Як приготувати долму у свіжих виноградних листках в мультиварці?
Долма, приготовлена зі свіжих виноградних листків з м’ясним фаршем в мультиварці, виходить помітно ніжнішою і ароматнішою, що неодмінно порадує вас і ваших близьких.
Час готування: 60 хв
Час приготування:90 хв
Порцій – 10.
Склад:
- Листя виноградні – 10 шт.
- Фарш – 700 гр.
- Рис – 400 гр.
- Цибуля – 2 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
1. Для приготування долми будемо використовувати свіжі виноградне листя і перш ніж приступити до основним етапом, листя заливаємо окропом і тримаємо в кип’яченій воді протягом 10 хвилин. Паралельно з цим промиваємо білий рис і обов’язково варимо до стану напівготовності.
2. Лук очищаємо і дрібно нарізаємо.
3. Остиглий рис з’єднайте з фаршем, цибулею і ретельно перемішуємо.
4. Зливаємо охололу воду, а виноградні листя акуратно викладаємо, намагаючись залишити цілими. На листок викладаємо пару чайних ложок фаршу так, щоб вам було просто згорнути його в конверт. Все те ж саме проробляємо з іншими виноградним листям.
5. Готові конвертики викладаємо на дно чаші, попередньо застелене шаром виноградного листя. Між конвертиками вкладаємо по часточці лимона. Заповнюємо чашу водою, щоб вона покривала долмушки. Налаштовуємо режим мультиварки «Тушкування» на 90 хвилин.
6. Долму викладаємо на сервірувальне блюдо зі сметаною, соусами і зеленню.
Приємного вам апетиту!












