Як приготувати домашній фалафель в піті?
Ідея для корисного вегетаріанського фастфуду – пита з фалафелем. Нутове котлетка наділить частування ситістю і яскравими смаковими якостями. Оцініть кулінарну ідею для сніданку або перекусу.
Час приготування: 3 години
Час приготування: 40 хвилин
Порцій – 6
Склад:
- Нут – 600 гр.
- Піта – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок.
- Часник – 4 зубчики.
- Борошно – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спецій – за смаком.
- Масло рослинне – 2 склянки
- Салат листовий – 30 гр.
- Огірок – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Капуста червонокачанна – 40 гр.
Для хумуса:
- Нут – 200 гр.
- Тхина – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Сік лимонний – 1 ст. л.
- Масло оливкове – 1 ст. л.
Процес приготування:
1. Спочатку підготуємо спеції для фалафеля і розімніть їх в ступці.
2. У глибокій тарілці з’єднуємо заздалегідь відварену і перемелений нут, подрібнену цибулю, часник і зелень. Доповнюємо масу борошном, сіллю і спеціями, вимішуємо до однорідності.
3. З отриманого тіста ліпимо невеликі, рівні за розміром кульки. Смажимо їх до рум’янцю у великій кількості киплячої олії.
4. Для приготування хумуса перемелюємо відвареної нут. Розмішуємо його з тхиной, спеціями, оливковою олією і лимонним соком.
5. Приступаємо до нарізки овочів. Червону капусту розбираємо тонкою соломкою. Морква з огірком також подрібнюємо.
6. Зрізаємо бічну частину піти і обмазуємо кишеню хумусом. Сюди викладаємо капусту і фалафель.
7. Прикрашаємо частування морквою і огірком. Готово, можна подавати до столу!