Болгарський перець з фаршем та рисом, запечений у духовці.
Болгарський перець з фаршем та рисом, запечений у духовці виходить смачнішим, як і всі запечені страви. Для запікання вибираються невеликі перці, які потребують менше часу для приготування. У цьому рецепті до м’ясного з рисом фаршу додамо трохи обсмажених овочів та запечемо перці під сметано-томатним соусом.
Час приготування: 1 година 15 хвилин.
Час приготування: 25 хвилин.
Порції: 3.
Інгредієнти:
- Болгарський перець – 700 грн.
- Фарш м’ясний – 400 гр.
- Рис – 50 грн.
- Морква – 200 грн.
- Цибуля – 200 гр.
- Часник – 3 зубки.
- Сметана 20% – 100 грн.
- Томатна паста – 2 ст.
- Вода – 400 мл.
- Сіль за смаком.
- Перець чорний мелений – до смаку.
- Лавровий лист – 3 шт.
- Зелень – за бажанням.
- Олія – 4 ст.л.
- Вода – 300 мл.
Процес приготування:
Крок 1. Насамперед готуємо всі інгредієнти для страви. М’ясний фарш беремо змішаний (свинина із яловичиною). Сметану беремо жирну, щоби не згорнулася. Відварюємо рис до напівготовності.
Крок 2. У перців акуратно зрізаємо верхівки та видаляємо насіння з перегородками. Очищаємо моркву з цибулею та подрібнюємо моркву на тертці, а цибулю дрібними кубиками.
Крок 3. Подрібнені овочі обсмажуємо на розігрітій олії і ділимо навпіл.
Крок 4. В окремий посуд кладемо м’ясний фарш, додаємо відварений рис, половину овочевої засмажки, дрібно нарізану зелень, трохи води для соковитості та сіль із чорним перцем. Потім фарш ретельно перемішуємо.
Крок 5. Приготованим фаршем повністю заповнюємо перці.
Крок 6. У сковороду до решти овочевої засмажки кладемо томатну пасту, сметану, подрібнений часник, сіль, наливаємо 250 мл гарячої води, ретельно перемішуємо до однорідності та доводимо до кипіння соус.
Крок 7 У невелику форму для запікання вертикально ставимо фаршировані перці, прикриваємо зрізаними верхівками, заливаємо сметано-томатним соусом і додаємо лавровий лист.
Крок 8. Духовку вмикаємо на 180°С. Запікаємо перці протягом 50 хвилин до м’якості овочів.
Крок 9. Запечені в духовці болгарські перці з фаршем та рисом сервіруємо до столу у гарячому вигляді. Смачного!