Фалафель – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Покроковий спосіб приготування фалафеля з нуту в лаваші

Корисний і смачний фалафель можна приготувати в лаваші. Так ви отримаєте повноцінний продукт для ситного перекусу. Оцініть яскраву і розв’язувану в домашніх умовах кулінарну ідею.

Час приготування: 2 години

Час приготування: 25 хвилин

Порцій – 4

Склад:

  • Нут – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Петрушка – 0,5 пучка.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Тхина – 1 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Лаваш – 2 шт.
  • Масло рослинне – для смаження.
  • Огірок – для подачі.
  • Соус томатний – для подачі.

Процес приготування:

1. Заздалегідь вимочуємо нут і відварюємо до готовності. На це піде не менше півтора годин.

2. Далі продукт розминаємо в дрібну кашку будь-яким зручним способом.

3. У сковороді обсмажуємо цибулю з часником і спеціями до легкого рум’янцю.

4. В цей час повертаємося до нутовой масі. Розмішуємо її з тхиной.

5. Потім з сіллю і подрібненою петрушкою.

6. Доповнюємо продукт і овочевий піджаркою.

7. Засипаємо заготівлю борошном і регулюємо за смаком додавання спецій.

8. Вимішуємо тісто до однорідності і ліпимо з нього невеликі кульки.

9. Викладаємо їх в сковороду з рослинним маслом.

10. Смажимо до золотистої скоринки з кожної сторони.

11. Лаваш ріжемо на невеликі шматки. Кладемо в них фалафель, тонку огіркову соломку і пару крапель томатної пасти.

12. Загортаємо частування в трубочку і подаємо до столу.