарізаний часник.
- Обсмажуємо часник близько 2 хвилин, а потім додаємо вершки.
- Вливаємо в соус масло з сковороди.
- Перчимо і солимо суміш.
- Додаємо в каструлю половину тертого сиру.
- Помішуючи, готуємо соус до розплавлення сиру.
- Залишок тертого сиру додаємо до курки з грибами.
- Також додаємо дрібно нарізаний кріп.
- І розбиваємо в начинку яйце.
- Ретельно все перемішуємо.
- Ставимо за духовку розігріватися при 180 градусах і тим часом фаршируємо черепашки начинкою.
- Наливаємо невелику кількість соусу на дно форми для запікання і розкладаємо на неї фаршировані черепашки.
- Добре поливаємо сирним соусом.
- Накриваємо форму фольгою і залишаємо в духовці півгодини. Потім знімаємо фольгу і запікаємо черепашки ще 15 хвилин.
- Черепашки готові до подачі на стіл. Приємного апетиту!
Фаршировані макарони черепашки на сковороді
Італійський рецепт тушкованих на сковороді фаршированих черепашок. Така досить незвичайна для нас паста виходить дуже смачною та її вистачить на велику компанію або на кілька разів.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 35 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Черепашки великі – 250 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир – 100 гр.
- Фарш – 250 гр.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Хмелі-сунелі – за смаком
- Прованські трави – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо необхідну кількість черепашок.
2. Також розморожуємо фарш при необхідності.
3. Дрібно нарізаємо цибулю.
4. Натираємо моркву на крупну тертку.
5. Також натираємо на тертці сир.
6. Відварюємо черепашки до готовності і промиваємо їх прохолодною водою.
7. Обсмажуємо цибулю з морквою на сковороді, потім додаємо до них фарш і трохи його тушкуємо. Додаємо спеції за смаком. Накладаємо начинку в мушлі і викладаємо їх на сковороду з невеликою кількістю води й олії.
8. Тушкуємо черепашки протягом приблизно 20 хвилин.
9. Гарячі черепашки посипаємо сиром і подаємо. Приємного апетиту!
Ніжні черепашки з фаршем у вершках в духовці
Смачний рецепт черепашок з фаршем, запечених у вершковому соусі. Паста виходить дуже ніжною, але при цьому дуже ситною, а готувати її дуже легко.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Черепашки великі – 200 гр.
- Фарш – 300 гр.
- Цибуля ріпчаста – ½ шт.
- Помідор – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Сир – 100 гр.
- Горіхи волоські – 100 гр.
- Вершки 22% – 300 мл
- Вода мінеральна – 150 мл
- Паприка – 1 ч. л.
- Горіх мускатний – ½ ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець білий мелений – за смаком
- Масло оливкове – за смаком
Процес приготування:
1. Додаємо при необхідності у фарш подрібнені цибуля та часник. Також подрібнюємо волоські горіхи, пюрируем помідор і замішуємо у фарш разом з перцем і сіллю.
2. Натираємо сир на крупній тертці.
3. Відварюємо черепашки в підсоленій воді з додаванням оливкової олії протягом 3 хвилин.
4. Зливаємо воду і промиваємо пасту холодною водою.
5. Фаршируємо відварені черепашки і викладаємо їх у форму для запікання.
6. Поливаємо черепашки вершками і мінеральною водою, додаємо спеції і посипаємо сиром.
7. Запікаємо черепашки протягом 25 хвилин при 150 градусах. Приємного апетиту!
Покроковий рецепт приготування черепашок з фаршем в сметані
Апетитні фаршировані черепашки в сметанному соусі з сиром точно сподобається всій родині, а головне припадуть до смаку кухареві, адже, щоб приготувати їх, не потрібно багато зусиль і часу.
Час готування: 35 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Черепашки великі – 250 гр.
- Фарш – 300 гр.
- Сметана – 4 ст. л.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 100 гр.
- Часник – 4 зубчики
- Помідор – 1 шт.
- Паста томатна – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
1. Цибулю чистимо, миємо й ріжемо дрібними кубиками. Накладаємо фарш на сковороду, додаємо цибулю і невелика кількість води.
2. Морква промиваємо і очищаємо, натираємо на тертці. Подрібнюємо 3 зубчики часнику.
