Покроковий рецепт домашнього чізкейк без випічки з сиром і сметаною
Вершково-сирний чізкейк – смачний десерт, який люблять дівчата за його легкість. Він готується без випічки, що значно спрощує весь процес і робить його доступним для всіх.
Час готування: 8 годин.
Час приготування: 60 хв.
Порцій: 8.
Склад:
- Для основи:
- Печиво пісочне – 200 гр.
- Масло вершкове – 70 гр.
- Для начинки:
- Сир – 700 гр.
- Сметана 26 % – 400 мл
- Ванілін – за смаком.
- Пудра цукрова – 90 гр.
- Шоколад білий – 80 гр.
- Желатин – 20 гр.
- Вода – 65 мл
Процес приготування:
1. Печиво розламайте на шматочки, покладіть в чашу блендера і подрібніть в крихту. Вершкове масло розтопіть на повільному вогні. Змішайте пісочну крихту і вершкове масло. Отриману масу викладіть у форму, сформуйте з неї основу для чізкейку і добре утрамбуйте.
2. Якщо сир крупнозернистий, то його також слід перетерти в блендері.
3. Білий шоколад розтопіть на водяній бані.
4. Желатин залийте водою і залиште на 15 хвилин, щоб він розпух. Потім підігрійте його на водяній бані до порожнього розчинення крупинок.
5. Збийте сир, цукрову пудру і ванілін до утворення однорідної маси. Потім додайте білий шоколад і добре перемішайте. Сметану збийте окремо. Потім з’єднайте обидві ці маси.
6. Отриману вершково-сирну масу змішайте з желатином і викладіть на корж-основу. Форму затягнути харчовою плівкою і поставте в холодильник на 8 годин.
7. Готовий чізкейк вийміть з форми і прикрасити по своєму смаку.
Приємного апетиту!