М’яка і повітряна чіабатта на сухих дріжджах в духовці
Швидко і смачно приготувати чіабатту в домашніх умовах можна з додаванням сухих дріжджів. Беріть на замітку яскраву кулінарну ідею і подавайте хліб до ситного обіднього столу.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 500 гр.
Інгредієнти:
- Борошно – 2 склянки
- Вода – 200 мл
- Сіль – 2 щіпки.
- Дріжджі сухі – 1 ч. л.
- Масло оливкове – для випікання.
Процес приготування:
1. Просіваємо борошно через дрібне сито. Доповнюємо її сіллю і сухими дріжджами. Розмішуємо сухі продукти.
2. Заливаємо суміш теплою, але не гарячою водою.
3. Вимішуємо продукти до отримання однорідного тіста. Воно вийде м’яким і пористим.
4. Обмазуємо форму оливковою олією і занурюємо сюди підготовлене тісто.
5. Закриваємо продукт серветкою або рушником. Залишаємо на 1 годину.
6. Далі заготівлю переставляємо в розігріту до 210 градусів духовку. Випікаємо 30-40 хвилин, після чого повністю остуджуємо.
7. Ніжний і рум’яний хліб чіабата готовий. Нарізайте його і ставте на стіл.