Дуже «зручний» страва: компактно укладаємо начинку в порожнисті перці, ставимо їх у чашу мультиварки і готуємо. Виглядають фаршировані перці привабливо і виходять дуже ситними. Зазвичай в начинку використовується фарш з різними овочевими добавками, і рисом.
Фаршировані перці з фаршем і рисом в мультиварці Редмонд
Соковиті, ароматні, ніжні перці з м’якою м’ясною начинкою в прозорій підливці. Традиційна добавка до м’ясної начинки – рис. Це і ситно, і здешевлює підсумкову вартість страви.
Інгредієнти на
6 порц.
- Перець болгарський 10 шт.
- Масло рослинне 2 ст. л.
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 1 шт.
- Помідори 2 шт.
- Спеції і Приправи за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Вода кип’ячена 250 мл
- М’ясо 600 гр.
- Рис білий 3 ст. л.
- Зелень ½ пучка
- Часник 2 зубчики
- Сіль за смаком
Процес приготування:
- Як приготувати фаршировані перці в мультиварці? Першим кроком готуємо фарш, прокрутивши через м’ясорубку м’ясо, з одного головку ріпчастої цибулі. Додаємо у фарш сіль та спеції за смаком, добре перемішуємо.
- Рис відварюємо до напівготовності у підсоленій воді. Після варіння відкидаємо крупу на сито і промиваємо холодною водою.
- Змішуємо рис з фаршем.
- Перці промиваємо, вирізаємо плодоніжку і очищаємо від насіння.
- Кожен перчик натираємо зсередини сіллю, спеціями і чорним меленим перцем.
- Щільно заповнюємо перці фаршем з рисом.
- Цибулю і моркву очищаємо і дрібно нарізаємо. Мультиварку розігріваємо в режимі «Смаження». Вливаємо трохи рослинного масла у чашу і висипаємо цибулю з морквою. Обсмажуємо хвилин п’ять-сім при помішуванні.
- Додаємо натерті на тертці помідори без шкірки, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати ще сім-вісім хвилин.
- Вливаємо кип’ячену воду, перемішуємо.
- В отриману підливку закладаємо фаршировані перці. Підсолюємо, додаємо спеції за бажанням.
- Встановлюємо режим «Гасіння», закриваємо кришкою і готуємо страву один год.
- Після закінчення програми відкриваємо кришку, посипаємо перці подрібненою зеленню і дрібно нарізаною часником.
- Подаємо готові перці зі сметаною, свіжими овочами.
Як приготувати заморожені фаршировані перці в мультиварці?
Заморожені перці – відмінний напівфабрикат. Їх зручно заготовити про запас або купити в магазині, а при необхідності вже готувати в потрібний час. У багатьох може виникнути питання, як готувати заморожені перці в мультиварці, чи потрібно їх розморожувати, потрібна підлива і т. д. Пропонуємо простий спосіб приготування цієї страви в мультиварці з покроковими фото для наочності.
Час приготування: 45 хв.
Час приготування: 20 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Перці фаршировані заморожені – 6-7 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Масло рослинне – 4 ст. л.
- Соус томатний – 2 ст. л.
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Чорний мелений перець – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Заморожені перці перед приготуванням розморожувати не треба. Просто дістаньте їх з морозилки, поки готуєте підливку.
Крок 2. Ріпчасту цибулю і моркву очищаємо і подрібнюємо. Цибуля – ножем, моркву – на крупній тертці.
Крок 3. Мультиварку розігріваємо в режимі «Смаження». Розігріваємо в чаші олію, викладаємо в нього цибулю з морквою, обсмажуємо кілька хвилин до м’якості. Додаємо томатний соус, перемішуємо.
Крок 4. На зажарку, викладаємо заморожені фаршировані перці.
Крок 5. Вливаємо в чашу до перцям кип’ячену воду так, щоб вона майже повністю покрила. Додаємо сіль і чорний мелений перець за смаком.
Крок 6. Закриваємо кришку приладу, ставимо програму «Тушкування» на сорок хвилин. Після закінчення часу роботи мультиварки, відкриваємо кришку і дістаємо перці. Подаємо їх у гарячому вигляді разом з підливою.
Фаршировані перці з томатною пастою в мультиварці
Фаршировані перці будуть тільки смачніше, якщо при гасінні додати томатну пасту. Вона і кислинку додасть, і додасть страві соковитості.
Час готування: 60 хв
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 6.
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 14 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- томатна Паста – 1,5 ст. л.
- Фарш м’ясний – 500 гр.
- Часник – 2 зубки.
- Рис – 100 гр.
- Сметана – 3 ст. л.
- Вода – 400 мл
- Зелень – 1/2 пучка.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Спеції – за смаком.
