Рибний фарш для котлет з щуки
Рибний фарш відрізняється від м’ясного по ряду показників: він містить менше калорій і більше корисних речовин, на відміну від м’ясного продукту є більш ніжним за структурою. З рибної маси готують котлети, тефтелі і начинку для пирогів.
Час приготування – 40 хв.
Час приготування – 35 хв.
Кількість порцій – 1.
Склад:
- Філе щуки – 1 кг
 - Цибуля – 2 шт.
 - Часник – 4 зуб.
 - Яйце – 1 шт.
 - Масло 82,5% – 100 гр.
 - Хліб пшеничний – 2 скибочки.
 - Молоко від 2,5% – 100 мл
 - Сіль – 5-7 гр.
 - Перець чорний мелений – 2 гр.
 
Процес приготування:
1. Беремо вже готове філе риби. Якщо у вас свіжа риба, то її слід заздалегідь обробити. Прибираємо кістки з рибного філе та нарізаємо його великими шматочками.
2. Вливаємо в окрему ємність молоко. Відрізаємо від булки пшеничного хліба 2 скибочки і обрізаємо скоринки. М’якоть відправляємо в миску з молоком і залишаємо на 5 хвилин.
3. Очищаємо обидві цибулини і часникові зубчики від лушпиння. Розрізаємо головки цибулі на 4 рівні частини. Пропускаємо продукти через м’ясорубку в такому порядку: філе риби, лук, віджатий м’якушка хліба і часник.
4. Додаємо до маси сіль, чорний мелений перець (горошини слід перемолоти перед початком готування), вбиваємо яйце. Шматочок вершкового масла розтоплюємо в окремій мисці і вливаємо тонким струменем у фарш.
5. Перемішуємо інгредієнти і розбиваємо їх блендером при необхідності (наприклад, якщо залишилися дрібні кісточки в рибному філе). Потім вимішуємо фарш руками протягом п’яти хвилин.
Приємного апетиту!












