Як приготувати повітряне дріжджове тісто для пиріжків в духовці?
Пиріжки, приготовані в духовці, виходять дуже ароматними, але зате не такими жирними. До того ж, вам не доведеться довгий час стояти біля плити, перевертаючи пиріжки на сковорідці.
Час готування: 65 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій: 16.
Склад:
- Борошно пшеничне – 550-600 гр.
- Дріжджі – 10 гр.
- Цукор – 35 гр.
- Вода тепла – 300 мл
- Масло рослинне – 60 мл
- Сіль – 1 ч. л.
Процес приготування:
Крок 1. У мисці змішайте 60 грам борошна, дріжджі і цукор.
Крок 2. Додайте суху суміш теплу воду, ретельно перемішайте, накрийте миску чистим рушником і залиште на 15 хвилин.
Крок 3. Через 15 хвилин опара збільшиться в об’ємі, влийте в неї рослинне масло і всипте сіль, акуратно перемішайте.
Крок 4. Частинами всипте в опару борошно і замісіть тісто.
Крок 5. Коли тісто стане досить щільним, присипте стіл борошном, викладіть на нього тісто і вимішуйте його руками, поки воно не перестане липнути. Миску змастіть рослинною олією, покладіть в неї тісто, прикрийте її рушником і залиште тісто на 1 годину в теплому місці.
Крок 6. За цей час тісто збільшиться в об’ємі, воно виходить еластичним і не рветься. Тому розкочувати його можна дуже тонко.Сформувати пиріжки,викласти в духовку і випікати 30-40 хвилин при температурі 180 градусів.
Приємного апетиту!