- Зелень – за смаком.
- Масло рослинне – для смаження.
Процес приготування:
Крок 1. Фарш використовуємо будь: свинячий, яловичий, змішаний з курки. Поміщаємо його в миску.
Крок 2. До фаршу додаємо сирої промитий рис, подрібнену цибулину з часником, рубану зелень, сіль, мелений перець, спеції за смаком.
Крок 3 Перці ретельно промиваємо, зрізаємо плодоніжку і вичищаємо від насіння.
Крок 4. Щільно заповнюємо перці фаршем. Поміщаємо фаршировані перці в чашу мультиварки.
Крок 5. Що залишився лук і моркву очищаємо і дрібно нарізаємо. Окремо обсмажуємо цибулю з морквою на олії до м’якості.
Крок 6. До отриманої засмажки додаємо томатну пасту і сметану, продовжуємо смажити кілька хвилин. Потім вливаємо воду, додаємо за смаком сіль, доводимо до кипіння і знімаємо з плити.
Крок 7. Отриманим соусом заливаємо перці в чашу мультиварки.
Крок 8. Встановлюємо режим «Гасіння», закриваємо кришкою і готуємо страву згідно з часу режиму. Подаємо готові перці в гарячому вигляді з зеленню.
Ніжні фаршировані перці в сметані в мультиварці
Тим, хто не любить томатну кислинку, сподобається гасити перці в сметані. Вона ніжніша і надає перцям більш м’який смак. Жирність продукту може бути будь-хто.
Час приготування: 1 година 30 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Перець болгарський – 8-10 шт.
- Фарш м’ясний – 600-800 гр.
- Сметана – 500 гр.
- Масло рослинне – для смаження.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. До м’ясного фаршу додаємо сіль, чорний мелений перець.
Крок 2. Добре вимішуємо фарш зі спеціями.
Крок 3 Перці готуємо: ретельно промиваємо, видаляємо плодоніжки і вичищаємо від насіння. Якщо очищені перці і заморожені, не розморожуємо їх. Наповнюємо перці фаршем.
Крок 4. У чашу мультиварки наливаємо трохи олії і закладаємо фаршировані перці начинкою вниз. Вибираємо режим «Смаження» і готуємо п’ять-десять хвилин, щоб перці дали сік.
Крок 5. Після цього викладаємо до перцям сметану, солимо за смаком, ставимо програму «Гасіння», закриваємо кришкою і готуємо страву півтори години до готовності.
Тушковані, фаршировані перці з підливою
Фаршировані перці – страва досить популярний. У кожної господині є свій перевірений рецепт. Але якщо раніше ви не готували їх з підливою, варто обов’язково спробувати. Дуже соковито і ситно!
Час готування: 1 година 15 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Перець болгарський – 10-12 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Сметана – 200 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Вода кип’ячена – 1 склянка
- Спеції – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Кріп – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Ставимо варитися рис. Варимо його до напівготовності протягом десяти хвилин і зливаємо воду. Фарш викладаємо в миску.
Крок 2. Додаємо у фарш напівготовий рис.
Крок 3. Подрібнюємо цибулю (1 шт) і викладаємо його до фаршу.
Крок 4. Кладемо також сіль і спеції за смаком.
Крок 5. Добре змішуємо всі разом.
Крок 6. Другу цибулину також подрібнюємо.
Крок 7. Моркву тремо на крупній тертці.
Крок 8. Цибулю з морквою обсмажуємо на рослинному маслі до м’якості.
Крок 9. Додаємо до овочів томатну пасту, перемішуємо.
Крок 10. Кладемо сметану, перемішуємо.
Крок 11. Додаємо кріп, перемішуємо.
Крок 12. Додаємо сіль і мелений перець, перемішуємо і знімаємо з плити – підливка готова.
Крок 13. Перці промиваємо, вирізаємо плодоніжку і звільняємо від насіння. Щільно заповнюємо перці підготовленим фаршем.
Крок 14. Заготовки з перцю і фаршу поміщаємо в чашу мультиварки.
Крок 15. Зверху викладаємо приготовану підливку.
Крок 16. Встановлюємо режим «Мультиповар» на час 40-60 хвилин і температуру 120 градусів. Закриваємо кришку і натискаємо «Старт». Готові перці в підливці можна подавати з картопляним пюре – дуже вдале поєднання.
Болгарський перець з фаршем і картоплею в мультиварці
Пропонуємо більш ситний варіант приготування фаршированих перців. Разом з перцями готуємо картоплю. Вона просочиться соками страви і вийде дуже соковитою і ніжною. Такий рецепт точно сподобається чоловічій половині сім’ї.
Час готування: 1 год.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 6.
