Чіабатта – 10 рецептів в духовці в домашніх умовах з фото

М’яка і повітряна чіабатта на сухих дріжджах в духовці

Швидко і смачно приготувати чіабатту в домашніх умовах можна з додаванням сухих дріжджів. Беріть на замітку яскраву кулінарну ідею і подавайте хліб до ситного обіднього столу.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 500 гр.

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Вода – 200 мл
  • Сіль – 2 щіпки.
  • Дріжджі сухі – 1 ч. л.
  • Масло оливкове – для випікання.

Процес приготування:

1. Просіваємо борошно через дрібне сито. Доповнюємо її сіллю і сухими дріжджами. Розмішуємо сухі продукти.

2. Заливаємо суміш теплою, але не гарячою водою.

3. Вимішуємо продукти до отримання однорідного тіста. Воно вийде м’яким і пористим.

4. Обмазуємо форму оливковою олією і занурюємо сюди підготовлене тісто.

5. Закриваємо продукт серветкою або рушником. Залишаємо на 1 годину.

6. Далі заготівлю переставляємо в розігріту до 210 градусів духовку. Випікаємо 30-40 хвилин, після чого повністю остуджуємо.

7. Ніжний і рум’яний хліб чіабата готовий. Нарізайте його і ставте на стіл.