Поживний і корисний фалафель найчастіше готують з нуту. Однак можна використовувати й інші продукти – звичайний горох, квасолю, сочевицю або маш. Готові варіанти будуть відрізнятися за смаком, тому кожен зможе вибрати найбільш підходящий для себе. Використовуйте підбірку з 10 покрокових рецептів.
Класичний рецепт фалафеля з нуту в домашніх умовах
Хрусткий і поживний фалафель з нуту підходить для веганскої і вегетаріанської кухні. Частування можна подавати до обіду разом з гарніром або ж використовувати його в приготуванні інших страв.
Інгредієнти на
4 порц.
- Нут 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Петрушка 1 пучок
- Сіль 1.5 ч. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Зіра ½ ч. л.
- Масло рослинне 300 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати фалафель в домашніх умовах за класичним рецептом? Нут заздалегідь вимочуємо в холодній воді кілька годин або протягом ночі.
- Набряклий продукт відправляємо в блендер і подрібнюємо його.
- Промиту петрушку дрібно ріжемо ножем.
- Подрібнюємо цибулю і зубчики часнику.
- Всі підготовлені продукти викладаємо в загальну миску. Доповнюємо їх сіллю і спеціями.
- Вимішуємо інгредієнти до однорідності.
- Далі масу подрібнюємо в блендері, щоб зробити її більш пухкою.
- З заготівлі ліпимо невеликі круглі кульки.
- Обсмажуємо продукт у великій кількості киплячої олії до яскравого рум’янцю. Готово, гарячий фалафель можна подавати до столу.
