Фалафель – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Поживний і корисний фалафель найчастіше готують з нуту. Однак можна використовувати й інші продукти – звичайний горох, квасолю, сочевицю або маш. Готові варіанти будуть відрізнятися за смаком, тому кожен зможе вибрати найбільш підходящий для себе. Використовуйте підбірку з 10 покрокових рецептів.

Класичний рецепт фалафеля з нуту в домашніх умовах

Хрусткий і поживний фалафель з нуту підходить для веганскої і вегетаріанської кухні. Частування можна подавати до обіду разом з гарніром або ж використовувати його в приготуванні інших страв.

Інгредієнти на
4 порц.

  • Нут 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Часник 3 зуб.
  • Петрушка 1 пучок
  • Сіль 1.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Зіра ½ ч. л.
  • Масло рослинне 300 гр.

Процес приготування:

  1. Як приготувати фалафель в домашніх умовах за класичним рецептом? Нут заздалегідь вимочуємо в холодній воді кілька годин або протягом ночі.
  2. Набряклий продукт відправляємо в блендер і подрібнюємо його.
  3. Промиту петрушку дрібно ріжемо ножем.
  4. Подрібнюємо цибулю і зубчики часнику.
  5. Всі підготовлені продукти викладаємо в загальну миску. Доповнюємо їх сіллю і спеціями.
  6. Вимішуємо інгредієнти до однорідності.
  7. Далі масу подрібнюємо в блендері, щоб зробити її більш пухкою.
  8. З заготівлі ліпимо невеликі круглі кульки.
  9. Обсмажуємо продукт у великій кількості киплячої олії до яскравого рум’янцю. Готово, гарячий фалафель можна подавати до столу.