Поживний і корисний фалафель найчастіше готують з нуту. Однак можна використовувати й інші продукти – звичайний горох, квасолю, сочевицю або маш. Готові варіанти будуть відрізнятися за смаком, тому кожен зможе вибрати найбільш підходящий для себе. Використовуйте підбірку з 10 покрокових рецептів.
Класичний рецепт фалафеля з нуту в домашніх умовах
Хрусткий і поживний фалафель з нуту підходить для веганскої і вегетаріанської кухні. Частування можна подавати до обіду разом з гарніром або ж використовувати його в приготуванні інших страв.
Інгредієнти на
4 порц.
- Нут 250 гр.
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 3 зуб.
- Петрушка 1 пучок
- Сіль 1.5 ч. л.
- Перець чорний мелений 1 ч. л.
- Зіра ½ ч. л.
- Масло рослинне 300 гр.
Процес приготування:
- Як приготувати фалафель в домашніх умовах за класичним рецептом? Нут заздалегідь вимочуємо в холодній воді кілька годин або протягом ночі.
- Набряклий продукт відправляємо в блендер і подрібнюємо його.
- Промиту петрушку дрібно ріжемо ножем.
- Подрібнюємо цибулю і зубчики часнику.
- Всі підготовлені продукти викладаємо в загальну миску. Доповнюємо їх сіллю і спеціями.
- Вимішуємо інгредієнти до однорідності.
- Далі масу подрібнюємо в блендері, щоб зробити її більш пухкою.
- З заготівлі ліпимо невеликі круглі кульки.
- Обсмажуємо продукт у великій кількості киплячої олії до яскравого рум’янцю. Готово, гарячий фалафель можна подавати до столу.
Домашній фалафель з гороху в духовці
Запечений фалафель – це більш легкий і корисний варіант живильного страви. Приготувати його можна з гороху. З простої домашньої ідеєю справляться навіть новачки в кулінарії. Спробуйте!
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Горох колотий – 200 гр.
- Часник – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Масло рослинне – 30 мл
Процес приготування:
1. Горох відварюємо до готовності і подрібнюємо його в блендері до дрібної кашки.
2. Окремо подрібнюємо цибулю з часником і зеленню.
3. З’єднуємо обидві частини, посипаємо їх сіллю, спеціями і поливаємо рослинним маслом. Вимішуємо до отримання однорідного тіста.
4. Ліпимо з заготівлі невеликі кульки. Викладаємо їх на деко з пергаментом і випікаємо 15-20 хвилин. Відповідна температура 180-200 градусів.
5. Гарячий гороховий фалафель готовий. Подавайте до столу з гарніром або овочами!
Покроковий рецепт приготування фалафеля з сочевиці
Ніжний і неймовірно живильний фалафель можна приготувати з сочевиці. Рослинна страва стане рішень для вашого домашнього обіду або перекусу. Спробуйте!
Час приготування: 40 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Сочевиця – 1 склянка
- Лимон – 0,5 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Перець чилі – 1 шт.
- Петрушка – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Борошно – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі необхідні продукти для приготування домашнього фалафеля. Сочевицю заздалегідь вимочити в холодній воді.
2. Зелень, вимочену сочевицю, зубчики часнику, шматочки перцю чилі і сіль занурюємо в чашу блендера.
3. Подрібнюємо інгредієнти до отримання однорідної дрібної кашки.
4. Вмішуємо в заготовку борошно і ліпимо з отриманого тіста невеликі кульки. Розмішуєм їх на деко з пергаментом і випікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів.
5. Хрусткий фалафель з сочевиці готовий. Подавайте до столу і пригощайтеся!
Як швидко і просто приготувати фалафель на сковороді?
Домашній фалафель легко приготувати на сковороді. Продукт порадує своїми поживними властивостями та хрусткою скоринкою. Підійде для ситного перекусу, обіду або вечері.
Час приготування: 30 хвилин
Час приготування: 15 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Нут – 200 гр.
- Кінза сушена – 1 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Куркума – 1 ч. л.
- Зелень – 1 пучок.
- Сіль – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
1. Заздалегідь вимочуємо нут в холодній воді до набряклого стану. Відкидаємо його на друшляк. Відварювати для фалафеля не обов’язково.