3. Моркву і часник, додаємо до фаршу, перемішуємо.
4. Промиваємо помідор і очищаємо від шкірки. Нарізаємо м’якоть дрібними кубиками.
5. Подрібнений помідор додаємо у фарш. Солимо, перчимо і ставимо сковороду на середній вогонь до випаровування рідини.
6. Черепашки відправляємо в киплячу підсолену воду з додаванням рослинної олії і відварюємо протягом 3 хвилин.
7. Змішуємо томатну пасту з 3 столовими ложками сметани, подрібненим часником, перцем і сіллю до однорідного стану.
8. Твердий сир натираємо на тертці.
9. Готові черепашки промиваємо холодною водою.
10. Столову ложку сметани, додаємо у фарш, ретельно все перемішуємо.
11. Фаршируємо черепашки і викладаємо їх у змащену невеликою кількістю рослинного масла форму.
12. Заливаємо кожну мушлю сметанним соусом.
13. Залишки соусу розбавляємо водою і наливаємо у форму. Посипаємо сиром і ставимо запікатися в духовку при 180 градусах на 15 хвилин. Приємного апетиту!
Як смачно запекти черепашки з фаршем та сиром у духовці?
Фаршировані м’ясом черепашки – прекрасне основне блюдо, яке порадує і здивує всю сім’ю. Краще всього така паста буде поєднуватися з томатною пастою та сиром, тому в цьому рецепті ми будемо використовувати саме їх.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 8.
Склад:
- Черепашки великі – 200 гр.
- Фарш – 600 гр.
- Часник – 4 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Паста томатна – 20 гр.
- Сир – 100 гр.
- Вода – 700 мл
- Масло рослинне – 30 мл
- Цукор-пісок – 20 гр.
- Зелень сушена – 10 гр.
- італійські Трави – 20 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Петрушка – за смаком
Процес приготування:
1. Вливаємо в каструлю 450 мілілітрів води і доводимо її до кипіння. У підсолену воду накладаємо черепашки і варимо до готовності, а потім видаляємо зайву воду за допомогою друшляка.
2. Кладемо в чашу блендера 2 зубчики часнику і 1 цибулину.
3. Подрібнюємо все до кашоподібного стану.
4. Змішуємо подрібнені цибулю з часником з фаршем.
5. Також додаємо у фарш сушену зелень, італійські трави, сіль і перець. Ретельно перемішуємо.
6. Для соусу нарізаємо цибулину дрібними кубиками і подрібнюємо часник.
7. Розігріваємо на сковороді рослинне масло.
8. Викладаємо на сковороду цибулю і смажимо його приблизно 5 хвилин.
9. Після цього додаємо на сковороду часник.
10. Обсмажуємо отриману масу протягом хвилини, а потім додаємо томатну пасту і ретельно все перемішуємо.
11. Вливаємо на сковороду склянку води.
12. Засипаємо цукор, сіль і доводимо соус до кипіння, після чого варимо його на сковороді ще 10 хвилин.
13. Невелика кількість отриманого соусу заливаємо на дно форми, потім фаршируємо черепашки і викладаємо їх поверх соусу.
14. Заливаємо пасту залишилися соусом.
15. Натираємо сир на крупній тертці і посипаємо їм черепашки.
16. Накриваємо форму фольгою.
17. У розігріту духовку при 200 градусах відправляємо форму для запікання на півгодини. Готову страву посипаємо зеленню і подаємо. Приємного апетиту!
Простий і смачний рецепт макаронних черепашок з фаршем в томатному соусі
Що краще всього поєднується з пастою? Звичайно ж томатний соус. Тому в цьому рецепті ми розповімо, як приготувати ситні фаршировані черепашки в томатному соусі зі сметаною.
Час приготування: 55 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 5.
Склад:
- Черепашки великі – 400 гр.
- Фарш – 700 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Сметана 30% – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Базилік сушений – за смаком
- Кінза – за смаком
- Хмелі-сунелі – за смаком
Процес приготування:
1. Готуємо головний інгредієнт – великі макарони-черепашки.
2. Нарізаємо цибулину дрібними квадратиками.
3. Такими ж квадратиками ріжемо 1 моркву.
