Фалафель – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

ПП фалафель без фритюру

Часто фалафель готують у фритюрі. Однак і без великої кількості масла можна отримати смачний і поживний продукт. Беріть на замітку простий домашній рецепт, підходящий для правильного харчування.

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Час приготування: 10 хвилин

Порцій – 2

Інгредієнти:

  • Нут – 100 гр.
  • Кунжут – 0,5 ст. л.
  • Часник – за смаком.
  • Кріп – 0,5 пучка.
  • Сіль – за смаком.
  • Перець чорний мелений – за смаком.
  • Масло оливкове – 3 ст. л.

Для соусу:

  • Сметана – 3 ст. л.
  • Кріп – за смаком.

Процес приготування:

1. Заздалегідь вимочуємо нут до розбухання.

2. Далі відварюємо його в каструлі з водою до готовності. На це піде близько однієї години.

3. Відварений продукт подрібнюємо за допомогою блендера.

4. В отримане пюре додаємо оливкову олію і кунжут.

5. Вимішуємо продукти, солимо і перчимо їх.

6. Далі заготівлю доповнюємо подрібненим часником і кропом. Знову вимішуємо до однорідності.

7. З готового фаршу ліпимо невеликі кульки.

8. Кожен кульку смажимо до рум’янцю на сковороді без масла.

9. В цей час можна приготувати соус для подачі. Для цього можна змішати сметану з подрібненим кропом.

10. Апетитний і корисний фалафель готовий. Подавайте до столу з соусом або без нього.