Чорниця без варіння на зиму – 7 рецептів протертою чорниці з покроковими фото

Чорниця на зиму без варіння, протерта через сито

Для тих, хто любить ніжне і тане в роті ягідне желе, підійде цей рецепт. Чорничний сік загущується пектином і набуває приємну консистенцію і неповторний смак, який сподобається кожному члену сім’ї.

Час приготування: 30 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,2 кг
  • Пектин – 100 гр.
  • Вода – 100 мл

Процес приготування:

1. Ягоди перебрати і добре промити, а потім розкласти на паперових серветках або рушник, щоб вони підсохли.

2. Скласти чорницю в підходящу за обсягом ємність і розім’яти за допомогою товкачика. Можна ягоди пропустити через м’ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.

3. Скласти масу в каструлю, засипати зазначеним об’ємом цукру і залишити на 15 хвилин, попередньо перемішавши.

4. В іншому сотейнику розвести пектин у воді, поставити на середній вогонь і нагрівати суміш, помішуючи, поки пектин не розчиниться.

5. Чорничну масу протерти через сито в іншу посуд, потім отриманий сік довести до кипіння, влити туди пектин і готувати буквально 2-3 хвилини.

6. У підготовлені баночки викласти масу, закупорити і залишити остигати в теплому приміщенні, а потім перенести для зберігання в прохолодне місце.