4. Змішуємо моркву і цибулю з фаршем, солимо його і перчимо.
5. Приступаємо до фарширування черепашок.
6. Наливаємо в каструлю воду і доводимо до кипіння.
7. Трохи підсолюємо киплячу воду і відправляємо в неї варитися макарони на середньому вогні.
8. Черепашки варимо приблизно 3 хвилини і зливаємо 2/3 бульйону.
9. Нарізаємо залишилася цибулину півкільцями, а решту моркву – соломкою.
10. Тушкуємо цибулю з морквою в невеликій кількості води пару хвилин. Потім додаємо томатну пасту і перемішуємо.
11. Додаємо в соус сметану, цукор, хмелі-сунелі, базилік, кінзу, сіль і трохи рослинного масла і тушкуємо протягом 4 хвилин.
12. Соус вливаємо на черепашки і перемішуємо.
13. Фаршировані черепашки готові. Приємного апетиту!
Соковиті фаршировані черепашки в мультиварці
Легкий і приємний рецепт приготування фаршированих черепашок в мультиварці. Макарони виходять м’які, розпарені, а м’ясо – соковитим. Таке блюдо не втратить свого прекрасного смаку навіть при повторному розігріванні і може радувати вас кілька днів.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Черепашки великі – 11 шт.
- Вирізка свиняча – 350 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
- Лист лавровий – 1 шт.
- Вода – 2 склянки
- Сіль – за смаком
- Коріандр мелений – за смаком.
Процес приготування:
1. Промиваємо свинячу вирізку під холодною водою, потім нарізаємо шматочками і подрібнюємо за допомогою м’ясорубки.
2. Очищаємо цибулю, споліскують водою і нарізаємо дрібними шматочками.
3. Засипаємо цибулю у фарш і все перемішуємо до однорідного стану.
4. Фарш солимо, додаємо мелений коріандр і гарненько розмішуємо.
5. Черепашки наповнюємо фаршем.
6. Накладаємо фаршировані черепашки в суху чашу мультиварки.
7. Заливаємо в чашу гарячу злегка підсолену воду. Додаємо лавровий лист.
8. Закриваємо каструлю, вибираємо програму «Випічка» на півгодини.
9. Натираємо сир на тертці і посипаємо черепашки. Залишаємо їх під кришкою на 10 хвилин, щоб сир розплавився.
10. Фаршировані черепашки готові до подачі. Приємного апетиту!
Фаршировані черепашки в соусі бешамель
Всі люблять лазанью, але домогтися схожого смаку можна і без спеціальних аркушів. Пропонуємо рецепт ситних запечених в соусі бешамель макаронів-черепашок з фаршем, що точно сподобаються вашим домашнім.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Черепашки великі – 250 гр.
- Яловичина – 300 гр.
- Пармезан – 60 гр.
- Борошно – 1 ст. л.
- Молоко – 100 мл
- Масло вершкове – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 4 ст. л.
- Томати у власному соку – 7 ст. л.
- Часник – 2 зубчики
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Мускатний горіх – за смаком
Процес приготування:
1. Відварюємо черепашки в підсоленій воді протягом 5 хвилин, потім зливаємо воду і промиваємо макарони.
2. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо.
3. Розігріваємо 2 столові ложки оливкової олії і обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
4. Часник очищаємо і подрібнюємо.
5. М’ясо пропускаємо через м’ясорубку.
6. Додаємо до цибулі фарш і часник. Солимо, перчимо і добре все перемішуємо. Обсмажуємо фарш до готовності.
7. Приступаємо до соусу. Для цього розтоплюємо на сковороді вершкове масло, додаємо борошно і заварюємо масу, помішуючи. Поступово додаємо молоко, продовжуючи помішувати, щоб соус був однорідним. Додаємо мускатний горіх.
8. Пармезан натираємо на крупній тертці.
9. Викладаємо томати у форму для запікання, солимо і перчимо їх і скроплюємо оливковою олією.
10. Половину соусу бешамель вливаємо у фарш і перемішуємо.
11. Черепашки фаршируємо і викладаємо у форму поверх томатів.
12. Поливаємо все залишилися соусом, посипаємо сиром і скроплюємо оливковою олією. Випікаємо черепашки в розігрітій духовці протягом 15 хвилин.