Покроковий спосіб приготування фалафеля з нуту в лаваші
Корисний і смачний фалафель можна приготувати в лаваші. Так ви отримаєте повноцінний продукт для ситного перекусу. Оцініть яскраву і розв’язувану в домашніх умовах кулінарну ідею.
Час приготування: 2 години
Час приготування: 25 хвилин
Порцій – 4
Склад:
- Нут – 250 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Часник – 4 зубчики.
- Петрушка – 0,5 пучка.
- Борошно – 2 ст. л.
- Тхина – 1 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Лаваш – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Огірок – для подачі.
- Соус томатний – для подачі.
Процес приготування:
1. Заздалегідь вимочуємо нут і відварюємо до готовності. На це піде не менше півтора годин.
2. Далі продукт розминаємо в дрібну кашку будь-яким зручним способом.
3. У сковороді обсмажуємо цибулю з часником і спеціями до легкого рум’янцю.
4. В цей час повертаємося до нутовой масі. Розмішуємо її з тхиной.
5. Потім з сіллю і подрібненою петрушкою.
6. Доповнюємо продукт і овочевий піджаркою.
7. Засипаємо заготівлю борошном і регулюємо за смаком додавання спецій.
8. Вимішуємо тісто до однорідності і ліпимо з нього невеликі кульки.
9. Викладаємо їх в сковороду з рослинним маслом.
10. Смажимо до золотистої скоринки з кожної сторони.
11. Лаваш ріжемо на невеликі шматки. Кладемо в них фалафель, тонку огіркову соломку і пару крапель томатної пасти.
12. Загортаємо частування в трубочку і подаємо до столу.