Дорадо в духовці у фользі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Як запекти дорадо з овочами у фользі в духовці

Як запекти дорадо з овочами у фользі в духовці – питання, яке надалі у вас не виникне. Одного разу скориставшись цим рецептом, жодне свято не пройде без шикарного частування. Риба виходить супер апетитною і яскравою. Ніжне солодкувате м’ясо в поєднанні з овочами – кулінарний шедевр!

Час приготування – 40 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Інгредієнти:

  • Дорадо – 2 шт.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Помідори – 3 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Масло оливкова – 30 мл
  • Паприка шматочками – щіпка.
  • Розмарин, чебрець – кілька гілочок.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Лимон обшпарте окропом, обсушити. Цибуля обшелушите. Перець і помідори промийте.

Крок 2. Рибні тушки звільніть від луски і видалити плавники і кишки.

Крок 3. Виріжте зябра. Промийте під краном і приберіть вологу серветками.

Крок 4. Обшелушенный цибулю наріжте не дуже тонкими кільцями.

Крок 5. Лимон нарізати напівкружечками, помідори – кружечками. В перці приберіть нутрощі і наріжте.

Крок 6. Натріть рибу олією, сіллю і перцем.

Крок 7. Підготуйте фольгу для запікання. У центрі покладіть подушку з цибулевих кілець, приправити паприкою.

Крок 8. Зверху покладіть помідори і перець.

Крок 9. Тушку розмістіть на подушці.

Крок 10. Черевце і зябра нафаршируйте лимонними скибочками. Зверху покладіть гілочки розмарину і чебрецю.

Крок 11. Запечатайте фольгу. З другої тушкою повторіть всю процедуру. Рибу викладіть на деко і приберіть запікатися на 20 хвилин в прогріту на 200 градусів духовку.

Крок 12. Через час розгорніть фольгу і помістіть підрум’янитися ще на 10 хвилин.

Крок 13. Ароматну дорадо дістаньте з духовки.

Крок 14. Рибу укладіть на красиве блюдо, за бажанням задекоріруйте, доповніть гарніром, і пригощайте гостей. Приємного апетиту!