Дуже «зручний» страва: компактно укладаємо начинку в порожнисті перці, ставимо їх у чашу мультиварки і готуємо. Виглядають фаршировані перці привабливо і виходять дуже ситними. Зазвичай в начинку використовується фарш з різними овочевими добавками, і рисом.
Фаршировані перці з фаршем і рисом в мультиварці Редмонд
Соковиті, ароматні, ніжні перці з м’якою м’ясною начинкою в прозорій підливці. Традиційна добавка до м’ясної начинки – рис. Це і ситно, і здешевлює підсумкову вартість страви.
Інгредієнти на
6 порц.
- Перець болгарський 10 шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідори 2 шт.
- Спеції і Приправи за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Вода кип’ячена 250 мл
- М’ясо 600 гр.
- Рис білий 3 ст. л.
- Зелень ½ пучка
- Часник 2 зубчики
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати фаршировані перці в мультиварці? Першим кроком готуємо фарш, прокрутивши через м’ясорубку м’ясо, з одного головку ріпчастої цибулі. Додаємо у фарш сіль та спеції за смаком, добре перемішуємо.
- Рис відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Після варіння відкидаємо крупу на сито і промиваємо холодною водою.
- Змішуємо рис з фаршем.
- Перці промиваємо, вирізаємо плодоніжку і очищаємо від насіння.
- Кожен перчик натираємо зсередини сіллю, спеціями і чорним меленим перцем.
- Щільно заповнюємо перці фаршем з рисом.
- Цибулю і моркву очищаємо і дрібно нарізаємо. Мультиварку розігріваємо в режимі «Смаження». Вливаємо трохи рослинного масла у чашу і висипаємо цибулю з морквою. Обсмажуємо хвилин п’ять-сім при помішуванні.
- Додаємо натерті на тертці помідори без шкірки, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще сім-вісім хвилин.
- Вливаємо кип’ячену воду, перемішуємо.
- В отриману підливку закладаємо фаршировані перці. Підсолюємо, додаємо спеції за бажанням.
- Встановлюємо режим «Гасіння», закриваємо кришкою і готуємо страву один год.
- Після закінчення програми відкриваємо кришку, посипаємо перці подрібненою зеленню і дрібно нарізаною часником.
- Подаємо готові перці зі сметаною, свіжими овочами.
