Чорниця без варіння на зиму – 7 рецептів протертою чорниці з покроковими фото

Як приготувати чорничний джем без варіння на зиму?

Заготовляти варення з чорниці без термічної обробки краще в невеликі за обсягом баночки, щоб відкритою вистачало на 2-3 рази, і вона не встигала зіпсуватися. Кількість цукру повинно перевищувати обсяг ягід, щоб заготовка краще зберігалася.

Час готування: 10 годин 20 хв.

Час приготування: 10 хв.

Порцій – 10.

Склад:

  • Чорниця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1,2 кг

Процес приготування:

1. Підготувати банки для зберігання заготовки: промити їх і простерилізувати з допомогою пара, духової шафи або в мікрохвильовій печі. Те саме зробити і з кришками.

2. Ягоди перебрати, щоб залишилася тільки щільна і красива чорниця без сміття і зіпсованих ягідок.

3. В підходящу посуд шарами викласти чорницю і цукор, залишити на 8-10 годин, щоб ягоди пустили сік.

4. Перемішати ягідну масу для більш рівномірного розподілу цукру.

5. Скласти джем в баночки, закупорити підготовленими кришками і зберігати в прохолодному місці. Подавати до млинців і сирників.