Простий рецепт фаршированого перцю м’ясом і рисом з підливою в духовці
З великим задоволенням хочу поділитися своїм улюбленим рецептом неймовірно смачних фаршированих перців з підливою, приготованих в духовці. Блюдо виходить надзвичайно ніжним і соковитим. Приготуйте, і ви приємно здивуєте своїх близьких.
- Час приготування: 55 хвилин
- Час приготування: 15 хвилин
- Порцій – 10
Інгредієнти:
- Перець болгарський – 10 шт.
- Фарш м’ясний – 600 гр.
- Морква – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 100 гр.
- Сіль – за смаком
- Зелень – за смаком
- Рис – 100 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Паприка мелена – на смак
- Паста томатна – 2 ст. л.
- Вода питна – 200 мл
Процес приготування:
1. Болгарський перець ретельно вимийте під проточною водою і обсушити. Підготовлений болгарський перець розріжте вздовж і очистіть від насіння і серцевини. Очищений болгарський перець промийте під холодною водою.
2. Потім викладіть його в глибоку каструлю. Залийте заздалегідь підготовленим окропом і залиште на 3-5 хвилин.
3. М’ясний фарш викладіть в глибоку миску.
4. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте під холодною проточною водою, подрібніть гострим ножем і додайте у фарш.
5. Морква вимийте і очистіть від шкірки за допомогою овочечистки, потім натріть на крупній тертці і додайте у фарш.
6. Посоліть, додайте чорний мелений перець і мелену паприку за смаком.
7. Зелень ретельно промийте в прохолодній проточній воді, потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть гострим ножем. Подрібнену зелень додайте до решти інгредієнтів. Трохи зелені залиште для прикраси.
8. Рис гарненько промийте в проточній воді кілька разів. Викладіть в каструлю і відваріть в підсоленій воді протягом 15 хвилин після закипання. Після чого злийте через сито і повністю остудіть.
9. Рис викладіть в миску з фаршем, і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
10. Підготуйте форму для запікання. Половинки болгарського перцю начиніть приготованим фаршем і викладіть у форму для запікання.
11. Приготуйте соус. У невеликій ємності змішайте томатну пасту зі сметаною, посоліть і поперчіть. Влийте необхідну кількість питної води і ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
12. Перці залийте приготовленим соусом.
13. Форму помістіть в попередньо розігріту духовку і запікайте блюдо приблизно 35-40 хвилин.
14. Готові фаршировані перці з підливою, приготовлені в духовці, трохи остудіть і подавайте на стіл порційно. Додатково прикрасьте блюдо подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!