Дорадо в духовці у фользі – 7 рецептів приготування з покроковими фото

Ніжне філе дорадо у фользі

Ніжне філе дорадо у фользі – божественне частування, яким необхідно порадувати домочадців хоча б одного разу. Блюдо виходить максимально соковитим і ароматним. Інгредієнти ідеально доповнюють один одного. А від ароматів можна втратити голову. Запахи огортають простір, ніби запрошуючи скуштувати шикарний шедевр.

Час приготування – 30 хв.

Час приготування – 10 хв.

Порції – 2

Склад:

  • Дорадо філе – 600 гр.
  • Білі гриби – 60-70 гр.
  • Шпинат – 15-25 гр.
  • Помідори черрі – 35 гр.
  • Часник – 12 гр.
  • Чебрець – 1 гр.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Масло рослинне – 30 мл
  • Бульйон курячий/рибний – 100 мл
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.

Процес приготування:

Крок 1. Дорадо звільніть від луски, обріжте голову, хвіст і видаліть нутрощі. Промийте і приберіть вологу серветками. По спинці зробіть надрізи.

Крок 2. Рибу розділити на філе, витягнувши хребет.

Крок 3. Пінцетом видаліть кісточки.

Крок 4. Підготуйте фольгу для запікання. Укладіть підготовлене філе, втріть сіль і перець.

Крок 5. Обшелушенный часник дрібно порубаєте, і підрум’яньте разом з чебрецем на прогрітій з олією сковорідці.

Крок 6. Додайте білі гриби і обсмажте.

Крок 7. Здобріть вершковим маслом. Тушкуйте кілька хвилин.

Крок 8. Закиньте промитий шпинат.

Крок 9. Влийте рибний або курячий бульйон, посоліть і приперчите. Тушкуйте 5 хвилин.

Крок 10. Дорадо полийте приготованим соусом. Додайте половинки помідорів черрі.

Крок 11. Запечатайте фольгу, викладіть на деко і приберіть запікатися на 15 хвилин в прогріту на 180 градусів духовку.

Крок 12. Через час розгорніть фольгу, полийте соусом і помістіть підрум’янитися ще на 5 хвилин.

Крок 13. Приступайте до дегустації ароматною дорадо. Приємного апетиту!