Як приготувати компот «Фанта» з абрикосів, апельсинів і м’яти?
М’ята істотно збагачує смак домашнього напою і надає йому свіжості. Поєднання абрикосів, цитрусових і м’яти нагадує не тільки «Фанту», але і популярний коктейль «Мохіто».
Час приготування: 25 хв.
Час приготування: 15 хв.
Порцій – 24.
Склад:
- Абрикос – 500 гр.
- Цукор – 400 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Кислота лимонна – 0,5 ч. л.
- М’ята – 2 гілочки.
Процес приготування:
1. Для компоту краще взяти немятые і не зіпсовані абрикоси, промити і обсушити, а потім розрізати на половинки. Кісточки викинути.
2. Апельсин очистити від шкірки і нарізати досить товстими кружальцями.
3. Фрукти скласти в банку, додати до них нарізані листочки м’яти, а також потрібну кількість цукру і лимонної кислоти.
4. Залити вміст банки киплячою водою, добре збовтати вміст, щоб розчинити цукор, а потім щільно закрити кришкою і тримати закутані банки, поки компот не охолоне.
5. Зберігається домашня «Фанта» в прохолодному місці, а подавати її краще в склянках із соломкою і льодом.