Долма – 10 рецептів класичної долми в домашніх умовах з покроковими фото

Покроковий рецепт приготування домашньої долми з яловичини

Любителі кавказької кухні точно оцінять цей рецепт долми. Фарш з яловичини загорнутий у виноградне листя, стає соковитим і набуває чудовий аромат.

Час готування: 3 години.

Час приготування: 50 хв.

Порцій: 8-10.

Склад:

  • Яловичина – 1 кг
  • Рис – 150 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Кінза – 5-6 гілок.
  • Базилік сушений – 1 ч. л.
  • Чабер сушений – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Перець чорний мелений – 1 ч. л.
  • Листя виноградні мариновані – 35-45 шт.

Процес приготування:

1. Мариновані листя промийте під проточною водою.

2. М’ясо, цибулю і частину зелені прокрутіть через м’ясорубку.

3. Решту зелень помийте і порубаєте ножем. Змішайте фарш з зеленню і рисом, посоліть і приправте спеціями за смаком.

4. Вимішуйте фарш руками 3-4 хвилини.

5. На листя винограду покладіть фарш і поверніть щільні рулети.

6. Викладіть долму в каструлю з товстим дном швами вниз.

7. У каструлю влийте воду на 1-1,5 сантиметра вище долми, встановіть гніт. Варіть долму спочатку на середньому вогні до кипіння, потім зменшіть температуру і продовжуйте готувати 1,5-2 години.

8. Подавайте долму в гарячому вигляді зі сметаною або натуральним йогуртом.

Приємного апетиту!