2. Зіру і кінзу подрібнюємо в ступці.
3. Перемелюємо нут і додаємо до нього подрібнену цибулю, часник, зелень, сіль і спеції. Вимішуємо масу руками до однорідного стану.
4. З отриманого тіста ліпимо невеликі котлетки.
5. Обсмажуємо їх на сковороді з рослинною олією до золотистої скоринки з усіх боків.
6. Готовий фалафель викладаємо на тарілку. Подаємо до столу зі свіжими овочами або гарніром за смаком. Готово!
Покроковий спосіб приготування фалафеля з нуту в лаваші
Корисний і смачний фалафель можна приготувати в лаваші. Так ви отримаєте повноцінний продукт для ситного перекусу. Оцініть яскраву і розв’язувану в домашніх умовах кулінарну ідею.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Нут – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Борошно – 2 ст. л.
- Тхина – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лаваш – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Огірок – для подачі.
- Соус томатний – для подачі.
Процес приготування:
1. Заздалегідь вимочуємо нут і відварюємо до готовності. На це піде не менше півтора годин.
2. Далі продукт розминаємо в дрібну кашку будь-яким зручним способом.
3. У сковороді обсмажуємо цибулю з часником і спеціями до легкого рум’янцю.
4. В цей час повертаємося до нутовой масі. Розмішуємо її з тхиной.
5. Потім з сіллю і подрібненою петрушкою.
6. Доповнюємо продукт і овочевий піджаркою.
7. Засипаємо заготівлю борошном і регулюємо за смаком додавання спецій.
8. Вимішуємо тісто до однорідності і ліпимо з нього невеликі кульки.
9. Викладаємо їх в сковороду з рослинним маслом.
10. Смажимо до золотистої скоринки з кожної сторони.
11. Лаваш ріжемо на невеликі шматки. Кладемо в них фалафель, тонку огіркову соломку і пару крапель томатної пасти.
12. Загортаємо частування в трубочку і подаємо до столу.
Дуже смачний фалафель з нутовой борошна в домашніх умовах
Оригінальний і ніжний на смак фалафель можна приготувати з нутовой борошна. Поживний продукт нікого не залишить байдужим. Беріть на замітку яскраву кулінарну ідею для вашого обіду.
Час готування: 1 год
Час приготування: 30 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- нутове Борошно – 1 склянка
- Борошно пшеничне – 3 ст. л.
- Часник – 3 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – за смаком.
- Зіра – 0,5 ч. л.
- Коріандр мелений – 0,5 ч. л.
- Кардамон мелений – 0,5 ч. л.
- Сіль – за смаком.
- Сода – 1 ч. л.
- Сир плавлений – 100 гр.
Процес приготування:
1. Підготуємо всі продукти, необхідні для приготування домашнього фалафеля.
2. Яким зручним способом подрібнюємо цибулю і зубчики часнику.
3. Доповнюємо отриману масу содою, зірою, коріандром, кардамоном і сіллю.
4. Сюди ж відправляємо плавлений сир і зелень. Вимішуємо до однорідної суміші.
5. У цю масу просіваємо спочатку нутовую борошно.
6. Після додаємо і пшеничну. Безперервно розмішуємо.
7. З готового тіста ліпимо невеликі кульки. Викладаємо їх на деко з пергаментом.
8. Випікаємо продукт 30 хвилин при температурі 180 градусів.
9. Рум’яний і ніжний усередині фалафель готовий. Подавайте до столу!
ПП фалафель без фритюру
Часто фалафель готують у фритюрі. Однак і без великої кількості масла можна отримати смачний і поживний продукт. Беріть на замітку простий домашній рецепт, підходящий для правильного харчування.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Нут – 100 гр.
- Кунжут – 0,5 ст. л.
- Часник – за смаком.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
Для соусу:
- Сметана – 3 ст. л.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
1. Заздалегідь вимочуємо нут до розбухання.
2. Далі відварюємо його в каструлі з водою до готовності. На це піде близько однієї години.
3. Відварений продукт подрібнюємо за допомогою блендера.
4. В отримане пюре додаємо оливкову олію і кунжут.