Склад:
- Перець болгарський – 1 кг
- томатний Сік – 500 мл
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Рис – 1/2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження.
- Сметана – 3 ст. л.
- Бульйон – 1 склянка
- Кріп – 1 гілка.
- Базилік – 1 гілка.
- Картопля – 500 гр.
- Соєвий соус – 2 ст. л.
- Вода – 1/2 склянки
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Для приготування начинки змішуємо фарш, сирої промитий рис, обсмажену на олії цибулю, подрібнену зелень і сіль зі спеціями. Вливаємо до вымешанному фаршу соєвий соус і воду, ще раз вимішуємо для однорідності.
Крок 2. Перці промиваємо, видаляємо плодоніжки і прибираємо насіння зсередини.
Крок 3. Начиняємо перці підготовленим фаршем. Укладаємо начинку досить щільно.
Крок 4. Картопля очищаємо, промиваємо, нарізаємо невеликими шматками.
Крок 5. У чашу мультиварки укладаємо фаршировані перці разом з картоплею.
Крок 6. Окремо обсмажуємо другу цибулину, нарізану півкільцями. Додаємо до цибулі томатний сік, сметану і бульйон. Перемішуємо, солимо за смаком і знімаємо з плити.
Крок 7. Отриманим соусом заливаємо перці з картоплею.
Крок 8. Встановлюємо режим «Гасіння» на час 60 хвилин і натискаємо «Старт». Готові перці подаємо разом з картоплею і соусом в гарячому вигляді.
Соковиті фаршировані перці в мультиварці Поларіс
Мультиварка дуже зручна в приготуванні їжі. А вже для гасіння фаршированих перців особливо. У даному рецепті використовуємо прилад від Поларіс для наочності. Перці начиняємо, укладаємо в миску і заливаємо томатами зі сметаною. В такому соусі страва ідеально розкриває свій смак. А при подачі не шкодуємо зелені.
Час приготування: 2 години.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Перець болгарський – 800-1000 гр.
- М’ясо – 500 гр.
- Морква – 3 шт.
- Рис – 1 мірний ст.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Сметана – 5 ст. л.
- Помідори – 2-3 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком.
- Перець чорний горошком – за смаком.
- Сіль – за смаком.
- Зелень – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Фарш для начинки використовуємо будь: свинячий, яловичий, курячий, змішаний. Готуємо власноруч або беремо готовий.
Крок 2. Також прокручуємо через дрібну решітку очищені моркву і цибулю.
Крок 3. Змішуємо з фаршем подрібнені овочі, промитий сирий рис, січену зелень, сіль, мелений перець. Добре перемішуємо начинку.
Крок 4. Перці промиваємо і очищаємо від плодоніжки і внутрішніх насіння. Начиняємо перці підготовленою начинкою. У чашу мультиварки поміщаємо фаршировані перці. Помідори натираємо на крупній тертці. Отриману томатну масу викладаємо поверх перців в чаші. Також кладемо туди сметану, змішану з невеликою кількістю води, і подрібнену зелень. Солимо, додаємо горошки перцю за смаком. Встановлюємо режим «Гасіння» на час 2 години.
Крок 5. Готові перці подаємо в гарячому вигляді разом з підливою, що утворилася при тушкуванні.
Простий і смачний рецепт фаршированих перців на пару
Якщо ви дотримуєтеся ліміт калорій, то пропонуємо підходящий рецепт смачного обіду. Ситна страва, але нежирне. Готуємо перці на парі – в цьому весь секрет. При виборі фаршу для начинки, віддайте перевагу нежирним варіантами: яловичому, курячому. Ідеально, звичайно, приготувати фарш самостійно.
Час приготування: 1 година 20 хв.
Час приготування: 30 хв.
Порцій – 4.
Склад:
- Перець болгарський – 3-4 шт.
- Фарш яловичий – 350 гр.
- Рис – 35 гр.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Петрушка – за смаком.
- Суміш перців мелених – за смаком.
- Сіль – за смаком.
Процес приготування:
Крок 1. Готуємо начинку: змішуємо яловичий фарш, нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю, подрібнену петрушку, сирої промитий рис, сіль, суміш мелених перців.
Крок 2. Добре все перемішуємо.
Крок 3. Перці промиваємо і очищаємо від внутрішнього вмісту. Щільно наповнюємо отримані «стаканчики» начинкою.
Крок 4. Укладаємо начинені перці на спеціальну решітку мультиварки для приготування на пару, встановлену в чашу. Встановлюємо режим «Пароварка» на час 1 годину 20 хвилин і натискаємо «Старт».
Крок 5. Готовим перцям даємо трохи охолонути і подаємо до столу.