Дріжджове тісто для пиріжків як пух – 10 дуже смачних рецептів з покроковими фото

Як приготувати повітряне дріжджове тісто для пиріжків в духовці?

Пиріжки, приготовані в духовці, виходять дуже ароматними, але зате не такими жирними. До того ж, вам не доведеться довгий час стояти біля плити, перевертаючи пиріжки на сковорідці.

Час готування: 65 хв.

Час приготування: 30 хв.

Порцій: 16.

Склад:

  • Борошно пшеничне – 550-600 гр.
  • Дріжджі – 10 гр.
  • Цукор – 35 гр.
  • Вода тепла – 300 мл
  • Масло рослинне – 60 мл
  • Сіль – 1 ч. л.

Процес приготування:

Крок 1. У мисці змішайте 60 грам борошна, дріжджі і цукор.

Крок 2. Додайте суху суміш теплу воду, ретельно перемішайте, накрийте миску чистим рушником і залиште на 15 хвилин.

Крок 3. Через 15 хвилин опара збільшиться в об’ємі, влийте в неї рослинне масло і всипте сіль, акуратно перемішайте.

Крок 4. Частинами всипте в опару борошно і замісіть тісто.

Крок 5. Коли тісто стане досить щільним, присипте стіл борошном, викладіть на нього тісто і вимішуйте його руками, поки воно не перестане липнути. Миску змастіть рослинною олією, покладіть в неї тісто, прикрийте її рушником і залиште тісто на 1 годину в теплому місці.

Крок 6. За цей час тісто збільшиться в об’ємі, воно виходить еластичним і не рветься. Тому розкочувати його можна дуже тонко.Сформувати пиріжки,викласти в духовку і випікати 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Приємного апетиту!