Покроковий рецепт приготування квасу з бородінського хліба
Бородинський хліб володіє особливим смаком, завдяки якому квас буде дуже насиченим і ароматним. А в поєднанні зі свіжою м’ятою напій буде більш легким і освіжаючим.
Час готування: 1-2 дня
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Хліб чорний – 400 гр.
- Цукор-пісок – 80-100 гр.
- М’ята – 3 гілки;
- Вода – 3 л
- Дріжджі – 1 ч. л.
Процес приготування:
1. Хліб перед приготуванням квасу наріжте кубиками і підсушіть на повітрі, або з допомогою духовки.
2. Пересипте сухарі в банку, покладіть до них попередньо промиті гілочки свіжої м’яти.
3. У каструлі або з допомогою чайника закип’ятіть воду. В банку до сухарів і м’яті засипте цукор і залийте все окропом. Перемішайте вміст до повного розчинення цукру.
4. Розведіть дріжджі в невеликій кількості води. Коли вміст банки буде вже не гарячою, а теплою, влийте туди дріжджі і перемішайте всі інгредієнти.
5. Банку закрийте марлею, складеною в 2-4 шари, і залиште настоюватися при кімнатній температурі близько 10 годин.
6. Відстояний квас процідіть через сито з кількома шарами марлі. Сухарі можна буде використовувати в подальшому в якості закваски, щоб не додавати знову дріжджі.
7. За смаком додайте ще цукру, можна тростинного для більш цікавого смаку, і залиште напій відстоятися ще 1,5 години.
8. Готовий квас розлийте по пляшках, не доходячи до верху десь 1/8. Щільно закрийте кришкою і приберіть в холодильник ще на 12 годин.
Приємного апетиту!