Покроковий рецепт приготування домашньої долми з яловичини
Любителі кавказької кухні точно оцінять цей рецепт долми. Фарш з яловичини загорнутий у виноградне листя, стає соковитим і набуває чудовий аромат.
Час готування: 3 години.
Час приготування: 50 хв.
Порцій: 8-10.
Склад:
- Яловичина – 1 кг
- Рис – 150 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Кінза – 5-6 гілок.
- Базилік сушений – 1 ч. л.
- Чабер сушений – 1 ч. л.
- Сіль – 1 ст. л.
- Перець чорний мелений – 1 ч. л.
- Листя виноградні мариновані – 35-45 шт.
Процес приготування:
1. Мариновані листя промийте під проточною водою.
2. М’ясо, цибулю і частину зелені прокрутіть через м’ясорубку.
3. Решту зелень помийте і порубаєте ножем. Змішайте фарш з зеленню і рисом, посоліть і приправте спеціями за смаком.
4. Вимішуйте фарш руками 3-4 хвилини.
5. На листя винограду покладіть фарш і поверніть щільні рулети.
6. Викладіть долму в каструлю з товстим дном швами вниз.
7. У каструлю влийте воду на 1-1,5 сантиметра вище долми, встановіть гніт. Варіть долму спочатку на середньому вогні до кипіння, потім зменшіть температуру і продовжуйте готувати 1,5-2 години.
8. Подавайте долму в гарячому вигляді зі сметаною або натуральним йогуртом.
Приємного апетиту!