Фалафель – 10 рецептів приготування в домашніх умовах з фото

Як приготувати домашній фалафель в піті?

Ідея для корисного вегетаріанського фастфуду – пита з фалафелем. Нутове котлетка наділить частування ситістю і яскравими смаковими якостями. Оцініть кулінарну ідею для сніданку або перекусу.

Час приготування: 3 години

Час приготування: 40 хвилин

Порцій – 6

Склад:

  • Нут – 600 гр.
  • Піта – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок.
  • Часник – 4 зубчики.
  • Борошно – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спецій – за смаком.
  • Масло рослинне – 2 склянки
  • Салат листовий – 30 гр.
  • Огірок – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Капуста червонокачанна – 40 гр.

Для хумуса:

  • Нут – 200 гр.
  • Тхина – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком.
  • Спеції – за смаком.
  • Сік лимонний – 1 ст. л.
  • Масло оливкове – 1 ст. л.

Процес приготування:

1. Спочатку підготуємо спеції для фалафеля і розімніть їх в ступці.

2. У глибокій тарілці з’єднуємо заздалегідь відварену і перемелений нут, подрібнену цибулю, часник і зелень. Доповнюємо масу борошном, сіллю і спеціями, вимішуємо до однорідності.

3. З отриманого тіста ліпимо невеликі, рівні за розміром кульки. Смажимо їх до рум’янцю у великій кількості киплячої олії.

4. Для приготування хумуса перемелюємо відвареної нут. Розмішуємо його з тхиной, спеціями, оливковою олією і лимонним соком.

5. Приступаємо до нарізки овочів. Червону капусту розбираємо тонкою соломкою. Морква з огірком також подрібнюємо.

6. Зрізаємо бічну частину піти і обмазуємо кишеню хумусом. Сюди викладаємо капусту і фалафель.

7. Прикрашаємо частування морквою і огірком. Готово, можна подавати до столу!