Як приготувати чізкейк без випічки з желе зверху?
Десерт європейської та американської кухні, чізкейк являє собою ніжний сирний пиріг на пісочній основі. Основним інгредієнтом для нього виступає сирний сир. Пропонуємо вам спробувати оригінальний варіант чізкейку з желатинової прошарком.
Час готування: 9-10 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для вишневого шару:
 - Вода – 200 мл
 - Вишня – 400 гр.
 - Цукор – 1 ст. л.
 - Желе для торта – 1 упаковка.
 - Для сирного шару:
 - Сир – 360 гр.
 - Масло вершкове – 90 гр.
 - Цукор – 5 ст. л.
 - Цукор ванільний – 1 ч. л.
 - Молоко – 150 мл
 - Желатин – 3 ст. л.
 - Для основи:
 - Масло вершкове – 90 гр.
 - Печиво пісочне – 315 гр.
 
Процес приготування:
1. Желатин для сирної основи залийте молоком і залиште на 40 хвилин.
2. Пісочне печиво подрібніть в дрібну крихти і змішайте її з розтопленим вершковим маслом. Щільно утрамбуйте піщану масу у форму. Помістіть форму з коржем в холодильник.
3. Сир протріть через дрібне сито, додайте до нього цукор і розм’якшене вершкове масло, збийте інгредієнти міксером до однорідного стану.
4. Набряклий желатин підігрійте на мінімальному вогні до повного розчинення. Желатинову масу остудіть і змішайте з сирною.
5. Викладіть сирну масу на корж і поставте форму з чізкейк знову в холодильник.
6. З вишень видалити кісточки і змішати ягоди з цукром.
7. Упаковку вишневого желе змішайте з водою і підігрійте на середньому вогні, постійно помішуючи, до повного розчинення.
8. Дістаньте форму з чізкейк з холодильника, викладіть зверху ягоди і залийте їх остившім вишневим желе.
9. Поставте форму в холодильник на 7-8 годин до повного застигання чізкейку. Десерт виходить дуже соковитим завдяки ягодам.
Приємного апетиту!