5. Вимішуємо продукти, солимо і перчимо їх.
6. Далі заготівлю доповнюємо подрібненим часником і кропом. Знову вимішуємо до однорідності.
7. З готового фаршу ліпимо невеликі кульки.
8. Кожен кульку смажимо до рум’янцю на сковороді без масла.
9. В цей час можна приготувати соус для подачі. Для цього можна змішати сметану з подрібненим кропом.
10. Апетитний і корисний фалафель готовий. Подавайте до столу з соусом або без нього.
Як приготувати домашній фалафель в піті?
Ідея для корисного вегетаріанського фастфуду – пита з фалафелем. Нутове котлетка наділить частування ситістю і яскравими смаковими якостями. Оцініть кулінарну ідею для сніданку або перекусу.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Нут – 600 гр.
- Піта – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Часник – 4 зубчики.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спецій – за смаком.
- Масло рослинне – 2 склянки
- Салат листовий – 30 гр.
- Огірок – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Капуста червонокачанна – 40 гр.
Для хумуса:
- Нут – 200 гр.
- Тхина – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо спеції для фалафеля і розімніть їх в ступці.
2. У глибокій тарілці з’єднуємо заздалегідь відварену і перемелений нут, подрібнену цибулю, часник і зелень. Доповнюємо масу борошном, сіллю і спеціями, вимішуємо до однорідності.
3. З отриманого тіста ліпимо невеликі, рівні за розміром кульки. Смажимо їх до рум’янцю у великій кількості киплячої олії.
4. Для приготування хумуса перемелюємо відвареної нут. Розмішуємо його з тхиной, спеціями, оливковою олією і лимонним соком.
5. Приступаємо до нарізки овочів. Червону капусту розбираємо тонкою соломкою. Морква з огірком також подрібнюємо.
6. Зрізаємо бічну частину піти і обмазуємо кишеню хумусом. Сюди викладаємо капусту і фалафель.
7. Прикрашаємо частування морквою і огірком. Готово, можна подавати до столу!
Простий і смачний рецепт фалафеля з квасолі
Домашній фалафель готують не тільки з нуту. Можна використати і звичайну квасолю. З нею блюдо вийде не менш смачним, яскравим і поживним. Спробуйте цікавий і не складний у виконанні рецепт.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 2
Склад:
- Квасоля – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики.
- Зелень – 0,5 пучка.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Борошно -1 ст. л.
- Масло рослинне – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Заздалегідь вимочуємо квасоля і варимо її до м’якого стану. Можна готувати відразу в спеціях.
2. Перемелюємо готовий продукт будь-яким доступним способом. Доповнюємо його борошном, маслом, спеціями і подрібненими овочами з зеленню. Вимішуємо продукти до однорідної кашки.
3. З отриманого тіста ліпимо невеликі кульки. Кладемо їх на деко з пергаментів або фольгою.
4. Відправляємо заготовку в розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.
5. Квасолевий фалафель можна подавати до столу відразу гарячим. Доповнюйте його овочами і соусом до смаку.
Соковитий фалафель з маша в домашніх умовах
Маш – це азіатська квасоля. З неї можна приготувати домашній фалафель. Продукт порадує тонкою хрумкою скоринкою та соковитою начинкою. Його можна подавати до обіду, разом з гарніром або свіжими овочами.
Час приготування: 1 годину 20 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Порцій – 4
Інгредієнти:
- Маш – 300 гр.
- Зелень – 1 пучок.
- Часник – 2 зубчики.
- Цибуля ріпчаста – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком.
- Куркума – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 50 іл.
Процес приготування:
1. Маш спочатку вимочуємо у воді, а після варимо до готовності близько 30-40 хвилин. Розм’якшений продукт перемелюємо заглибним блендером.
2. В отриману кашку додаємо подрібнену цибулю, часник і зелень. Доповнюємо заготівлю сіллю, куркумою, рослинним маслом і вимішуємо це все до однорідного тесту.
3. Ліпимо акуратні щільні кульки. Відразу кладемо на деко з фольгою.
4. Ставимо страву в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
5. Рум’яний фалафель з маша готовий. Подавайте до столу з овочами, зеленню і гарнірами за смаком.