Як запекти дорадо з овочами у фользі в духовці
Як запекти дорадо з овочами у фользі в духовці – питання, яке надалі у вас не виникне. Одного разу скориставшись цим рецептом, жодне свято не пройде без шикарного частування. Риба виходить супер апетитною і яскравою. Ніжне солодкувате м’ясо в поєднанні з овочами – кулінарний шедевр!
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 10 хв.
Порції – 2
Інгредієнти:
- Дорадо – 2 шт.
- Лимон – 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Помідори – 3 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Масло оливкова – 30 мл
- Паприка шматочками – щіпка.
- Розмарин, чебрець – кілька гілочок.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Підготуйте інгредієнти. Лимон обшпарте окропом, обсушити. Цибуля обшелушите. Перець і помідори промийте.
Крок 2. Рибні тушки звільніть від луски і видалити плавники і кишки.
Крок 3. Виріжте зябра. Промийте під краном і приберіть вологу серветками.
Крок 4. Обшелушенный цибулю наріжте не дуже тонкими кільцями.
Крок 5. Лимон нарізати напівкружечками, помідори – кружечками. В перці приберіть нутрощі і наріжте.
Крок 6. Натріть рибу олією, сіллю і перцем.
Крок 7. Підготуйте фольгу для запікання. У центрі покладіть подушку з цибулевих кілець, приправити паприкою.
Крок 8. Зверху покладіть помідори і перець.
Крок 9. Тушку розмістіть на подушці.
Крок 10. Черевце і зябра нафаршируйте лимонними скибочками. Зверху покладіть гілочки розмарину і чебрецю.
Крок 11. Запечатайте фольгу. З другої тушкою повторіть всю процедуру. Рибу викладіть на деко і приберіть запікатися на 20 хвилин в прогріту на 200 градусів духовку.
Крок 12. Через час розгорніть фольгу і помістіть підрум’янитися ще на 10 хвилин.
Крок 13. Ароматну дорадо дістаньте з духовки.
Крок 14. Рибу укладіть на красиве блюдо, за бажанням задекоріруйте, доповніть гарніром, і пригощайте гостей. Приємного апетиту!