Фарширований перець з мясом і рисом – 10 покрокових рецептів перцю з фаршем і рисом

Простий рецепт фаршированого перцю м’ясом і рисом з підливою в духовці

З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом неймовірно смачних фаршированих перців з підливою, приготованих в духовці. Блюдо виходить надзвичайно ніжним і соковитим. Приготуйте, і ви приємно здивуєте своїх близьких.

  • Час приготування: 55 хвилин
  • Час приготування: 15 хвилин
  • Порцій – 10

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 10 шт.
  • Фарш м’ясний – 600 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 100 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Рис – 100 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Паприка мелена – на смак
  • Паста томатна – 2 ст. л.
  • Вода питна – 200 мл

Процес приготування:

1. Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушити. Підготовлений болгарський перець розріжте вздовж і очистіть від насіння і серцевини. Очищений болгарський перець промийте під холодною водою.

2. Потім викладіть його в глибоку каструлю. Залийте заздалегідь підготовленим окропом і залиште на 3-5 хвилин.

3. М’ясний фарш викладіть в глибоку миску.

4. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою, подрібніть гострим ножем і додайте у фарш.

5. Морква вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім натріть на крупній тертці і додайте у фарш.

6. Посоліть, додайте чорний мелений перець і мелену паприку за смаком.

7. Зелень ретельно промийте в прохолодній проточній воді, потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть гострим ножем. Подрібнену зелень додайте до решти інгредієнтів. Трохи зелені залиште для прикраси.

8. Рис гарненько промийте в проточній воді кілька разів. Викладіть в каструлю і відваріть в підсоленій воді протягом 15 хвилин після закипання. Після чого злийте через сито і повністю остудіть.

9. Рис викладіть в миску з фаршем, і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

10. Підготуйте форму для запікання. Половинки болгарського перцю начиніть приготованим фаршем і викладіть у форму для запікання.

11. Приготуйте соус. У невеликій ємності змішайте томатну пасту зі сметаною, посоліть і поперчіть. Влийте необхідну кількість питної води і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.

12. Перці залийте приготовленим соусом.

13. Форму помістіть в попередньо розігріту духовку і запікайте блюдо приблизно 35-40 хвилин.

14. Готові фаршировані перці з підливою, приготовлені в духовці, трохи остудіть і подавайте на стіл порційно. Додатково прикрасьте блюдо подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!