ПП фалафель без фритюру
Часто фалафель готують у фритюрі. Однак і без великої кількості масла можна отримати смачний і поживний продукт. Беріть на замітку простий домашній рецепт, підходящий для правильного харчування.
Час приготування: 1 година 30 хвилин
Час приготування: 10 хвилин
Порцій – 2
Інгредієнти:
- Нут – 100 гр.
- Кунжут – 0,5 ст. л.
- Часник – за смаком.
- Кріп – 0,5 пучка.
- Сіль – за смаком.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Масло оливкове – 3 ст. л.
Для соусу:
- Сметана – 3 ст. л.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
1. Заздалегідь вимочуємо нут до розбухання.
2. Далі відварюємо його в каструлі з водою до готовності. На це піде близько однієї години.
3. Відварений продукт подрібнюємо за допомогою блендера.
4. В отримане пюре додаємо оливкову олію і кунжут.
5. Вимішуємо продукти, солимо і перчимо їх.
6. Далі заготівлю доповнюємо подрібненим часником і кропом. Знову вимішуємо до однорідності.
7. З готового фаршу ліпимо невеликі кульки.
8. Кожен кульку смажимо до рум’янцю на сковороді без масла.
9. В цей час можна приготувати соус для подачі. Для цього можна змішати сметану з подрібненим кропом.
10. Апетитний і корисний фалафель готовий. Подавайте до столу з соусом або без нього.