«Фанта» з абрикосів і апельсин – 4 рецепта компоту на зиму з фото покроково

Як приготувати компот «Фанта» з абрикосів, апельсинів і м’яти?

М’ята істотно збагачує смак домашнього напою і надає йому свіжості. Поєднання абрикосів, цитрусових і м’яти нагадує не тільки «Фанту», але і популярний коктейль «Мохіто».

Час приготування: 25 хв.

Час приготування: 15 хв.

Порцій – 24.

Склад:

  • Абрикос – 500 гр.
  • Цукор – 400 гр.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
  • М’ята – 2 гілочки.

Процес приготування:

1. Для компоту краще взяти немятые і не зіпсовані абрикоси, промити і обсушити, а потім розрізати на половинки. Кісточки викинути.

2. Апельсин очистити від шкірки і нарізати досить товстими кружальцями.

3. Фрукти скласти в банку, додати до них нарізані листочки м’яти, а також потрібну кількість цукру і лимонної кислоти.

4. Залити вміст банки киплячою водою, добре збовтати вміст, щоб розчинити цукор, а потім щільно закрити кришкою і тримати закутані банки, поки компот не охолоне.

5. Зберігається домашня «Фанта» в прохолодному місці, а подавати її краще в склянках із соломкою і льодом.